Nieuwe kalender voor de Abarth Rally Cup 2020 - Gent Motors

Nieuwe kalender voor de Abarth Rally Cup 2020

Het seizoen 2020 van de Abarth Rally Cup begint officieel met de Rally di Roma Capitale op 24 juli, gevolgd door Litouwen, Tsjechiƫ, Portugal, Hongarije en Spanje.

Het seizoen 2020 van de Abarth Rally Cup gaat op 24 juli opnieuw van start als onderdeel van de Rally di Roma Capitale, de openingsronde van het 2020 FIA ERC-kampioenschap. In de afgelopen dagen is de nieuwe kalender bekend gemaakt voor het kampioenschap dat is voorbehouden aan de Abarth 124 Rally. Dit kampioenschap bestaat uit zes prestigieuze wedstrijden, die allemaal geldig zijn in het kader van het Europees Kampioenschap.

Vier van deze manches worden gehouden op asfaltwegen: de Rally di Roma Capitale (24-26 juli), de Barum Czech Rally Zlin (28-30 augustus), de Hongaarse Rally (6-8 november) en de Canarische Eilanden Rally (26-28 november), terwijl twee andere op grind worden gereden: in Litouwen (14-16 augustus) en op de Azoren (17-19 september).

Deze laatste rally is de nieuwigheid van het seizoen 2020. Deze wedstrijd in de Portugese archipel is één van de meest spectaculaire ter wereld met een adembenemend landschap, waar alle deelnemers aanwezig zullen zijn. Een bijzonder populair onderdeel van de rally is de sectie die gereden wordt in Sète Cidades, dat langs een kustlijn grenst aan een meer dat in de krater van een vulkaan is ontstaan !

Het is ook een extra mogelijkheid voor degenen die deelnemen aan de Abarth Rally Cup, met een prijzenpot van €30.000 per race, exclusief de grote prijs die wordt toegekend aan de winnaar van het kampioenschap, van hetzelfde bedrag. Het eindklassement van de winnaar van de Abarth Rally Cup wordt bepaald op basis van de 5 beste resultaten.

Het merk met de ‘Scorpione’ zal ook privé-teams op het circuit zien deelnemen, met officiële ingenieurs en technici die onderdelen voor de deelnemers leveren, en een hospitality voor de gasten.

Galerij

Gent Motors article image