Nieuwe 500 krijgt 5 sterren en de beste beoordeling van Green NCAP - Gent Motors

Nieuwe 500 krijgt 5 sterren en de beste beoordeling van Green NCAP

De Nieuwe 500, de eerste volledig elektrische auto van het merk Fiat, heeft de hoogste score van 5 sterren behaald in de Green NCAP-tests. Meer bepaald is het in 2021 de eerste auto die topscores behaalt in alle tests en de enige die de maximale score van 10/10 behaalt in de energie-efficiƫntie-index.

De Nieuwe 500 is een iconische auto met een missie: toegankelijke elektrische mobiliteit bieden in de stad, want "het is pas groen als het groen is voor iedereen". Dit maakt deel uit van het DNA van Fiat. Duurzame mobiliteit om een betere toekomst voor de volgende generaties te verzekeren.

De Nieuwe 500 is ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd in Turijn en is het eerste model in de geschiedenis van Fiat dat volledig elektrisch is en vanaf het begin voor 100% in Italië is gemaakt. Hij is een benchmark op het gebied van actieradius en oplaadsnelheid en legt met zijn 42 kWh lithium-ionbatterijen een afstand af tot 320 km (WLTP-cyclus). Met de 85 kW snellader duurt het slechts 5 minuten om voldoende op te laden om 50 km af te leggen. Om de batterij tot 80% op te laden, duurt het 35 minuten. De versie die door Green NCAP werd gebruikt, was een New 500 uitgerust met een 87 kW (118 pk) sterke elektromotor, die zorgt voor een topsnelheid van 150 km/u (zelfbegrenzend) en een acceleratie van 0 naar 100 km/u in 9,0 seconden.

Galerij

Gent Motors article image