Abarth Rally Cup en ERC : klaar om de motoren opnieuw te starten - Gent Motors

Abarth Rally Cup en ERC : klaar om de motoren opnieuw te starten

Luca Napolitano, verantwoordelijk voor de merken Fiat & Abarth voor de regio EMEA, en Jean-Baptiste Ley, ERC-coördinator, maken de balans op van de Abarth Rally Cup, onderdeel van het ERC - het Europees Rallykampioenschap - terwijl we wachten op het nieuwe startschot van het kampioenschap.

Terwijl we wachten totdat de motoren opnieuw worden gestart, maken Luca Napolitano, verantwoordelijk voor de merken Fiat & Abarth voor de regio EMEA, en Jean-Baptiste Ley, ERC-coördinator, de balans op van de sportieve successen van de Abarth 124 rally en de Abarth Rally Cup, onderdeel van het FIA European Rally Championship.

"In hun 70-jarige geschiedenis hebben Abarth-auto's op zowat elk Europees circuit gereden. Ze zijn op elk van die circuits als overwinnaars uit de strijd gekomen. Vandaag, met bijna 100 klasse-overwinningen, is de 124 rally nog steeds de auto om verslagen te worden in de R-GT-klasse", aldus Luca Napolitano, Hoofd van EMEA Fiat & Abarth Brands. Hij gaat verder: "Op het Europees Rally Kampioenschap van 2019 won de 124 rally 57 van de 88 klassementsproeven waaraan hij deelnam." We kunnen niet wachten om weer aan de start te staan en te winnen."

De 124 rally speelde een ambassadeursrol in 16 landen, in ongeveer 150 internationale wedstrijden en in 25 nationale en internationale kampioenschappen. Hij behaalde ongeveer 100 overwinningen in de RG-T klasse en vestigde zich in de FIA R-GT Cup van 2018 en 2019 en werd daarmee de te kloppen auto.

In totaal heeft de Abarth 124 rally in drie jaar tijd meer dan 300.000 km gereden in de wedstrijden waaraan hij deelnam.

Tijdens het Europees Kampioenschap Rally (ERC) van 2019 - dat ook de Abarth Rally Cup omvat - werden meer dan 4.000 km afgelegd, waarvan 1.200 km tijdritten, met in totaal 88 klassementsproeven. 57 daarvan zagen de Abarth 124 rally in zijn klasse als winnaar uit de bus komen.

Jean-Baptiste Ley merkt op: "Vorig jaar speelde de Abarth Rally Cup een grote rol in het Europees Rallykampioenschap. We kunnen niet wachten om de Abarth 124 rally te zien op het FIA ERC-kampioenschap zodra het seizoen wordt hervat".

De Abarth Rally Cup was spectaculair en meeslepend, een mix van snelheid en avontuur en een grote verscheidenheid aan parcours. Van het vlakke, supersnelle asfalt van de Barum Rally Zlín in Tsjechië en de Rally Hongarije, tot de hobbelige zandpaden van de Rally Liepāja in Letland en de Rally van Polen, via de kronkelende bergwegen van de Rally Islas Canarias en de Rally di Roma Capitale, liepen de deelnemers in veel verschillende weersomstandigheden, van de stromende regen tot de brandende zon, in een zinderende hitte. Uiteindelijk kwam de Italiaan Andrea Nucita als beste uit de bus, voor de Poolse Dariusz Poloński en de Spanjaard Alberto Monarri.

In 2019 nam Abarth ook deel aan de FIA R-GT 2019, een kampioenschap dat werd gedomineerd door de Abarth 124 rally, die de top drie van het eindklassement haalde, met de Italiaanse Enrico Brazzoli als winnaar in Monte Carlo, de Tour de Corse en Sanremo. Het was een lang, uitdagend kampioenschap, bestaande uit 8 prestigieuze evenementen.

Galerij

Gent Motors article image