Abarth Rally Cup 2020 : de Abarth 124 rally neemt deel aan de Rally di Roma Capitale - Gent Motors

Abarth Rally Cup 2020 : de Abarth 124 rally neemt deel aan de Rally di Roma Capitale

Drie bemanningen, aan boord van een Abarth 124 rally, nemen op vrijdag 24 juli deel aan de Rally di Roma Capitale, onderdeel van het FIA European Rally Championship 2020.

De Abarth Rally Cup 2020 gaat deze vrijdag 24 juli van start vanuit Castel Sant'Angelo voor de Rally di Roma Capitale, de eerste manche van het FIA European Rally Championship 2020.

Drie teams staan aan de start van de Abarth Rally Cup 2020, het kampioenschap dat gereserveerd is voor de Abarth 124 rally en dat bestaat uit vijf prestigieuze wedstrijden van het Europees Kampioenschap ERC.

Dit kampioenschap bestaat uit drie bemanningen. Het Poolse team bestaat uit Dariusz Poloński en Łukasz Sitek, in een auto van het Team Rallytechnology. Dit team zal worden vergezeld door twee Italiaanse teams, dat van Roberto Gobbin en Alessandro Cervi (Winnaars Rally Team) en dat van de jonge piloot Andrea Mabellini samen met Nicola Arena (Napoca Rally Team).

Voor het tweede opeenvolgende jaar wordt de Abarth Rally Cup gehouden in het kader van het prestigieuze Europese Rallykampioenschap (ERC), dat aanzienlijke financiële voordelen biedt, waaronder wedstrijdpremies ter waarde van in totaal €30.000 voor elk van de vijf races en een eerste prijs van hetzelfde bedrag voor de winnaar van het kampioenschap. Het eindklassement van de Abarth Rally Cup 2020 wordt bepaald op basis van de 5 beste resultaten.

Galerij

Gent Motors article image