Nieuws

Blijf op de hoogte.

Het merk Jeep® viert 80 jaar door te bouwen aan een 'Electric Present and Future'

Op 15 juli 1941 tekende het voormalige Willys-Overland Co. een contract met het Amerikaanse Ministerie van Oorlog om de productie van het eerste militaire Jeep-voertuig te starten. Tachtig jaar later floreert het merk Jeep over de hele wereld met een productportfolio dat zich blijft uitbreiden naar nieuwe segmenten, een toegewijde gemeenschap van wereldwijde klanten en het gebruik van 4xe elektrische voertuigtechnologie als de natuurlijke evolutie van 80 jaar toonaangevend leiderschap.

Nieuwe 500 krijgt 5 sterren en de beste beoordeling van Green NCAP

De Nieuwe 500, de eerste volledig elektrische auto van het merk Fiat, heeft de hoogste score van 5 sterren behaald in de Green NCAP-tests. Meer bepaald is het in 2021 de eerste auto die topscores behaalt in alle tests en de enige die de maximale score van 10/10 behaalt in de energie-efficiëntie-index.

Van de Formule 4 racetrack naar de straat: de nieuwe Abarth F595, 165 pk pure adrenaline

Rechtstreeks van de racecircuits van Europa komt het gebrul van de nieuwe Abarth F595, de nieuwe speciale serie - uitgerust met een F.4 motor - gewijd aan de jongste fans van het merk Scorpion. "Onder de motorkap klinken de 165 pk van de krachtige 1,4-liter Euro 6D-Final T-jet motor, de basis voor de motor in de Tatuus eenzitters die gebruikt worden in de Italiaanse en Duitse "F.4 Championships Powered by Abarth Certified by FIA".

Nieuwe Abarth 695 Esseesse: optimale prestaties, topacceleratie en de beste rijeigenschappen voor de nieuwe "Collectors' Edition" van het Scorpione merk

Het Scorpione merk doet de harten van het “Abarthisti” fandom sneller slaan met een nieuwe "Collectors' Edition": de Abarth 695 Esseesse, een naam die zijn roots heeft in de geschiedenis van het merk, rechtstreeks verwijzend naar de begindagen, toen de tuning kits uit de jaren 1960 een fortuin opbrachten voor Carlo Abarth, waarmee hij zich vestigde als de uitvinder van tuning voor massaproductie auto's.

Nieuwe Ducato 2021: een ontwikkeling in technologie en stijl voor de wereld van vrijetijdsvoertuigen

Vanochtend heeft Fiat Professional aan de Italiaanse en internationale pers de nieuwe kenmerken van de nieuwe Ducato voor 2021 onthuld, ter voltooiing van de reis die in april werd ingezet met de lancering van de E-Ducato, het eerste volledig elektrische bedrijfsvoertuig van de Stellantis Groep.

"Welcome back, Dolce Vita", een video die hulde brengt aan het Fiat Dolce Vita

"1 juli is een belangrijke datum met een grote symbolische waarde. Het geeft het startsein voor het herstel, voor de heropening van Europa, voor de terugkeer van de vrijheid van verkeer en reizen, en in zekere zin voor die zorgeloze houding die typisch is voor de zomer. Fiat wil deze dag vieren met de video "Welcome back, Dolce Vita"," aldus Olivier François, Chief Executive Officer van Fiat en CMO van Stellantis.

Gelukkige verjaardag, Alfa Romeo: viert zijn 111-jarige geschiedenis

Toen de A.L.F.A. werd opgericht op 24 juni 1910, waren de auto's rood. Een paar jaar eerder had Italië deze kleur al toegewezen gekregen voor zijn raceauto's. Sindsdien is rood een integraal onderdeel geworden van het DNA van Alfa Romeo. En vandaag, op de 111e verjaardag van het merk, zal het museum het liefst rood gekleurd zijn, om de vele enthousiastelingen te verwelkomen die naar Arese komen om het te vieren, zoals elk jaar het geval is.

De 1000 Miglia 2021 loopt ten einde: Alfa Romeo pakt de overwinning

We kunnen nog steeds de sensatie voelen van een editie die de band tussen het merk en de "Freccia Rossa" ("Rode Pijl") nog heeft versterkt. Alle auto's van het officiële Alfa Romeo-team kwamen over de eindstreep, mede dankzij de voortdurende steun van het personeel van de afdeling Erfgoed.

1000 Miglia 2021: de verzegelingsceremonie

Al meer dan 90 jaar is de 1000 Miglia het toppunt van passie op 4 wielen. De 1000 Miglia begon in 1927 als een snelheidsrace die na een bezoek aan Rome begon en eindigde in Brescia en vervolgens het hele Italiaanse schiereiland aflegde: in totaal 1600 km, wat overeenkomt met 1000 keizerlijke mijlen. Tijdens de tweede editie in 1928 behaalde Alfa Romeo de eerste plaats in zowel het individuele als het teamklassement, met finishplaatsen voor alle 8 wagens die aan de race deelnamen. Tijdens de verschillende edities van de competitieve 1000 Miglia tot 1957 wonnen Alfa Romeo's maar liefst 11 keer, een recordaantal overwinningen dat nooit meer kan worden overtroffen.

Alfa Romeo Giulia GTA : een legende op de weg

De internationale persvoorstelling met testritten van de Giulia GTA en de "extreme" Giulia GTAm-configuratie vond plaats in Balocco. Het herinnert aan één van de legendes van de automobiel en een mijlpaal in de geschiedenis van het merk: de Giulia GTA van 1965. Het is dus een echte terugkeer naar de roots van het merk, dat 111 jaar geleden werd opgericht. Deze nieuwe auto belichaamt Alfa Romeo's unieke vermogen om stijl en sportiviteit te combineren.

Viering van 80 jaar Jeep met de nieuwe Compass en zijn 4xe-versies

De nieuwe Compass is een echt paradepaardje dat de voorbije jaren de verkoop van Jeep in Europa heeft gestimuleerd. De nieuwe Compass viert 80 jaar Jeep door terug te keren naar de stranden van Normandië. Nieuwe Compass: een volledig nieuw model, met grote veranderingen op het gebied van stijl, technologie, veiligheid, duurzaamheid en functionaliteit. De Compass 4xe plug-in hybride evolueert het 4x4-concept van Jeep en voegt er milieuvriendelijkheid, efficiëntie en nog meer rijplezier aan toe. Het exterieur en interieur van de nieuwe Compass zijn een voorbode van het concept van toekomstige Jeeps: moderner, technologischer, gesofisticeerder en met een sterker Europees tintje, met behoud van de Jeep-authenticiteit. Hightech en veiliger dan ooit: Uconnect 5, het meest geavanceerde infotainmentsysteem dat ooit voor een Jeep werd ontworpen, en Highway Assist, autonome rijassistentie van niveau 2 (L2), maken hun debuut in het Europese Jeep-gamma.

Fiat New Tipo Cross : de ideale crossover voor het gezin

De Fiat Tipo Cross richt zich tot een nieuwe doelgroep: jonge gezinnen met een dynamische levensstijl die op zoek zijn naar functionaliteit, emotie, ruimte, stijl en de laatste technologische snufjes tegen een betaalbare prijs.

Opendeurdagen op 5 en 6 juni

Graag nodigen we jullie uit tijdens onze opendeurdagen op 5 & 6 juni. De ideale momenten om de nieuwe modellen te ontdekken. Neem plaats achter het stuur en ervaar zelf de nieuwigheden tijdens een testrit. Kom gewoon langs en we helpen je met veel plezier verder! Benieuwd naar wat je allemaal mag verwachten? Hierbij alvast enkele highlights:

De New 500 3+1 "la Prima", de meest veelzijdige New 500.

Na de presentatie van de New 500 "la Prima" cabrio, gevolgd door de berline, is het vandaag D-Day voor de voltooiing van het New 500 project. FCA onthult nu het volledige gamma, klaar voor de verkoop, en presenteert in wereldpremière de 3+1 "la Prima" Opening Edition, de derde New 500 koetswerkvariant, bovenop de cabrio- en berlineversies.

Nieuwe Jeep Wrangler 4xe: de beste 4X4 wordt elektrisch en brengt je werkelijk overal

De nieuwe Jeep® Wrangler 4xe combineert het beste op het gebied van 4x4 technologie en het beste op het vlak van elektrische aandrijving om zijn iconische status binnen de Stellantis merkenportfolio nog te versterken.

De nieuwe Jeep Compass

EEN UITGESPROKEN INNOVATIEVE LOOK De nieuwe Jeep® Compass kreeg een hertekende voorkant, met een nieuw radiatorrooster met zeven sleuven en een verrassende lichtunit. Deze nieuwe, moderne lijnen zetten zijn stedelijke karakter extra in de verf.

Fiat Professional stelt de nieuwe E-Ducato voor : 100% Ducato, 100% elektrisch om elke missie aan te kunnen

Ter gelegenheid van de 40e verjaardag van de lancering van het model heeft Fiat Professional aan de journalisten de volledig elektrische versie van de Ducato voorgesteld, waarvoor de bestellingen op 1 maart werden geopend. De E-Ducato is ideaal om tegemoet te komen aan de behoeften van transportvervoer met een specifieke efficiëntie in de stad en werd ontwikkeld in samenwerking met de klanten zelf. In 2016 werd een strategisch partnerschap aangegaan met DHL, met als gemeenschappelijk doel de overgang naar een emissievrije vloot te ondersteunen. De E-Ducato is ontworpen om prestaties en bedrijfskosten te garanderen die in overeenstemming zijn met de overeenkomstige versies met verbrandingsmotor. Alle meest geavanceerde connectiviteitssystemen zijn beschikbaar op de E-Ducato, dankzij de standaard opname van Mopar® Connect. Leasys en FCA Bank ondersteunen de nieuwe E-Ducato met speciale lease- en financieringsoplossingen. De samenwerking met het Stellantis e-Mobility leidde tot de creatie van Pro Fit by E-Ducato (beschikbaar op het web en als app, gratis in de App Store en Google Play), zodat de gebruiker het perfecte model kan configureren dat geschikt is volgens zijn gebruikscriteria.

Lancering van de nieuwe Fiat Tipo City Sport : Dynamiek en technologie op de voorgrond

De bestellingen voor de nieuwe Fiat Tipo City Sport, de nieuwe versie van het model met een aantrekkelijk design, de beste veiligheids- en infotainmentsystemen en een gamma efficiënte en milieuvriendelijke motoren, zijn nu geopend. De City Sport breidt het gamma verder uit en is nu verkrijgbaar in drie uitvoeringen: Life, Sport en Cross. Voor de Belux-markt wordt deze lancering vergezeld met de komst van nieuwe "Premio"-packs, met een uitrusting tegen bijzonder aantrekkelijke prijzen (met een klantenvoordeel tot 52% op de catalogusprijs van de uitrusting), op verschillende versies binnen het nieuwe Fiat Tipo-gamma.

Lancering van de nieuwe Jeep Compass op de Belux-markten

Nieuwe Compass: een volledig nieuw model, met grote veranderingen op het vlak van stijl, technologie, veiligheid, duurzaamheid en functionaliteit. Eerste nieuwe Jeep product in het Stellantis tijdperk. De Compass 4xe is een verdere ontwikkeling van het 4X4-concept van Jeep, met meer milieuvriendelijkheid, efficiëntie en nog meer rijplezier. Het exterieur en interieur van de nieuwe Compass zijn een voorbode van het concept van toekomstige Jeeps: moderner, technologischer, gesofisticeerder en met een sterker Europees tintje, met behoud van de Jeep-authenticiteit. Hightech en veiliger dan ooit: Uconnect 5, het meest geavanceerde infotainmentsysteem dat ooit voor een Jeep werd ontworpen, en Highway Assist, autonome rijassistentie van niveau 2 (L2), maken hun debuut in het Europese Jeep-gamma. Door voor de nieuwe Compass te kiezen, krijgen eigenaars toegang tot de voordelen van Jeep Wave, het nieuwe loyaliteits- en klantenserviceprogramma van het merk.

Nieuwe Jeep Compass: geboren om te verrassen

Vandaag onthulde Antonella Bruno, Head of the Jeep® Brand voor Europa, de nieuwe Compass, de eerste nieuwe SUV van Jeep die in Europa wordt gelanceerd onder de vlag van de Stellantis Group. De lancering is een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van het merk over de hele wereld en in Europa.

Nieuwe Familie 500 Hey Google : De stijl van de 500 in combinatie met Google-technologie

De nieuwe Familie 500 Hey Google: het samengaan van Google-technologie met de frisheid, het design en de stijliconen van de 500 familie: eenvoudige en innovatieve connectiviteit om het dagelijks leven gemakkelijker te maken, in een unieke stijl.

Nieuwe Fiat Tipo MY2021 : Het gamma breidt uit met de komst van de Tipo Cross

Nieuw design, nieuwe motoren, nieuwe infotainment- en veiligheidstechnologieën: de Nieuwe Tipo is completer dan ooit.

TEST Abarth 595: Pret verzekerd!

Voor het modeljaar 2021 ondergaat het Abarth 595-gamma enkele wijzigingen met nieuwe afwerkingen en kleuren die perfect matchen met de unieke sportieve uitstraling van het merk.

De bestellingen voor Fiat Professional's innovatieve E-Ducato, de elektrische versie van het populairste voertuig op de markt, gaan van start

De bestellingen voor de nieuwe E-Ducato, de volledig elektrische, geconnecteerde versie van de bestseller van Fiat Professional, het populairste bedrijfsvoertuig in Europa in 2020, zijn geopend. Hij garandeert continuïteit in de technologische overgang met vergelijkbare prestaties, tegen een vergelijkbare kostprijs.

Alfa Romeo brengt hulde aan vrouwelijke racepiloten

Om de "Internationale Vrouwendag" te vieren, wil Alfa Romeo hulde brengen aan zijn vrouwelijke racepiloten, die zich in de geschiedenis van het merk hebben onderscheiden.

De Stellantis-fabriek in Tychy, in Polen, viert een mijlpaal : de productie van 2,5 miljoen Fiat 500

Het aantal in Polen geproduceerde Fiat 500's heeft de 2,5 miljoen bereikt: een recordaantal voor één enkel model dat in de Stellantis-fabriek in Tychy wordt geproduceerd.

Lancering van de nieuwe Abarth MY2021 op de Belux-markt

Het Abarth 595 MY2021 gamma is vernieuwd en komt op de Belgische markt met de nieuwe 595, Turismo, Competizione en Esseesse.

De Alfa Romeo Racing ORLEN C41 maakt zijn eerste kilometers op de circuit tijdens de shakedown in Barcelona

De Alfa Romeo Racing ORLEN C41, de auto van het team voor het seizoen 2021, ging op vrijdag 26 februari om 09:32 uur voor het eerst de baan op op het circuit van Barcelona-Catalunya. Op een koele ochtend in de Spaanse zon had Robert Kubica de eer om de eerste man achter het stuur van de nieuwe auto te zijn. Hij legde 29 ronden af in dit cruciale eerste deel van de 2021 circuitactie.

Italiaans F4 Championship Powered by Abarth : Gabriele Minì, de regerend Italiaans kampioen, van zijn vaders' Abarth A112 naar de droom van Formule 1

Alfa Romeo Racing Orlen onthult de nieuwe C41

De nieuwe C41 werd in Warschau onthuld door het Alfa Romeo Racing ORLEN team.