Lancering van de nieuwe Jeep Compass op de Belux-markten - Gent Motors

Lancering van de nieuwe Jeep Compass op de Belux-markten

Nieuwe Compass: een volledig nieuw model, met grote veranderingen op het vlak van stijl, technologie, veiligheid, duurzaamheid en functionaliteit. Eerste nieuwe Jeep product in het Stellantis tijdperk. De Compass 4xe is een verdere ontwikkeling van het 4X4-concept van Jeep, met meer milieuvriendelijkheid, efficiƫntie en nog meer rijplezier. Het exterieur en interieur van de nieuwe Compass zijn een voorbode van het concept van toekomstige Jeeps: moderner, technologischer, gesofisticeerder en met een sterker Europees tintje, met behoud van de Jeep-authenticiteit. Hightech en veiliger dan ooit: Uconnect 5, het meest geavanceerde infotainmentsysteem dat ooit voor een Jeep werd ontworpen, en Highway Assist, autonome rijassistentie van niveau 2 (L2), maken hun debuut in het Europese Jeep-gamma. Door voor de nieuwe Compass te kiezen, krijgen eigenaars toegang tot de voordelen van Jeep Wave, het nieuwe loyaliteits- en klantenserviceprogramma van het merk.

Vandaag onthulde Antonella Bruno, Head of the Jeep® Brand voor Europa, de nieuwe Compass, de eerste nieuwe SUV van Jeep die in Europa wordt gelanceerd onder de vlag van de Stellantis Group. De lancering is een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van het merk over de hele wereld en in Europa.

De nieuwe Compass is ontwikkeld om een meer Europese taal te spreken, dankzij de verbeterde afwerkingskwaliteit en geavanceerde technologie in de auto. Hij introduceert ook belangrijke nieuwe kenmerken die hem naar een nog hoger niveau tillen op het vlak van design, veiligheid, technologie en functionaliteit.

Wat is het geheim? Door twee zielen van Jeep te combineren - de off-road spirit en de urban spirit - om tegemoet te komen aan de behoeften van C-segment SUV-klanten. Rationele, zakelijke klanten die ook gefascineerd zijn door de mogelijkheid om weg te komen van hun dagelijkse routines: wij noemen ze "pragmatische dromers".

Het nieuwe model heeft een sterk esthetisch karakter, versterkt door een verfijnde en kenmerkende styling - die trouw blijft aan de stijlelementen van het merk, een uitstekende rijdynamiek en meer geavanceerde veiligheid en connectiviteit. Dit alles wordt gecombineerd met de befaamde 4x4-capaciteiten van Jeep, een eigenschap die in 80 jaar leiderschap op het gebied van off-road rijden werd verfijnd.

Kortom, of het nu gaat om een pragmatische behoefte aan mobiliteit of een verlangen naar spannende dagelijkse "avonturen", het antwoord is de nieuwe Compass, die een evenwicht biedt tussen prestaties en emotie, rationeel gebruik en dromen van vrijheid en avontuur. Dit alles in naam van de claim van het merk: "Go Anywhere, Do Anything". Want 80 jaar na het ontstaan van het merk, is Jeep nog steeds Jeep.

De Compass is vorig jaar meer Europees geworden. De start van de productie in de fabriek in Melfi, Italië, heeft Jeep in staat gesteld grote logistieke voordelen te realiseren wat de levertijd betreft, van zes naar drie maanden. Investeringen in technologie, opleiding en organisatorische verbeteringen hebben geleid tot een grotere efficiëntie door een betere automatisering van de productielijnen en een niveau van milieuvriendelijkheid dat als maatstaf dient voor de hele autowereld.Toen de vorige generatie in 2017 werd gelanceerd, markeerde de Jeep Compass de terugkeer van het merk naar het SUV C-segment en was het de eerste Jeep die specifiek was ontworpen om de wegen van de wereld aan te pakken. Daarmee werd een stevige basis gelegd voor het succes van het model: sinds zijn lancering in Europa is de compacte SUV van Jeep de motor van de bedrijfsprestaties van het merk en is hij goed voor meer dan 40 procent van de verkoop. Daarmee bevestigt hij zijn positie als één van de populairste Jeep-modellen bij Europese klanten en een van de meest gewilde in de 4xe-configuratie met plug-in hybride (PHEV) technologie. Ongeveer één op de vier Compass-modellen die in Europa worden verkocht, is een 4xe-versie. De 4xe-variant is de best verkochte plug-in hybride SUV in Italië.

De nieuwe Compass is uitgerust met een reeks efficiënte verbrandingsmotoren (benzine en diesel) en plug-in hybride motoren, die allemaal voldoen aan de Euro 6D Final-normen, en een reeks geavanceerde actieve en passieve veiligheidssystemen die Jeeps befaamde terreincapaciteiten en rijdynamiek versterken.

Het motorenaanbod werd geactualiseerd met de toevoeging van de nieuwe 1,3-liter GSE viercilinder turbobenzinemotor, ontworpen om uitzonderlijke prestaties te leveren en tegelijk een uitstekend rijcomfort en een hoge efficiëntie te bieden, met een brandstofverbruik en een CO2-uitstoot die tot 27% (WLTP-cyclus) lager liggen dan bij het vorige benzinemodel. Dit alles is nog briljanter gemaakt met de Plug-in Hybrid (PHEV) versie voor 100% elektrisch en emissievrij rijden.

Samen met de Renegade was de Compass het eerste model met het 4xe-logo, dat alle 4X4-modellen van Jeep kenmerkt met verbeterde hybride capaciteiten en prestaties en dat de best mogelijke balans biedt tussen efficiëntie, rijplezier en milieuvriendelijkheid.

Het nieuwe model heeft een opgefrist hightech profiel, maar behoudt zijn stedelijke, moderne, gesofisticeerde en milieuvriendelijke geest. Hij is stijlvoller en moderner en heeft een volledig nieuw interieur, ontworpen om het comfort en het leven aan boord te verbeteren en om de rijervaring in de stad intelligenter te maken. Belangrijke highlights zijn het Full HD digitale dashboard met 10,25'' bedieningsscherm, DAB radio, Uconnect 5 systeem met 8,4'' tot 10,1'' touchscreens, verplaatst naar het midden van het dashboard op een hogere positie en voorzien van een vijf keer snellere processor, besturingssysteem met Apple CarPlay en Android Auto draadloze smartphone integratie, TomTom 3D interactieve navigatie en natuurlijke spraakherkenning, alsmede Uconnect services.Het interieur is nog functioneler geworden met een nieuwe indeling van de middenconsole en meer opbergruimte (met bijna 4,4 liter extra opbergruimte - een verdrievoudiging van het opbergruimte, tot een totaal van 7,2 liter). Bovendien biedt het interieur een modernere en meer uitgesproken look, dankzij het nieuwe dashboard, de middentunnel, het stuur en de deurpanelen, met premium materialen en afwerkingen.

De nieuwe Compass is de eerste Jeep in Europa die Niveau 2 autonoom rijden bereikt en is standaard uitgerust met de nieuwste generatie ADAS in het hele gamma. Dit omvat: Traffic Sign Recognition (verkeersbordherkenning), dat verkeersborden leest en interpreteert; Intelligent Speed Assist (intelligente snelheidsassistent), om de auto automatisch binnen de geadverteerde maximumsnelheid te houden; Driver Drowsiness Alert (slaperigheidswaarschuwing voor de bestuurder), om bestuurders te waarschuwen wanneer hun aandacht verslapt of wanneer ze even in slaap vallen; en Automatic Emergency Braking (automatische noodstop) met Pedestrian and Bicycle Recognition (herkenning van voetgangers en fietsen), dat de auto volledig tot stilstand brengt om eventuele ongevallen te voorkomen (of te beperken). Maar de grootste nieuwe functie is Highway Assist, een combinatie van Adaptive Cruise Control en Lance Centering om de snelheid en het traject van de auto automatisch aan te passen. Dit betekent dat de auto automatisch in het midden van de rijstrook blijft, op een redelijke afstand van de voorligger, voor een soepele rijervaring (beschikbaar in de tweede helft van het jaar).

Tot slot wordt de nieuwe Jeep Compass aangeboden in een nieuw gamma, dat nu verkrijgbaar is in vijf uitrustingsniveaus (Sport, Longitude, Limited, S en Trailhawk), met vijf verschillende motorcombinaties - benzine, diesel en plug-in hybride, drie transmissies (handgeschakelde zesversnellingsbak of DDCT dry double-clutch automaat) - en voorwiel- of vierwielaandrijving. De benzineversie wordt geleverd met de 1,3-liter GSE-motor met 130 pk of 150 pk, gecombineerd met respectievelijk een handgeschakelde transmissie en een transmissie met dubbele droge koppeling (DDCT), beide met voorwielaandrijving. Het gamma verbrandingsmotoren wordt vervolledigd door een 1,6-liter dieselmotor, waarvan het vermogen wordt verhoogd tot 130 pk en de CO²-uitstoot met 10% verminderd, gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak en voorwielaandrijving. De plug-in hybride reeks wordt aangeboden in twee vermogens - 190 pk en 240 pk, gecombineerd met een zestraps automatische transmissie en eAWD.

De prijzen in België beginnen bij €28.490 btwi voor de 1,3-liter 130 pk benzinemodellen van de Sport-versie, tot de topversies Limited, Trailhawk en S 4xe met plug-in hybride motor, vanaf €44.590 btwi.

Galerij

Gent Motors article image