Alfa Romeo ontmoet enkele Italiaanse meesters, specialisten op het vlak van mode-accessoires voor de mannen - Gent Motors

Alfa Romeo ontmoet enkele Italiaanse meesters, specialisten op het vlak van mode-accessoires voor de mannen

Alfa Romeo en ETV hebben besloten een reeks exclusieve video's te realiseren met als thema de ontmoeting met enkele Italiaanse specialisten op het vlak van mannelijke mode-accessoires. De eerste twee video's zetten de huizen «Petronius 1926» en «Maglia» in de kijker. Beide zijn gevestigd in Milaan, de thuisstad van Alfa Romeo. In de video's is eveneens de Alfa Romeo Stelvio te zien, de eerste SUV van het merk, met zijn geraffineerd design en met een afwerkingskwaliteit in lijn met de traditie van het merk en de Italiaanse 'savoir-faire'.

Op 24 juni 1910 wordt het merk Alfa Romeo geboren in Arese, vlakbij Milaan. De eerste auto die de naam A.L.F.A. draagt, de 24HP, werd ontworpen net voor de oprichting van de onderneming Anonima Lombarda Fabbrica Automobili op 24 juni 1910. De afgeleide versie « corsa » behaalde onmiddellijk uitstekende resultaten in verschillende wedstrijden. Het merk viert dit jaar zijn 109de verjaardag. Gedurende al deze jaren wordt het merk gekarakteriseerd door een sterk DNA, steeds gelinkt aan een winnaarsmentaliteit, aan prestaties en competitie zonder daarbij de essentie op het vlak van technologie en stijl uit het oog te verliezen.

Het is vooral dit laatste aspect dat het productiehuis LWS - dat eveneens het lifestyle webmagazine ETV beheert - deed beslissen om een serie video's te realiseren waarin enkele Italiaanse meesters centraal staan. Hun 'savoir faire' en hun respect voor traditionele waarden vinden we eveneens terug bij Alfa Romeo.

In de eerste twee video's, reeds te zien op www.etvonweb.be, presenteren Alfa Romeo en ETV twee zeer gespecialiseerde ambachtelijke merken uit twee diverse werelden.

Petronius 1926, de das als kunstobject

« Pétronius 1926 » zet de eeuwenoude savoir-faire van een zeer belangrijk accessoire voor de elegante Italiaanse man verder : de das. De oorsprong van dit huis vinden we in de jaren 1920, wanneer een zekere Luigi Wollisch in Milaan zijn eerste atelier opent. Hij vervaardigt er dassen van zeer hoge kwaliteit, één voor één met de hand gemaakt. Het atelier bevindt zich nog steeds in één van de meest bloeiende locaties van de Lombardische hoofdstad, in lijn met de gevestigde traditie opgesteld door de oprichter van de onderneming. Zoals het een familiebedrijf betaamt, ging het eigenaarschap over van Luigi Wollisch naar zijn zoon Gastone die, op zijn beurt, de passie overdraagde aan zijn drie kinderen , die vandaag de onderneming leiden.

Maglia : meesterlijke paraplu's

De tweede video stelt het huis « Ombrelli Maglia » voor. Dit huis is gespecialiseerd in de confectie van paraplu's. De oprichter, Francesco Maglia, startte zijn actieve loopbaan op zijn 14 jaar als leergast bij een firma die paraplu's maakt. Op de leeftijd van 18 jaar wordt hij handelspartner van een kleine paraplufabriek, net voor hij zijn eigen onderneming opricht. In 1876 verhuist de onderneming van Pavia naar Milaan, waar deze tot op vandaag nog steeds is gevestigd. De huidige eigenaar is de vijfde generatie en de zaak wordt beheert door de broer Giorgio. Mes respect voor de traditie moet de opvolger van de familie Francesco heten om aan het hoofd te kunnen staan van het bedrijf. Het is dus evident dat Francesco, de zoon van Giorgio, reeds deel uitmaakt van het management. Het bedrijf heeft zijn ambachtelijke filosofie behouden, de gebruikte materialen zijn koper, hout en ijzer, elk exemplaar is uniek en produceren in serie is uit den boze. Elke paraplu wordt volledig met de hand vervaardigd en wordt ontworpen op maat van elke klant.

Deze zorg voor detail vinden we eveneens terug bij de ontwerpers van de actuele Alfa Romeo's. Een lange traditie op het vlak van technologie en design, de actuele modellen zijn voorzien van materialen die met uiterste zorg worden gekozen, bijvoorbeeld voor de confectie van de interieurs.

De kwaliteit van het leder, de bewerking van bepaalde aluminium elementen (zoals voor de schakelpaletten van de achttrapsautomaat), de met zorg afgewerkte interieurs met geraffineerd hout of expressief koolstofvezel dragen bij tot de creatie van onimiteerbare sferen aan boord, die door veeleisende klanten op prijs worden gesteld en die enkel terug te vinden zijn bij Alfa Romeo.

Galerij

Gent Motors article image
Gent Motors article image
Gent Motors article image
Gent Motors article image