Lancering van de nieuwe Fiat Tipo City Sport : Dynamiek en technologie op de voorgrond - Gent Motors

Lancering van de nieuwe Fiat Tipo City Sport : Dynamiek en technologie op de voorgrond

De bestellingen voor de nieuwe Fiat Tipo City Sport, de nieuwe versie van het model met een aantrekkelijk design, de beste veiligheids- en infotainmentsystemen en een gamma effici├źnte en milieuvriendelijke motoren, zijn nu geopend. De City Sport breidt het gamma verder uit en is nu verkrijgbaar in drie uitvoeringen: Life, Sport en Cross. Voor de Belux-markt wordt deze lancering vergezeld met de komst van nieuwe "Premio"-packs, met een uitrusting tegen bijzonder aantrekkelijke prijzen (met een klantenvoordeel tot 52% op de catalogusprijs van de uitrusting), op verschillende versies binnen het nieuwe Fiat Tipo-gamma.

De bestellingen voor de nieuwe Fiat Tipo City Sport zijn geopend, de nieuwste versie die de Tipo een nog aantrekkelijker design geeft, de beste veiligheids- en infotainmentuitrusting en een reeks efficiënte en milieuvriendelijke motoren. Met deze nieuwe versie mikt Fiat op een jong en dynamisch clientèle die op zoek is naar een uitgesproken karakter, een sportief gevoel en technologische innovatie aan boord van hun auto.

Met de komst van de nieuwe Tipo City Sport breidt Fiat het gamma van de nieuwe Tipo verder uit. Dat gamma werd in december voorgesteld en omvatte belangrijke wijzigingen op het vlak van motoren, design, versies en technologieën, en is nu gebaseerd op drie thema's: Life, Sport en Cross.

Dit is slechts de voortzetting van een programma dat enkele jaren geleden werd opgestart om een model te vernieuwen dat zich zowel in Italië als in Europa heeft gevestigd als één van de populairste in zijn segment, met een verkoop van meer dan 75% buiten de Italiaanse markt. De nieuwe Tipo Cross - de versie die de grootste evolutie van het Tipo-gamma voor 2021 vertegenwoordigt - is nu al goed voor 40% van de verkoopmix, een teken van de belangstelling die hij bij de klanten opwekt.

Aantrekkelijk design en een uitgesproken karakter

De Fiat Tipo City Sport is onmiddellijk herkenbaar aan zijn opvallende esthetische kenmerken, zoals de "Sport"-badge in de vlakbij de buitenspiegels, boven de richtingaanwijzers op de voorspatborden, de Grigio Metropoli buitenafwerking, de 17" lichtmetalen velgen en talrijke Gloss Black-afwerkingsdetails: op het onderste deel van de grille en de deurstijlen, alsook op de spiegelkappen en de deurgrepen.

De vernieuwde grille, eveneens in glanzend zwarte afwerking, met het gloednieuwe FIAT-logo met opschrift getuigt van een sterke vernieuwing - de Tipo is het eerste Fiat-model dat dit logo aanneemt, na de New 500. Voor een nog eigentijdser uiterlijk is de nieuwe Tipo City Sport standaard uitgerust met nieuwe LED-koplampen voor en achter: ze verfraaien niet alleen de lijnen van de auto, maar vergroten ook de actieve en passieve veiligheid, dankzij een beter zicht. In lijn met het streven naar meer duurzaamheid in elk detail, verminderen ze ook het elektriciteitsverbruik van de auto en bijgevolg de CO2-uitstoot.De beste infotainment- en veiligheidssystemen in hun klasse


Het sportieve gevoel wordt doorgetrokken in het interieur, waar de zwarte hemelbekleding goed tot zijn recht komt, in combinatie met het nieuwe sportstuur, dat nu compacter en gestroomlijnder is voor een betere ergonomie en om perfect zicht te bieden op het nieuwe 7" TFT-instrumentenpaneel, dat het conventionele analoge dashboard aanvult. Een meer gesofisticeerd en geavanceerd systeem dat de status van de auto helpt te controleren. Het dashboard is ook voorzien van het gloednieuwe Uconnect 5-systeem, met een 10,25'' aanraakscherm. Deze is ontworpen om klanten een gebruiksvriendelijke ervaring te bieden en beschikt over draadloze Apple CarPlay™- en Android Auto™-functionaliteit, met de mogelijkheid om tot 5 configuraties in het geheugen op te slaan.

De bedieningselementen van de airconditioning werden eveneens opnieuw ontworpen en er werden nieuwe chrooom en zwarte inzetstukken toegevoegd. Dankzij het systeem "Keyless Entry/Go" ten slotte kunnen de deuren worden vergrendeld en ontgrendeld zonder dat u daarvoor een conventionele sleutel nodig hebt. Hetzelfde geldt voor het starten van de motor, wat kan worden gedaan door simpelweg op de daarvoor bestemde knop op het dashboard te drukken. De nieuwe Tipo City Sport biedt een brede waaier van geavanceerde rijhulpsystemen (ADAS), waaronder 'adaptief grootlicht', om 's nachts beter zicht te garanderen tijdens het rijden, door automatisch het grootlicht in te schakelen wanneer de tegenoverliggende rijbaan leeg is.

Efficiënte en milieuvriendelijke motoren

De nieuwe Fiat Tipo City Sport is verkrijgbaar als vijfdeurs- en Station Wagon en kan worden uitgerust met de 130 pk sterke 1.6 Multijet turbodieselmotor of de nieuwe 100 pk sterke 1.0 FireFly benzinemotor."Premio" packs voor het nieuw Fiat Tipo gamma


Gelijktijdig met de lancering van de nieuwe Tipo City Sport biedt Fiat nieuwe "Premio"-packs aan op verschillende versies van het Fiat Tipo-gamma op de Belux-markt. Deze pakketten, die beschikbaar zijn voor één unieke prijs van €700, bieden een direct klantenvoordeel dat varieert van 33 tot 52% op de normale prijs van de opties die zij bevatten. Het "Premio"-pack dat op de Fiat Tipo Life kan worden geleverd, omvat bijvoorbeeld het Tech Pack (Uconnect 5 met een 10,25"-aanraakscherm met Bluetooth en DAB, Apple CarPlay en Android Auto draadloos en inductief opladen voor smartphones), het Parking Pack (parkeersensoren voor en achter, achteruitrijcamera), het Keyless Entry/Go-systeem en lichtmetalen 17"-wielen. Deze uitrusting, met een waarde van €1.450, wordt aangeboden voor €700 in het "Premio"-pack, wat een klantenvoordeel van 52% betekent.


Alexandre De Preter, verantwoordelijk voor de merken Fiat en Abarth voor de Belux-markt, licht toe: "Wij willen dat onze klanten zoveel mogelijk profiteren van de laatste technologische ontwikkelingen die de Fiat Tipo 2021 biedt en daarom zijn wij ervan overtuigd dat het Premio-pack het concurrentievoordeel, in termen van prijs en uitrusting, van de nieuwe Tipo range nog verder zal versterken. Met zijn nieuw design, nieuwe versies waaronder de Cross met SUV-look, positioneert Fiat de Tipo als één van de modellen met de nieuwste infotainment- en veiligheidstechnologieën die beschikbaar zijn tegen zeer betaalbare prijzen."

Galerij

Gent Motors article image