Fiat Panda Hybrid Easy: de meest democratische Mild Hybrid op de markt - Gent Motors

Fiat Panda Hybrid Easy: de meest democratische Mild Hybrid op de markt

Na de City Cross-versies is de Panda - met zijn Urban-look - verkrijgbaar in de "Easy"-variant met Mild Hybrid-technologie.

Na de City Cross-versies maakt de nieuwe Panda Hybrid Easy, uitgerust met Mild Hybrid-technologie, zijn debuut op de Belux-markt en biedt een nog toegankelijker versie van deze technologie op het populairste model van Europa. De Fiat Panda Hybrid is nu het meest toegankelijke hybride model op de markt. Bovendien biedt het nieuwe Easy-model alle voordelen van een efficiënte, compacte, lichte en toegankelijke hybridemotor. Kortom, het is de meest interessante stedelijke oplossing van dit moment en sluit dus perfect aan bij de filosofie van Fiat, meer dan 120 jaar pionier op het gebied van milieuvriendelijke mobiliteit en innovator op het gebied van duurzame mobiliteit. Deze nieuwe auto zet het elektrificatieprogramma verder dat Fiat in februari van dit jaar startte met de lancering van de "Launch Edition", een speciale serie die rijkelijk is uitgerust op de nieuwe Fiat 500 Hybrid en Panda Hybrid. Dit programma werd ook in maart verder gezet met de voorstelling van de Fiat New 500.

De Panda en de 500 zijn twee emblematische en complementaire modellen in de Fiat line-up. Samen stellen ze het merk in staat om aan de verwachtingen van alle soorten klanten te voldoen en ze hebben ook de nieuwe Mild Hybrid technologie van Fiat in de markt gezet. Dit zijn twee voertuigen die een revolutie teweeg hebben gebracht op het vlak van stedelijke mobiliteit en die - dankzij hun bestseller marktpositie in hun respectieve segmenten - de facto de nieuwe Europese referenties voor elektrische stedelijke mobiliteit worden.


De nieuwe Mild Hybrid motor

De Panda Hybrid Easy is uitgerust met de nieuwe Mild Hybrid benzinemotor, die de 3-cilinder 1-liter (70 pk) FireFly-familie 3-cilinder motor combineert met een BSG (Belt-integrated Starter Generator) elektromotor. Deze laatste recupereert energie tijdens de rem- en vertragingsfase en slaat deze op in een lithiumbatterij met een capaciteit van 11 Ah en gebruikt deze, met een maximum van 3,6 kW, om de motor te herstarten in de Stop&Start-modus en om de auto te helpen bij het accelereren. In vergelijking met het 69 pk sterke 1.2 Fire-model verbetert de Mild Hybrid versie het brandstofverbruik, waardoor de gemiddelde CO2-uitstoot tot 20% wordt verminderd zonder dat de prestaties worden belemmerd. De Mild Hybrid versie biedt ook aanzienlijk meer rijcomfort dankzij het BSG-systeem, waardoor de verbrandingsmotor geruisloos en zonder trillingen kan worden herstart in de Stop&Start-modus. Klanten genieten ook van de voordelen van de hybride ( de auto voldoet aan de Euro 6D Final-normen) die, volgens de lokale wetgeving, de vrije toegang en het vrije verkeer in de stadscentra, goedkoop parkeren in de stad en fiscale voordelen toestaan.


Metropolitaanse stijl en maximale functionaliteit

Met het "Hybrid"-logo op de achterklep wordt de Panda Hybrid Easy gekenmerkt door een "Urban"-spirit die hem uitermate geschikt maakt voor de stad. Hoewel hij aan de buitenkant uiterst compact is, biedt hij een royaal comfort en een buitengewone ruimtelijke modulariteit dankzij de talrijke opbergmogelijkheden en de vele mogelijke configuraties van de voor- en achterzetels.

De Panda domineert, net als de 500, het segment van de stadsauto's in Europa en is al acht jaar lang het best verkochte model in Italië. Dit jaar viert de Panda zijn 40e verjaardag. Elk van de drie opeenvolgende generaties vertegenwoordigt een onnavolgbare en onconventionele manier om een dagelijkse relatie met de auto te beleven. De geheimen van zijn populariteit liggen in zijn compacte buitenafmetingen, zijn uitgestrekte interieur dat ook op vele manieren kan worden geconfigureerd en een breed scala aan motoren. In feite is de Panda de enige auto op de markt met een volledige reeks motoren, verkrijgbaar in 4X2 of 4X4, benzine of hybride, en ook in CNG. In totaal zijn meer dan 7,8 miljoen klanten in de ban geraakt van de eenvoud van het merk Fiat, wat perfect aansluit bij de intrinsieke filosofie van het merk Fiat. Vandaag zijn we getuige van de komst van de Panda Hybrid Easy, klaar om een revolutie teweeg te brengen in de stedelijke mobiliteit door te voldoen aan de nieuwe eisen van de Panda en zijn fans, een wereldwijde gemeenschap die met vastberaden respect voor het milieu naar de toekomst kijkt.


D-FENCE Pack by Mopar

Op aanvraag kan de nieuwe Fiat Panda Hybrid Easy worden uitgerust met het nieuwe D-FENCE Pack by Mopar. Dit bestaat uit drie uitrustingen die de atmosfeer aan boord van dit model nog zuiverder maken. Enerzijds is er een krachtige filter voor het passagierscompartiment en anderzijds een luchtreiniger en een UV-lamp, die het interieur van de auto in drie stappen gezonder maken: door de kwaliteit van de omgevingslucht te verbeteren, de lucht die zich al in het passagierscompartiment bevindt te zuiveren en de bacteriën tot 99% te elimineren.

Op de Belux-markt is de nieuwe Panda Hybrid Easy verkrijgbaar vanaf €11.890 incl. BTW (€11.497 incl. BTW in Luxemburg).


Galerij

Gent Motors article image
Gent Motors article image