Abarth Rally Cup 2020 : de Italiaan Andrea Mabellini wint de Roma Capitale - Gent Motors

Abarth Rally Cup 2020 : de Italiaan Andrea Mabellini wint de Roma Capitale

In de eerste race van het kampioenschap, voorbehouden aan de Abarth 124 rally, behaalden de Italiaanse piloten een dubbele overwinning, met het team Mabellini-Arena voor Gobbin-Cervi.

De winnaar van de eerste race van de Abarth Rally Cup is amper 20 jaar. Hij neemt deel aan het internationale 'mono-merken' kampioenschap van de Abarth 124 rally R-GT, dat plaatsvindt in het kader van het FIA European Rally Championship. De Italiaan Andrea Mabellini, met Nicola Arena aan boord van de Abarth 124 Rally van het Napoca Rally Team, nam de eerste plaats in de Abarth Rally Cup op de Rally di Roma Capitale in, na een race die hem als eerste in de R-GT en als tweede in de ERC2-categorie zag eindigen.

Mabellini eindigde voor Roberto Gobbin, die met Alessandro Cervi rijdt in zijn eerste internationale wedstrijd in de kleuren van het Winner Rally Team. Helaas, niet veel geluk voor de Polen Dariusz Polonski en Lukasz Sitek van het Rallytechnology Team, die gedwongen werden om te stoppen nadat ze eerste waren in het eerste deel van de wedstrijd.

Het succes van Mabellini bevestigt dat de spider met Scorpione-badge goed presteert in moeilijke rijomstandigheden en dat hij erin slaagt alle handling, kracht en dynamische kwaliteiten te vergroten, vooral die met een grote gripvariabiliteit, zoals op de speciale etappes van de Colli Romani.

De Rally di Roma Capitale markeerde het begin van het internationale rallyseizoen en vond plaats in een ongewone sfeer, zonder publiek op de etappes en met beperkte toegang tot de service zones.

Andrea Mabellini (Napoca Rally Team) verklaarde : "Ik ben erg blij dat ik het kampioenschap begonnen ben met een overwinning in zo'n technische race. Ik heb geprobeerd om een goed tempo te houden en te leren rijden in de Abarth 124 rally in zeer snelle races. Het resultaat geeft ons meerwaarde en stelt ons in staat om de volgende wedstrijden met vertrouwen tegemoet te gaan".

Roberto Gobbin (Winners Rally Team) : "Mijn doel was om zo'n lange en moeilijke race te beëindigen, met een zeer snel tempo, wat zowel de mechanische als de fysieke kant illustreerde. We hebben het gedaan en we zijn er erg trots op, evenals dat we de Abarth 124 rally nog beter onder de knie hebben".

De volgende race van de Abarth Rally Cup staat gepland van 13 tot 15 augustus in Letland.

Galerij

Gent Motors article image