De Fiat New 500 wint de prijs

De Fiat New 500 wint de prijs "Best Design 2020"

De Fiat New 500 wint de prijs "Best Design 2020" op de door het tijdschrift Auto, Motor und Sport georganiseerde "Autonis 2020"- awards.

De Fiat New 500 won de prijs "Best Design 2020" in zijn categorie, uitgereikt door de lezers van het Duitse tijdschrift "Auto Motor und Sport", die stemden in de wedstrijd "Autonis 2020". De New 500 heeft dan ook éénn van de meest prestigieuze designprijzen ter wereld ontvangen en verslaat zijn concurrenten met een conventionele verbrandingsmotor, dankzij zijn unieke en onderscheidende stijl die blijft verleiden.

De "Autonis 2020" award draagt bij aan de recente triomf op de "Red Dot Design Awards" in de categorie Design Concept, waar de New 500 werd geselecteerd door een internationale jury van 21 van 's werelds meest gerenommeerde designprofessionals en sprekers.

Olivier François, President van het Merk Fiat, merkt op: "De Autonis prijs, toegekend door de lezers van het tijdschrift Auto Motor und Sport, is een belangrijke erkenning voor de New 500, die wordt toegevoegd aan de prestigieuze Red Dot Award die hij een paar weken geleden heeft gewonnen. Dat is om twee redenen des te belangrijker: ten eerste omdat de prijs is toegekend door een jury van lezers die al verliefd zijn geworden op de New 500; ten tweede omdat de prijs is toegekend in een volwassen markt voor elektrische auto's, zoals in Duitsland. Dit alles maakt mij bijzonder trots en maakt ons zeer positief over de aanstaande lancering van de New 500 in Duitsland, één van onze belangrijkste markten."

Klaus Busse, EMEA-verantwoordelijke voor FCA Design, besluit: "We zijn vereerd met de waardering die de Duitse liefhebbers hebben uitgesproken voor de New 500, die gaat over het herbeleven van het verleden en het verankeren ervan in de toekomst. Dit is duidelijk te zien in de New 500, met zijn moderne voorkant die nog steeds de beroemde "glimlach" van het Fiat-icoon behoudt, en zijn silhouet dat zich ontwikkelt in overeenstemming met de klassieke middellijn van de drie generaties van het model. In het algemeen combineert het ontwerp van de New 500 perfect volumetrische proporties, strakke lijnen, voluptueuze oppervlakken en onderscheidende kenmerken zoals de ronde koplampen voor en het afgeronde instrumentenpaneel in het passagierscompartiment. Kortom, de New 500 is een eigentijdse interpretatie van een autolegende, met de mogelijkheid om te evolueren naar een steeds duurzamere en milieuvriendelijkere stedelijke mobiliteit."


Galerij

Gent Motors article image