Fiat Centoventi verkozen tot « Best Concept Car of 2019 » door Car Design News - Gent Motors

Fiat Centoventi verkozen tot « Best Concept Car of 2019 » door Car Design News

De Fiat Centoventi conceptcar wint de Car Design Award in de categorie Concept Car. In de ogen van de internationale jury onderscheidt deze revolutionaire auto zich door het innovatieve modulaire concept en het originele gebruik van kleuren en materialen.

Vandaag kondigt Car Design News de Car Design Awards 2019 aan, een jaarlijkse wedstrijd die door deze automotive site wordt georganiseerd. Het Fiat Centoventi concept ontvangt de prijs in de categorie "Concept Car". In de ogen van de jury, die bestaat uit 18 designdirecteuren van de belangrijkste autofabrikanten, onderscheidt deze revolutionaire auto zich door zijn innovatieve modulaire concept en het uitzonderlijke gebruik van kleuren en materialen.

Olivier François, CEO van het merk Fiat, merkt op: "Het winnen van deze prijs maakt me bijzonder trots en een jury van zo'n hoge kwaliteit benadrukt de kwaliteit van het ontwerp van het Centoventi-project. Het is de visie op de toekomst van toegankelijke elektrische mobiliteit, gebaseerd op 120 jaar Fiat-geschiedenis. Het Fiat Centoventi-concept is een wit doek dat kan worden geschilderd volgens de wensen en eisen van de klant: in feite is de Centoventi ontworpen om met de grootste fantasierijkheid te worden aangepast op het gebied van kleuren, voor de configuratie van de interieurs, het dak, het infotainmentsysteem en de autonomie die de modulaire accu's bieden. Dit betekent dus een radicale verschuiving in het autoparadigma. Dit is één van de grote sterke punten van het concept: het is niet langer nodig om lang te wachten om een nieuwe auto te kopen, wetende dat het altijd mogelijk is om de configuratie te veranderen. Centoventi claimt het concept "less is more", waarbij we ons voorstellen om alle overbodige of complexe accessoires uit een auto te verwijderen, waarbij het aan de klant wordt overgelaten om zijn personaliseringsvoorkeuren volledig tot uitdrukking te brengen. De Centoventi is een minimalistische auto, maar vertegenwoordigt de essentie van extreem maatwerk! »

De Fiat Centoventi werd voor het eerst onthuld op het Salon van Genève van 2019 en heeft het concept van elektrische mobiliteit benaderd met een nieuw bedrijfsmodel: het is zowel minimalistisch als volledig aanpasbaar op elk moment van zijn levenscyclus. Het zal beschikbaar zijn in een enkele versie, die kan worden aangepast via het 4U-programma, met een keuze uit 4 modellen dak, bumpers, wielen en lakwerk. De interieuraccessoires zijn onderling uitwisselbaar en kunnen in de "plug and play"-modus worden geïnstalleerd, van het instrumentenpaneel tot de opbergvakken, stoelen en kinderzitjes - rechtstreeks door de bestuurder zelf. Het exterieur kan worden " gewrapt " en de bumpers zijn aanpasbaar, terwijl er verschillende wielmodellen beschikbaar zijn om de auto aan te kleden volgens de seizoenen of persoonlijke voorkeuren. Zelfs de autonomie is modulair: door de innovatieve architectuur van de accu's kan deze naar wens van de klant worden aangepast van 100 tot 500 km, een ideaal voorstel voor het rijden in de stad, maar ook voor weekendtrips naar de kust of de bergen.

Klaus Busse, FCA's Head of Design voor de EMEA Regio, concludeert: "Het succes van de Centoventi weerspiegelt de uitstekende samenwerking tussen de ontwerpers van het Centro Stile van Fiat en onze ingenieurs om de visie van de CEO van het merk te realiseren. Het ontvangen van deze prijs is een ongelooflijke eer voor ons hele team, vooral van de jury van CDN, bestaande uit internationale designmanagers. Een groep persoonlijkheden die intens in het heden leven, terwijl ze hun ogen gericht houden op de toekomst. »

Sinds 1999 is Car Design News (CDN) een bron van inspiratie voor ontwerpers over de hele wereld en biedt het kwalitatieve informatie, advies en directe toegang tot het werk van studenten en designdirecteuren: de website van Car Design News wordt jaarlijks door meer dan 500.000 unieke bezoekers gezien. De reputatie van de site ligt in het netwerk van auteurs en analisten, waarvan velen ook bijdragen aan het jaarlijkse Car Design Review, een gesofisticeerde almanak van design- en mobiliteitstrends, met een geïnformeerd commentaar op de toekomst van het autodesign. De bekendmaking van de winnaars in twee categorieën, "Beste Production Car" en "Beste Concept Car", valt samen met de levering van de Car Design Review, met 1.200 toonaangevende figuren op het gebied van autodesign.

Galerij

Gent Motors article image