Alfa Romeo wordt autosponsor van de “1000 Miglia” 2020 - Gent Motors

Alfa Romeo wordt autosponsor van de “1000 Miglia” 2020

Hiermee wordt het meerjarenpartnerschap voortgezet tussen Alfa Romeo en de "mooiste race ter wereld", die plaatsvindt van 13 tot 16 mei 2020 en loopt langs het traditionele traject Brescia-Rome-Brescia.

De 38ste herevocatie van wat Enzo Ferrari de "mooiste race ter wereld" noemde, vindt plaats van 13 tot 16 mei 2020 en loopt langs het traditionele traject Brescia-Rome-Brescia. Een niet te missen evenement, opnieuw met de deelname en steun van Alfa Romeo als autosponsor. De driejarige sponsorovereenkomst, die in 2019 werd verlengd tot 2021, bezegelt de nauwe band die sinds 1928 bestaat tussen de "Freccia Rossa" en het Italiaanse merk.



Zoals altijd zullen er tijdens editie 2020 van het evenement in Brescia weer verschillende schitterende Alfa Romeo-modellen aanwezig zijn uit de collectie van FCA Heritage, de afdeling van de Groep die het historische erfgoed van de Italiaanse merken van FCA beschermt en promoot. Deze historische parels zullen tijdens de parade het gezelschap krijgen van dertig modellen van het huidige gamma - Stelvio's en Giulia's - die het nieuwe paradigma van Alfa Romeo belichamen. Als officiële auto's van de "1000 Miglia" 2020 zullen de Giulia en Stelvio ongetwijfeld de vele fans bekoren die hen het legendarische parcours zien afleggen: geen betere manier om kennis te maken met de waarden van Alfa Romeo, doordrenkt met geschiedenis en competitie.



Een van de beroemdste gebeurtenissen uit de racegeschiedenis van Alfa Romeo vond plaats in 1928, tijdens de tweede editie van de "1000 Miglia". Toen won de constructeur zowel de individuele titel als de teamtitel. Al zijn wagens - acht stuks - reden de race uit. Tussen dat jaar en 1957 won Alfa Romeo het evenement maar liefst elf keer, een record dat nooit zal worden verbeterd en dat de onbreekbare band bevestigt tussen de twee merken die iets bijzonders uitstralen in de internationale autosport. En met hetzelfde onverminderde enthousiasme als in het verleden stonden de fans op 18 mei van vorig jaar Giovanni Moceri en Daniele Bonetti op te wachten aan de eindmeet. Zij wonnen de "1000 Miglia" 2019 in de 6C 1500 SS uit 1928 uit de collectie van FCA Heritage, die normaliter te zien is in het Museo Storico Alfa Romeo te Arese. De tweede plaats ging naar de 6C 1750 SS Zagato uit 1929 van Vesco-Guerini, terwijl de andere door FCA Heritage ingeschreven Alfa Romeo's allemaal op een zeer respectabele plaats finishten. Sterker nog, Alfa Romeo won ook de Sponsor Team Trophy, dankzij de overwinning van Moceri en de vijfde plaats van de 6C 1750 SS Young uit 1929, van het duo Cavalli-Gamberini.





Galerij

Gent Motors article image