Fiat Professional stelt de nieuwe E-Ducato voor : 100% Ducato, 100% elektrisch om elke missie aan te kunnen - Gent Motors

Fiat Professional stelt de nieuwe E-Ducato voor : 100% Ducato, 100% elektrisch om elke missie aan te kunnen

Ter gelegenheid van de 40e verjaardag van de lancering van het model heeft Fiat Professional aan de journalisten de volledig elektrische versie van de Ducato voorgesteld, waarvoor de bestellingen op 1 maart werden geopend. De E-Ducato is ideaal om tegemoet te komen aan de behoeften van transportvervoer met een specifieke efficiëntie in de stad en werd ontwikkeld in samenwerking met de klanten zelf. In 2016 werd een strategisch partnerschap aangegaan met DHL, met als gemeenschappelijk doel de overgang naar een emissievrije vloot te ondersteunen. De E-Ducato is ontworpen om prestaties en bedrijfskosten te garanderen die in overeenstemming zijn met de overeenkomstige versies met verbrandingsmotor. Alle meest geavanceerde connectiviteitssystemen zijn beschikbaar op de E-Ducato, dankzij de standaard opname van Mopar® Connect. Leasys en FCA Bank ondersteunen de nieuwe E-Ducato met speciale lease- en financieringsoplossingen. De samenwerking met het Stellantis e-Mobility leidde tot de creatie van Pro Fit by E-Ducato (beschikbaar op het web en als app, gratis in de App Store en Google Play), zodat de gebruiker het perfecte model kan configureren dat geschikt is volgens zijn gebruikscriteria.

Voor de onthulling van de E-Ducato, de eerste 100% emissievrije elektrische Ducato, koos Fiat Professional 22 april, de 51e "Dag van de Aarde", een wereldwijd evenement gericht op de bescherming van het milieu.

De E-Ducato werd "on the road" onthuld op een webconferentie op verschillende locaties, georganiseerd door Massimo Temporelli, universiteitsprofessor en gepassioneerd populair wetenschapper. Temporelli werkte samen met verschillende managers van Stellantis en DHL, waaronder Eric Laforge, Head of LCV Enlarged Europe bij Stellantis, en Alberto Nobis, CEO van DHL EXPRESS Europe, die de samenwerking tussen de twee bedrijven voor de productie van het nieuwe model hebben geïntensifieerd.

Eric Laforge begon met het verhaal van de Ducato, die in 2021 zijn 40e jaar op de markt viert door zich te positioneren als één van de marktleiders. Zijn constante vooruitgang heeft zich doorgezet, met als hoogtepunt zijn positie als best verkochte bedrijfsvoertuig - in alle segmenten - in Europa in 2020. Dit succes gaat hand in hand met zijn bekende naam als het beste basisvoertuig voor campers en het best verkochte voertuig in zijn klasse voor het 6e opeenvolgende jaar.

E-Ducato: klaar voor elke missie

Eric Laforge: "Voor de E-Ducato zijn we begonnen met het idee om niet alleen een 'groen' voertuig te ontwikkelen, maar ook een complete mobiliteitsoplossing, gekenmerkt door veelzijdigheid, betrouwbaarheid, efficiëntie en duurzaamheid: kortom, een werkinstrument om uw bedrijf op te bouwen met respect voor de voorschriften van de ecologie, een model dat klaar is voor elke missie, met als doel zonder compromissen de benchmark op de markt te zijn en dezelfde capaciteiten te hebben als voertuigen met verbrandingsmotoren. Met zijn 400 configuraties kan hij voldoen aan de behoeften van alle professionele gebruikers, van vrachtvloten tot bouwbedrijven, ambachtslieden en gemeentelijke dienstverleners".

De beste TCO bieden

De E-Ducato is ontwikkeld op basis van de wensen van de klant. Dankzij zijn originele en compromisloze "all-forward" architectuur, zonder overbodige belasting op het chassis, zijn de batterijen van het nieuwe model optimaal onder de vloer geplaatst, waardoor een laadvermogen van 10 tot 17 m³ volume en bijna 2 ton gewicht intact blijft. Andere belangrijke voordelen zijn de optimale gewichtsverdeling en het lagere zwaartepunt, waardoor de wendbaarheid van het voertuig in alle beladingstoestanden wordt verbeterd.

De E-Ducato kan prestaties leveren die gelijkwaardig zijn aan die van de dieselversies, dankzij een elektrische motor met een maximumkoppel van 280 Nm die tot 90 kW vermogen (ongeveer 122 pk) levert en in 5 seconden van 0 naar 50 km/u accelereert.

De E-Ducato is ook verkrijgbaar met een reeks modulaire oplossingen, te beginnen met 2 verschillende batterijpakketten - 47 kWh en 79 kWh, "best-in-class" voor geïnstalleerde elektrische capaciteit, en 4 soorten oplaadmodi (waarvan er 3 beschikbaar zullen zijn bij de lancering). Met een batterij van 47 kWh kan de E-Ducato tot 170 km afleggen in de WLTP-cyclus en tot 235 km in de stadscyclus. Met een batterij van 79 kWh neemt de afstand toe tot 280 km in de WLTP-cyclus, of 370 km in de stadscyclus. Het duurt niet meer dan een half uur om genoeg op te laden om 100 km af te leggen.

In dit verband is het ook het vermelden waard dat de batterijen een garantie hebben van 10 jaar of 220.000 km voor de 70 kWh versie en 8 jaar/160.000 km voor het 47 kWh model.

Nogmaals wat flexibiliteit betreft, is het belangrijk op te merken dat de E-Ducato, om aan zo'n brede en diverse waaier van behoeften tegemoet te komen, ook over een keuzeschakelaar voor de rijmodus beschikt: in de stand "Normaal" zorgt hij voor het ideale evenwicht tussen prestaties en kosten. Hij kan ook op de "Eco"-stand worden gezet om energie te besparen. Wanneer een zeer zware lading moet worden vervoerd of het voertuig wordt geconfronteerd met een veeleisende beklimming, dan is de juiste keuze de "Power" modus. De E-Ducato heeft nog twee andere kenmerken die de bestuurder gemoedsrust geven:

- "Turtle Mode", vergelijkbaar met de batterijbesparingsfunctie op een mobiele telefoon, die automatisch in werking treedt wanneer de batterij bijna leeg is en de prestaties van het voertuig beperkt, om de oplaadtijd van de batterij met 8 tot 10% te verlengen.

- "Recovery Mode", waardoor de E-Ducato het enige elektrische voertuig is dat nooit stopt. Als één batterijmodule uitvalt, nemen de andere zijn plaats in om ervoor te zorgen dat het systeem kan blijven werken.

Globaal genomen garanderen de flexibiliteit van het model, de uitstekende technische kenmerken en de betrouwbaarheid zijn resterende verkoopwaarde.

Bovendien zullen de onderhoudskosten van de E-Ducato ongeveer 40% lager liggen dan die van een voertuig met een conventionele motor. We kunnen dus verwachten dat zijn TCO (Total Cost of Ownership) in zijn belangrijkste missies in de lijn zal liggen van de dieselversies: een uitstekend resultaat, waardoor het voertuig niet alleen duurzaam is vanuit milieuoogpunt, maar ook vanuit financieel oogpunt.

In België wordt de E-Ducato aangeboden vanaf €53.000 (excl. BTW). Top Car By Mopar is inbegrepen in de prijs, samen met onderhoud en een verlengde garantie van 5 jaar of 120.000 km. Met de E-Ducato kan de TCO (rekening houdend met de huidige fiscale stimulansen) van voertuigen met dieselmotor in 48 maanden worden gelijkgetrokken, uitgaande van een gebruik van 20.000 km per jaar.

Samenwerking met DHL

De zeer concurrerende prestaties van de E-Ducato zijn gebaseerd op 5 jaar 'real-world' gegevensverzameling. Een uitgebreide studie die begon met 4.000 geconnecteerde voertuigen die over een periode van 1 jaar gegevens downloaden, over meer dan 50 miljoen kilometer, in alle gebruiks-, beladings- en weersomstandigheden. Dit werk werd in een constant tempo uitgevoerd, waarbij zeer nauw werd samengewerkt met klanten die verschillende soorten leverings- en beroepstaken vertegenwoordigen, om vanaf de ontwikkelingsfase oplossingen op maat te vinden, die vanaf het begin realistisch waren, gebaseerd op de individuele behoeften van de klant.

Op zoek naar een partner die de beste prijs-kwaliteitverhouding biedt, startte Stellantis in 2016 een nauwe samenwerking met DHL, de wereldleider in internationaal goederentransport, zeer gespecialiseerd in zijn vakgebied, sterk gericht op innovatie en snel groeiend, vooral met de e-commerce boom. Dit partnerschap heeft een virtueuze cirkel gecreëerd met de mogelijkheid om te focussen op de E-Ducato, vertrekkend van de reële missies van DHL, en deze te projecteren in een context van duurzame elektrische mobiliteit. Alberto Nobis, CEO van DHL EXPRESS Europe: "Wij zijn ervan overtuigd dat de toekomst van last mile logistics elektrisch is. Om ons doel te bereiken, namelijk mensen met elkaar in contact brengen en hun leven verbeteren, streven we ernaar om elke dag groener en schoner te worden in wat we doen. Door E-Ducato's aan onze vloot toe te voegen, zetten we de volgende belangrijke stap in het bereiken van ons doel om tegen 2030 60% van onze leveringen op de laatste kilometer elektronisch te laten verlopen. "

Hij voegde eraan toe: "We hebben in Fiat Professional gevonden wat we zochten: spitstechnologie en batterijen waarmee we meer dan 200 km kunnen afleggen op één enkele lading, om onze klanten snel en op een milieuvriendelijke manier te bereiken. "

Voor Eric Laforge, Head of LCV Enlarged Europe bij Stellantis, is het E-Ducato project een brug naar innovatie en de toekomst: "We zijn er trots op dat een grote speler als DHL de E-Ducato heeft gekozen voor zo'n ambitieus programma. Met de E-Ducato was het niet alleen onze taak om een voertuig te creëren dat duurzaam is, zowel vanuit economisch als vanuit milieuoogpunt, maar vooral om een complete mobiliteitsoplossing te bieden aan onze partners."

E-Ducato Connectiviteit - Toepassingen en diensten

Mopar Connect heeft uiteraard bijgedragen tot de ontwikkeling van de E-Ducato, met als doel de professionals te voorzien van gesofisticeerde nieuwe instrumenten om zowel de efficiëntie bij het gebruik van hun voertuigen te verbeteren als de rentabiliteit van hun activiteiten te beoordelen.

Er werd grote nadruk gelegd op het brede scala van functies die "op afstand" kunnen worden geactiveerd, waaronder My: Fleet Manager, de nieuwe dienst voor wagenparkbeheer, waarvan 6 maanden zijn inbegrepen in de prijs van het voertuig, een specifieke promotie die wordt aangeboden bij de aankoop van een E -Ducato. Met behulp van een webgebaseerd platform kunnen wagenparkbeheerders in realtime controle houden over belangrijke variabelen voor elke eenheid in het wagenpark, zoals het aantal afgelegde kilometers, updates over locatie en onderhoud, oplaadschema's en nog veel meer. Dit alles met het doel de efficiëntie en productiviteit van het wagenpark te verbeteren, de kosten te drukken, risico's te voorkomen en de veiligheid van voertuig en bestuurder te waarborgen.

Bovendien biedt de standaard uitrusting van alle E-Ducato-voertuigen met Mopar® Connect een breed scala aan andere diensten, zoals hulp bij ongevallen of pech (de telematicabox, die de locatie van het voertuig detecteert, garandeert een snelle en gerichte service, 24 uur per dag, 7 dagen per week). Als het voertuig wordt gestolen, kan het systeem het lokaliseren en voorkomen dat het opnieuw wordt gestart, waardoor het gemakkelijker terug te vinden is. Met de Uconnect LIVE mobiele app kunt u controleren of u de deuren op slot hebt gedaan, nagaan waar u hebt geparkeerd en een waarschuwing ontvangen als het voertuig van zijn vorige locatie wordt verplaatst of een vooraf ingestelde snelheidslimiet overschrijdt.

De mobiele toepassing Uconnect LIVE omvat ook een hele reeks andere functies, zoals my: Car, waarmee het batterijniveau of de bandenspanning op afstand kunnen worden gecontroleerd, en maandelijkse rapporten over de toestand van het voertuig. Er is ook de my: Journey service, om alle voertuigbewegingen te bekijken en te beheren, en het my: eCharge pakket, speciaal ontwikkeld voor de E-Ducato, om het opladen te plannen, openbare oplaadpunten te vinden, te gebruiken en te betalen en het opladen vanaf uw aangesloten Wallbox te beheren.

Klaar voor het nieuwe tijdperk van mobiliteit

In het streven naar een steeds duurzamere mobiliteit heeft Stellantis een nieuwe interpretatie bevorderd die de eisen van de klant verzoent met respect voor het milieu. Het bedrijf nam de uitdaging aan door enkele jaren geleden zijn e-Mobility divisie op te richten, om een gestructureerd, milieuvriendelijk en economisch concurrerend systeem te creëren, waarin interdisciplinaire partners, producten en diensten uit verschillende markten worden samengebracht, om het leven van klanten die kiezen voor elektrische en geëlektrificeerde auto's te vereenvoudigen.

In samenwerking met belangrijke partners, elk specialist op hun eigen gebied, heeft het e-Mobility-team zich de afgelopen jaren geconcentreerd op het ontwerp en de ontwikkeling van een reeks elektrificatie-technologieën, -initiatieven en -projecten.

De overgang naar duurzame elektrische mobiliteit vergt vandaag vooral de ontwikkeling van een netwerk van openbare en particuliere oplaadpunten voor elektrische en plug-in hybride voertuigen. Tegelijkertijd moeten de productie en distributie van elektriciteit opnieuw worden bekeken. Stellantis ontwikkelt oplossingen om aan al deze eisen te voldoen: de overeenkomst met Engie EPS, een belangrijke speler in de energiesector, is een stap in die richting, waarbij het partnerschap heeft geleid tot de huidige oprichting van Free2Move eSolutions. De taken van deze nieuwe joint venture variëren van laadinfrastructuur (installatie, onderhoud en exploitatie) tot openbare en huishoudelijke laadabonnementen met een maandelijkse vergoeding, beheer van de levenscyclus van batterijen en geavanceerde energiediensten zoals V2G-integratie (Vehicle to Grid) en energiebeheeroplossingen om de totale eigendomskosten te verlagen.

Pro Fit

In nauwe samenwerking met het e-Mobility-team heeft Fiat Professional Pro Fit by E-Ducato ontwikkeld (beschikbaar via het web en als gratis app in de App Store en Google Play), als onderdeel van haar werkzaamheden om de kennis over elektrische voertuigen en het gebruik ervan te vergroten. Uitgaande van het standpunt van wagenparkbeheerders en kleine/middelgrote bedrijven die de huidige Ducato met interne verbranding gebruiken voor hun missies, is Pro Fit ontworpen en gecreëerd als een echte simulator. Om te beginnen hoeft u zich alleen maar in te schrijven op de speciale website en ons te vertellen over uw huidige wagenpark van bedrijfsvoertuigen met verbrandingsmotor, waarbij u het type voertuig aangeeft dat u gebruikt (carrosserie, wielbasis, hoogte, enz.) en het gebruik (traject, kilometerstand, bedrijfstemperatuur, enz.) voor elk voertuig selecteert. Zodra u de simulatie hebt geactiveerd, beveelt Pro Fit de ideale samenstelling van uw nieuwe elektrische wagenpark aan door de E-Ducato configuraties aan te geven die het meest geschikt zijn voor de activiteit van elk individu. Pro Fit beveelt vervolgens de meest geschikte beschikbare E-Ducato configuraties aan en geeft de verwachte prestaties van elke configuratie aan in relatie tot de eisen van de klant. Zo weet u bijvoorbeeld of u nog voldoende bereik hebt of wat uw jaarlijkse besparingen zijn. Uiteindelijk is Pro Fit een wendbaar en intuïtief hulpmiddel, gericht op het configureren van het best mogelijke E-Ducato-wagenpark en het ontdekken van de kenmerkende prestaties en voordelen van het nieuwe elektrische voertuig.

Leasys huuroplossingen voor de nieuwe E-Ducato

Met Leasys wordt het mogelijk om aan boord van de nieuwe E-Ducato te stappen en in alle vrijheid te rijden zonder de lasten en zorgen van de exploitatiekosten. Uw keuzes zijn onbeperkt: u kunt beslissen hoe ver u wilt gaan, welke diensten u wilt inbegrepen, en als uw mobiliteitsbehoeften veranderen, kunt u er op elk moment nieuwe aan toevoegen. U kunt alle diensten gemakkelijk beheren, zelfs vanaf uw smartphone, met de speciale UMOVE-app.

De nieuwe E-Ducato zal beschikbaar zijn met de lange-termijn huurplannen "Noleggio Chiaro Light" (Rental Lite) en "Be Free Pro".

"Noleggio Chiaro Light" is het programma dat huurvoertuigen aanbiedt tegen een concurrerende prijs met een beperkt aantal diensten: TPL-dekking, pechverhelping en I-Care infomobiliteitsdienst. Het geeft de klant ook het recht om vooruit te lopen op de aankoop van het voertuig aan het einde van de huurperiode. "Noleggio Chiaro" is ook verkrijgbaar met een conventioneel programma, voor wie op zoek is naar een all-inclusive pakket, inclusief onderhoud en dekking tegen diefstal, brand en schade.

"Be Free Pro" is de mobiliteitsoplossing van Leasys die is afgestemd op de behoeften van alle zelfstandigen. Geen aanbetaling, maar een maandelijkse bijdrage, met alle belangrijke verzekeringen, assistentie en infomobiliteitsdiensten inbegrepen. En als uw bedrijf moet veranderen, kunt u het voertuig na 30 maanden teruggeven zonder boete voor vervroegde teruggave. Verzekering, wegenbelasting, infomobiliteit en pechverhelping zijn inbegrepen. Klanten kunnen zich ook aanmelden voor het "Be Free Pro Plus"-programma, dat dekking biedt voor schadeherstel, diefstal en brand, en onderhoud...

"Free to E by FCA Bank: de vrijheid om elektrisch te kiezen.

Innovatie ondersteunen met de elektrische mobiliteit van de E-Ducato is nog nooit zo eenvoudig geweest dankzij de financiële oplossingen van FCA Bank waarmee klanten in alle gemoedsrust kunnen rijden met het nieuwe elektrische model, met de vrijheid om te kiezen tussen de twee financiële oplossingen. maandelijkse betalingen of een leasingcontract, tegen een promotietarief, en de mogelijkheid om de "Free to E"-formule in de financiering op te nemen, waardoor klanten, binnen 2 maanden na aankoop en met een maximum van 1500 afgelegde km, hun E-Ducato kunnen inleveren met als enige verbintenis de aankoop van een Ducato met verbrandingsmotor (of zelfs een Talento of Doblò). Om de financiële oplossingen te vervolledigen, biedt FCA Bank een compleet gamma verzekeringsdiensten aan, die allemaal met het kredietcontract kunnen worden gecombineerd.

Galerij

Gent Motors article image