Fiat 500X breekt record: het 500.000e exemplaar rolde zopas van de band - Gent Motors

Fiat 500X breekt record: het 500.000e exemplaar rolde zopas van de band

De 500.000e Fiat 500X rolde vandaag van de band in de fabriek in Melfi in Zuid-Italië. Deze nieuwe mijlpaal bevestigt eens te meer het succes van dit model, dat al sinds zijn lancering in 2014 zijn segment aanvoerde in Italië en onafgebroken in de Top 10 stond in de rest van Europa.

De recordwagen behoort tot de speciale reeks ‘120th’ en wordt aangedreven door de 150 pk sterke 1.3 FireFly Turbo-motor en de DCT-automaat met dubbele koppeling. De speciale reeks 500X 120th werd op het jongste autosalon van Genève gelanceerd om het 120-jarige bestaan van Fiat te vieren en is herkenbaar aan zijn tweekleurige koetswerk, dat voor het eerst verkrijgbaar is op de 500X. In bepaalde Europese landen* krijgen Fiat-klanten bovendien zes maanden gratis Apple Music. Het productierecord van de Fiat 500X werd gevestigd in de FCA-fabriek van Melfi, een van de meest innovatieve autofabriek ter wereld, waar momenteel de Fiat 500X en de Jeep Renegade worden gebouwd voor export naar meer dan honderd landen over de hele wereld. In zijn


25-jarige bestaan heeft de FCA-fabriek van Melfi zich altijd toegespitst op het creëren van hoogwaardige producten door een optimale productefficiëntie en bovenal door de motivatie en training van hoogopgeleide werknemers in de Academy, een echte parel op zijn kroon.


* Nieuwe Apple Music-abonnees krijgen zes maanden gratis Apple Music. Kopers die al een Apple Music-abonnement hebben, krijgen drie maanden gratis. De algemene voorwaarden zijn beschikbaar op de Fiat-website van de lokale markten.

Galerij

Gent Motors article image