Abarth 595 weet lezers van Duits magazine ‘Auto, Motor und Sport’ voor zich te winnen - Gent Motors

Abarth 595 weet lezers van Duits magazine ‘Auto, Motor und Sport’ voor zich te winnen

De volledig Italiaanse supersportwagen wint de 'Autonis'-wedstrijd georganiseerd door Auto, Motor und Sport in de categorie van de miniauto's.

De Abarth 595 heeft de 'Autonis'-wedstrijd van Auto, Motor und Sport gewonnen in het segment van de miniauto's en wist 59% van de lezers van het prestigieuze Duitse magazine voor zich te winnen. Nadat hij in januari voor de vierde keer op rij werd uitgeroepen tot 'Beste Auto', slaat de Italiaanse 'kleine supersportwagen' opnieuw toe in een wedstrijd van Auto, motor und Sport.



"We zijn erg trots dat onze Abarth 595 deze prestigieuze onderscheiding in de wacht heeft gesleept", aldus Luca Napolitano, Hoofd van Fiat en Abarth voor de EMEA-zone. "Deze 'kleine supersportwagen' is een onmiskenbaar toonbeeld van typisch Italiaanse creativiteit, sportiviteit en aandacht voor details en bewijst met dit resultaat dat hij erg in de smaak valt bij de lezers van het magazine Auto, Motor und Sport. Het enthousiasme voor Abarth stopt niet aan de grens, getuige daarvan het grote aantal Abarth-clubs en -fans in heel Europa dat binnenkort zal afzakken naar de Abarth Days 2019. De grootste internationale Abarth-meeting vindt plaats in het weekend van 5 en 6 oktober in Milaan, en zal duizenden fans op de been brengen om de zeventigste verjaardag van het merk met de Schorpioen te vieren."



Het 595-gamma vertegenwoordigt de evolutie van het merkicoon met diverse vermogensniveaus van 145 tot 180 pk en Euro 6d Temp-motoren die aan de behoeften van alle klanten voldoen.
De Competizione- en Turismo-versies van het gamma zijn leverbaar als hatchback en cabriolet, en belichamen de twee kerneigenschappen van Abarth: prestaties en stijl. De nieuwe speciale reeks Abarth 595 Pista is verkrijgbaar met een handgeschakelde of automatische versnellingsbak, staat meer dan ooit in het teken van prestaties en wil de jongere fans van het merk met de schorpioen aantrekken. De 595 Pista, die herkenbaar is aan zijn nieuwe matgrijze koetswerkkleur, zijn opvallende groene accenten en zijn nieuwe interieurs, toont zich voortaan nog krachtiger dankzij een nieuwe Garrett-turbine die het vermogen opdrijft tot 165 pk. Bovendien beschikt hij over de iconische actieve Record Monza-uitlaat en de Koni-achterwielophanging met FSD-technologie. Maken het gamma compleet: de basisversie van de 595, goed voor 145 pk, en de exclusieve Abarth 595 esseesse, die inspiratie put uit de tuningkit van de jaren zeventig.



Voor de 'Autonis'-wedstrijd werden honderd volledig nieuwe of vernieuwde modellen ingeschreven, die vervolgens werden opgesplitst in tien categorieën. Het resultaat van elk model fungeert als een barometer voor de waardering van het lezerspanel.



Galerij

Gent Motors article image