Een postzegel om de 70ste verjaardag van Abarth te vieren - Gent Motors

Een postzegel om de 70ste verjaardag van Abarth te vieren

Abarth wordt 70. Om deze mijlpaal voor de Schorpioen te vieren zal een postzegel worden uitgegeven op de Abarth Days 2019, de internationale bijeenkomst van alle Abarth-fans.

De postzegel met het officiële logo voor de 70ste verjaardag werd ontworpen door het Bureau voor Filatelie en Numismatiek van San Marino. Met een oplage van 60.000 stuks en een waarde van 1,60 euro per stuk is de postzegel een collector's item dat het onmiskenbare embleem van de Schorpioen afbeeldt, samen met een geblokte vlag als eerbetoon aan de vele raceoverwinningen van het Italiaanse merk.



De herdenkingszegel is de nieuwste aanwinst in een reeks lofbetuigingen voor de eerste 70 jaar van het merk met het Schorpioen-embleem die van start gingen met de lancering van het gamma "70° Anniversario", de Abarth 595 esseesse geïnspireerd op de tuningkit uit de jaren '60 en de beperkte serie Abarth 124 Rally Tribute als eerbetoon aan de vele overwinningen van de Abarth 124 rally in 2018.



De vieringen zullen culmineren in de Abarth Days 2019, de grootste Europese bijeenkomst van fans die op 5 en 6 oktober zal doorgaan in het futuristische "Milan Innovation District" (MIND). Deelnemers uit heel Europa zullen er genieten van twee dagen boordevol plezier, sensatie en adrenaline in de typische stijl van Abarth en zullen er samen de 70ste verjaardag van het merk vieren. En dat is nog niet alles, want Abarth plant ook een grote verrassing voor iedereen.
Meer informatie over het evenement is te vinden op de website: https://www.abarth.com/scorpionship/eventi/abarth-day-2019.



Informatie over de herdenkingszegel van Abarth



  • Datum van uitgifte: 2 oktober 2019
  • Waarde: €1,60 per stuk, op vellen van 12 zegels met randinscripties op de linkerzijde van het vel
  • Oplage: 60.000 stuks
  • Druk: offset vierkleurendruk, één onzichtbare gele fluorescerende Pantone-inkt door Cartor Security Printing
  • Vertanding: 13¼ x 13¼
  • Grootte van de zegel: 35 x 35 mm
  • Ontwerper: Space Explorers



Galerij

Gent Motors article image