De nieuwe Alfa Romeo Giulia GTA - Gent Motors

De nieuwe Alfa Romeo Giulia GTA

DE WEDERGEBOORTE VAN EEN LEGENDE

GTA is het legendarische acroniem dat in 1965 voor het eerst werd gebruikt. Het staat voor Giulia Gran Turismo Alleggerita, wat letterlijk lichter gemaakte gran turismo betekent, een speciale getunede versie van de Giulia GT gebouwd door Autodelta. Om het 110-jarig bestaan van Alfa Romeo te vieren hebben we hetzelfde recept gebruikt: extra kracht en minder gewicht om de beste rijervaring ooit in een Alfa Romeo te kunnen leveren. Met een productie van slechts 500 exemplaren.


ONTWORPEN OM TE PRESTEREN

De Giulia GTA en Giulia GTAm zijn gebaseerd op onze hypermoderne berline en zijn uitgerust met een verbeterde versie van de Alfa Romeo 2.9 V6 Bi-Turbo-motor met 540 pk. Dankzij het gebruik van ultralichte materialen zoals koolstofvezel, aluminium en composieten behaalt de Giulia GTAm ook een uitstekende verhouding gewicht/vermogen, meer bepaald door een gewichtsvermindering van 100 kg.


DE BEGINJAREN

ELKE DAG EEN OVERWINNING MET EEN DAGELIJKSE AUTO

De Giulia GTA oogstte meteen succes in wedstrijden, waardoor de wagen in het collectieve geheugen is opgenomen als een onbetwist icoon van het sportief karakter van de 'Biscione'. De auto won driemaal op rij de "Marche Challenge Europeo Marche", tientallen nationale kampioenschappen en honderden afzonderlijke wedstrijden overal ter wereld. Ook de manier waarop het model het imago van het hele gamma versterkte, was indrukwekkend: de Giulia Sprint GTA was de perfecte belichaming van de slogan "Elke dag een overwinning in uw dagelijkse auto".
Galerij

Gent Motors article image