Nieuwe Abarth 595 Pista, ontworpen voor jonge bestuurders - Gent Motors

Nieuwe Abarth 595 Pista, ontworpen voor jonge bestuurders

De nieuwe Abarth 595 Pista, een speciale reeks voor jonge fans van het merk met de Schorpioen, werd nog krachtiger en levert voortaan 165 pk.

De speciale reeks Abarth 595 Pista werd opgefrist. Hij besteedt nog steeds evenveel aandacht aan prestaties en richt zich tot jongere fans van het merk met de Schorpioen. De 595 Pista werd nog krachtiger. Met zijn nieuwe motor en nieuwe Garrett-turbo levert hij 165 pk. Bovendien beschikt hij over de iconische actieve Record Monza-uitlaat en de Koni-achterwielophanging met FSD-technologie (Frequency Selective Damping) die de rijprestaties opkrikt door de wegligging, het rijgedrag en de stabiliteit in alle veiligheid te verbeteren.

De nieuwe, ruim bemeten Garrett-turbo met lagere geometrische compressieverhouding (9:1 in plaats van 9,8:1) optimaliseert de temperatuur in de verbrandingskamer bij gelijke druk en zorgt ervoor dat het maximumkoppel (230 Nm) wordt bereikt bij een lager toerental (2.250 t/min om precies te zijn) en dat het maximumvermogen wordt geleverd bij hogere toerentallen. Dat komt niet alleen de topsnelheid (218 km/u) ten goede maar ook – en vooral – de hernemingen: in vijfde versnelling accelereert de nieuwe Pista in nauwelijks 7,8 seconden van 80 naar 120 km/u.

De 595 Pista biedt alle standaarduitrustingen die hij nodig heeft om het sensationele rijplezier te verzekeren waarvoor het merk met de Schorpioen bekend staat. Zo is hij uitgerust met het onderaan afgeplatte racestuur met centrummarkering bovenaan, een handig detail bij een sportieve rijstijl, alsook met de ‘Sport’-toets die het maximumkoppel, de instellingen van de stuurbekrachtiging en de gasklep regelt. Ook het remsysteem is typisch voor Abarth en verzekert een compromisloze veiligheid dankzij geventileerde schijfremmen van 284 millimeter vooraan en 240 millimeter achteraan. De nieuwe Pista wordt ook geleverd met de vijftrapsautomaat met schakelhendels.
Nieuwe koetswerkkleur en details vol adrenaline

Het kleurenpalet van de nieuwe Abarth 595 Pista omvat de tinten matgrijs, Record Grey, Campovolo Grey, Scorpione Black, Podio Blue, Gara White, Abarth Red, Modena Yellow en Adrenalina Green. Aan de buitenkant onderscheidt de gloednieuwe Adrenaline-kit zich door groene accenten op de inzetstukken in de voor- en achterbumper en de buitenspiegelkappen. Ook de naafdoppen zijn in het groen gelakt. De nieuwe bekleding vormt een waar statement binnen het interieur, met een diamantpatroon op de standaard gemonteerde sportzetels of een echte racelook op de (optionele) Sabelt 70-zetels.
Steeds geconnecteerd, zelfs op het circuit

Aangezien hij zich tot jonge automobilisten richt, is de wagen het aan zichzelf verplicht om de beste connectiviteit in te zetten ten dienste van zijn prestaties. Daarom beschikt hij standaard over het Uconnect™ 7” HD-systeem met Apple CarPlay en Android Auto™, navigatiesysteem en digitale DAB-radio. Het infotainmentsysteem bevat een hogeresolutiescherm en Abarth Telemetry, een geïntegreerde app om de prestaties te meten.Android Auto, Google Play en Google Maps zijn handelsmerken van Google LLC.

Apple CarPlay is een geregistreerd handelsmerk van Apple Inc.
‘Follow the Scorpion’, een innovatieve benadering voor sociale media

Samen met de 595 Pista debuteert ook ‘Follow the Scorpion’. Dit nieuwe communicatieproject omvat een geanimeerd merklogo om alle nuances van het Abarth-karakter uit te drukken, inclusief speciale edities die enkel bij bijzondere gelegenheden worden gebruikt. De logo’s zullen te zien zijn op Facebook, Instagram en Twitter om diverse inhoudstypes aan te duiden, zoals enthousiasme voor het merk, prestaties, races, nieuws, innovatie, technologie en infotainment. Bovendien zal er een unieke creativiteit worden gebruikt om elke maand van september tot december de belangrijke afspraken op de Abarth-kalender aan te geven. Het nieuwe project drukt het dynamisme van het merk perfect uit dankzij een origineel en creatief idee dat de sociale netwerken extra energie zal geven om de Abarth-gemeenschap steeds op een aantrekkelijke manier te informeren over het laatste nieuws.

Galerij

Gent Motors article image