Nieuwe Fiat Tipo Sport : dynamisch design - Gent Motors

Nieuwe Fiat Tipo Sport : dynamisch design

De nieuwe versie « Sport » is afgeleid van de vijfdeurs Fiat Tipo S-Design en heeft een bijkomende uitrusting met specifieke esthetische elementen zoals een hertekende voorbumper, laterale schorten, dakspoiler en een diffuser achteraan.

De Fiat Tipo Sport die in avant-première voorgesteld werd op het Autosalon van Genève in maart 2019, is de meest recente versie van dit belangrijk model van Fiat in het Europese C-segment. Dit nieuw model vult het gamma Fiat Tipo aan. Het bestaat uit drie koetswerkvarianten (4 deurs, 5 deurs en Station Wagon) en vier uitrustingsniveaus (Street, Mirror, S-Design en Sport). Genoeg keuze om elk type klant te bedienen. Meer nog, zijn prijspositionering zet dit model in directe concurrentie met modellen uit de segmenten B en C. de Fiat Tipo biedt de voordelen van twee werelden : een zeer uitgekiende prijs en hoogstaande prestaties die hem heel interessant maken voor families en bedrijven.

Het is geen toeval dat het Tipo-gamma koploper van zijn segment is in Italië en een plaats heeft in de top 10 van zeven Europese landen. Meer dan 70 % van de Fiat Tipo verkoop gebeurt buiten Italië. De komst van de Fiat Tipo familie was een instant succes, en werd bekroond met de prijs « Best Auto 2016 » door een jury van 26 journalisten werkzaam voor de belangrijkste Europese autobladen. Dit model met internationale allure beschikt over de typische Fiat-karakteristieken : functionaliteit, eenvoud en persoonlijkheid. Hij werd ontworpen door een internationaal team van experten op het vlak van design, engineering, product- en marketingspecialisten uit Italië, Turkije, Korea, Spanje, Rusland en Oostenrijk : dit model is qua concept en nature een wereldauto. Vorig jaar werd met een standaard productie Tipo een reis rond de wereld gemaakt in 133 dagen. Zo werden 41.000 kilometers afgemaald in 400 uur, op de weg, zonder daarbij bijkomende onderhoudsbeurten nodig te hebben gehad, 22 landen , 122 steden werden aangedaan en kon telkens rekenen op de nieuwsgierigheid en appreciatie van het publiek.

Fiat Tipo Sport : dynamische look

De nieuwe Fiat Tipo Sport werd ontwikkeld op basis van de S-Design versie, en werd in een sportief kleedje gestoken. Een volledige waaier van origineel ontworpen stijlelementen dragen bij tot een sterke dynamische uitstraling. Het uitrustingsniveau Sport is enkel beschikbaar als Tipo 5 deurs. Hij beschikt over nieuwe voor- en achterbumpers, zijschorten alsook nieuw vormgegeven contouren voor wat betreft de mistlichten vooraan. De diffuser achteraan en de dakspoiler zijn een knipoog naar de competitiewereld en dragen bij tot de uitgesproken dynamische look van deze nieuwste versie. De klant kan voor dit model, net zoals voor S-Design, kiezen voor de nieuwe koetswerkkleur Passione Red, al dan niet in combinatie met een zwart dak (als optie), of één van de andere kleuren : Metropoli Grey, Cinema Black, Gelato White en Colosseo Grey.
Qua exterieurstyling vinden we de afwerking Glossy Black terug in het radiatorrooster, de specifieke luchtinlaatsystemen, en de lichtunits die - op aanvraag - kunnen worden voorzien van Bi-xenon lichten. Deze laatste garanderen een 30% meer zichtbaarheid dan conventionele lichten. Deze Glossy Black tint vinden we ook terug op de 18 duim velgen met « Diamond » afwerking als en op de spiegelbehuizing. Donkergetinte achterruiten beklemtonen nog meer de sportieve uitstraling van het model.

Binnenin de cockpit is de toon sportiviteit, een exclusieve « Total Black » sfeer, voor wat betreft de dakhemel, de zetels en het eco-leder van het stuur en de versnellingspook.
De nieuwe Fiat Tipo Sport 5 deurs is beschikbaar met een ruime keuze aan motoren conform de WLTP-reglementeringen. Het gamma bestaat uit de benzinemotoren 1,4 liter 95 pk, 1,4 liter T-Jet 120 pk, en de dieselmotoren 1,3 l MultiJet 95 pk en 1,6 liter 120 pk, alsook versies uitgerust met de automatische versnellingsbak DCT.
De nieuwe Fiat Tipo Sport 1.4 l 95 pk is beschikbaar vanaf €22.990 TVAC (€22.230 in Luxemburg) bij de officiële distributeurs van het merk in België en het Groothertogdom Luxemburg.


Galerij

Gent Motors article image