Lancering van de nieuwe Fiat 500X Sport - Gent Motors

Lancering van de nieuwe Fiat 500X Sport

Dynamisme, precisie, controle en Italiaanse stijl: dat zijn de troeven van elke succesvolle atleet … en van de nieuwe Fiat 500X Sport.

De nieuwe Fiat 500X Sport beleeft zijn debuut in het Federale Technische Centrum 'Luigi Ridolfi' in Coverciano (Firenze), een uitmuntendheidscentrum voor opleidingen, training en sport, alsook de historische zetel van de Italiaanse voetbalfederatie. Fiat koos het hoofdkwartier van de FIGC om het twintigjarige partnerschap tussen het merk en de Federatie in de verf te zetten en de gedeelde waarden van de nieuwe Fiat 500X Sport en sport in het algemeen te benadrukken. Er is geen betere locatie om de kwaliteiten van dit nieuwe model op het gebied van dynamisme, precisie, controle en Italiaanse stijl in de verf te zetten. Het zijn ook die kwaliteiten die ervoor zorgen dat elke speler het blauwe shirt van Italië met trots draagt. Het nieuwe 'speerpunt' en tevens topversie van de vernieuwde 500X-familie kan uitpakken met straffere prestaties dankzij nieuwe technische voorzieningen die zijn wendbaarheid, veiligheid en rijplezier naar een nog hoger niveau tillen. Dat alles resulteerde in een uitzonderlijk sportieve cross-over, die zijn maximale prestaties neerzet met de nieuwe 1.3 FireFly-turbomotor, goed voor een vermogen van 150 pk en een koppel van 270 Nm. Die topcijfers combineert hij bovendien met een nieuwe afstelling voor de ophanging en stuurinrichting, een kleinere bodemvrijheid, 19" velgen met uiterst performante banden en een sportievere look. De 500X Sport, de gloednieuwe sportieve cross-over.



Luca Napolitano, hoofd van de EMEA-zone voor Fiat en Abarth, verklaarde: "Net als het nationale voetbalteam werd de 500X in Italië ontworpen en ontwikkeld en loopt hij in Melfi van de band. Hij werd tot in de puntjes voorbereid om overal ter wereld te kunnen spelen, in die mate zelfs dat hij - net als de iconische 500 - is uitgegroeid tot het meest internationale model van het Fiat-gamma. De 500X, die in 2014 werd gelanceerd en vorig jaar werd vernieuwd, is marktleider in zijn segment in Italië en stond sinds zijn lancering onafgebroken in de Europese top tien. Bovendien liet hij buiten Italië het hoogste groeitempo optekenen: + 12%. Er werden meer dan 500.000 exemplaren gebouwd van de 500X. En dan zwijgen we nog over het feit dat hij, meer dan welk Fiat-model dan ook, nieuwe klanten van andere merken en segmenten lokt dankzij zijn veelzijdige karakter, ruime interieur en aangeboren vermogen om zich aan te passen aan elke toepassing, ondergrond en rijstijl.

Nog een parallel tussen Fiat en FIGC: twee wereldwijde symbolen van 'made in Italy' die dezelfde sportieve en menselijke waarden delen, zoals passie, energie en emotie. Twee merken die al meer dan honderd jaar meeschrijven aan de maatschappelijke, culturele en industriële evolutie van Italië. Zo vieren beide entiteiten dit jaar hun 120-jarige bestaan, een mijlpaal in de auto- en sportsector. Op basis van die 'sterke pijlers' verlengden ze in juni van dit jaar hun sponsoringovereenkomst die in 2000 werd ondertekend: ook de komende vier jaar blijft Fiat de Top Partner en officiële autoleverancier van de Azzurri, de internationale voetbalploeg van Italië, en gaat het avontuur op het veld door.



Fiat 500X Sport: na de Urban en de Cross debuteert dit model op het nieuwe 'sportveld'

De 500X Sport veroverde de markt met zijn Urban- en Cross-uitvoeringen, die zijn tweeledige ziel weerspiegelden. De Urban-versie is meer stadsgericht, technologisch en geconnecteerd, zoals ook bleek uit de recente speciale reeksen S-Design, Mirror en 120°, terwijl de Cross-uitvoering zich vooral leent voor leuke avonturen buiten de stad. Vandaag verandert de 500X van tempo en schakelt hij over naar het sportterrein, om een waardig alternatief te bieden voor compacte middenklassers met een sportieve look. Dit groeiende segment is nu al goed voor meer dan 500.000 wagens per jaar in Europa. En in de onnavolgbare 500-stijl is dit nieuwe aanbod van Fiat een assertievere versie van de 500X: mooi om naar te kijken en opwindend om mee te rijden. Om dat te realiseren, hebben de Fiat-ingenieurs de 500X onderworpen aan een speciaal 'trainingsprogramma', zoals een sporttrainer dat zou doen, om zijn sportieve uitstraling te boosten. Daarom ondergingen het rijgedrag, de stuurprecisie en de ophanging een ingrijpende en nauwkeurige afstelling om de wagen nog emotioneler te maken. Tegelijkertijd kreeg hij diverse sportieve designelementen, alsook de nieuwe, exclusieve kleur Rosso Seduzione, zodat de 500X Sport beslist in de smaak zal vallen bij jonge, dynamische klanten die op zoek zijn naar een sportieve stijl en uitgesproken persoonlijkheid.



Dynamisme, precisie en controle voor een ongekend prestatie- en veiligheidsniveau

De nieuwe 500X Sport kan uitpakken met diverse belangrijke technische innovaties om een extra dimensie van dynamisme, precisie en controle te verzekeren. Het nieuwe topmodel onderscheidt zich in de eerste plaats door zijn exclusieve sportophanging met 13 millimeter kleinere bodemvrijheid dan de Urban- en Cross-modellen. Op verzoek wordt hij bovendien uitgerust met 19" lichtmetalen velgen met een uniek design en nieuwe, sportieve 225/40-banden. Dat alles resulteert in een gespierdere look, een beter weggedrag en een gegarandeerde veiligheid en dynamiek ... Kortom, alles wat men zou verwachten van een krachtige centrumspits die ook erg behendig is in de strafschopzone.

Kracht moet bijdragen tot precisie en een perfecte balans. In de autowereld betekent dit meer nauwkeurigheid en rijcomfort. Daarom hebben we hem ook de krachtigste motor in het gamma gegeven: een uiterst performante, 150 pk sterke 1.3 FireFly-turbomotor, gekoppeld aan een automatische DCT-transmissie. Bovendien werd de afstelling van de stuurinrichting herzien om de bestuurder een nauwkeurigere en alertere feedback te geven. Daarnaast werden de schokdempers en de voor- en achterwielophanging aangepast met FSD-technologie (Frequency Selective Damping). Dat zorgt ervoor dat de 150 pk sterke 500X Sport zelfs bij hoge snelheden steviger op de weg ligt en dat hij een uitzonderlijke wendbaarheid en totale veiligheid verzekert ... zonder aan comfort te moeten inboeten. Dankzij al die technische verbeteringen en zijn sportieve 19" banden genereert de 500X Sport 1.3 FireFly 150 DCT 8% meer zijdelingse versnelling dan de 500X Cross met dezelfde motor en 18" banden. Dat vertaalt zich in een merkbaar betere wegligging en een sterk verbeterde actieve veiligheid. Dankzij de nieuwe afstelling van de ophanging voelt de 500X Sport veel alerter aan bij het aansnijden van een bocht. Onderstuur wordt met 26% gereduceerd en overstuur (in extreme omstandigheden) met 17%. Kortom, de nieuwe 500X Sport wekt dynamische emoties op tijdens het rijden en hoeft geen enkele concurrentie te vrezen in zijn segment.


Nieuwe Italiaanse schoonheid die verleidt door sportiviteit en raffinement

Net als de iconische 500 heeft de Fiat 500X die typisch Italiaanse schoonheid, stijl en elegantie die de rest van de wereld altijd heeft gefascineerd. Op dezelfde manier houdt het sensationele spel van de Italiaanse nationale ploeg miljoenen kijkers aan het scherm gekluisterd telkens die het veld betreedt. En net zoals de blauwe shirts van het nationale team stevig verankerd zijn in het collectieve geheugen van Italië, tooit de 500X Sport zich in de kleur Rosso Seduzione - een exclusiviteit voor deze versie - om zijn dynamische lijnenspel te benadrukken. De speciale rode outfit wordt bovendien opgesmukt met tal van titaniumgrijze details op de deurgrepen, speciaal ontworpen inzetstukken op de voorbumper, sierelementen vooraan, de buitenspiegelkappen en deurgreep met 500-logo in een geraffineerde Myron-afwerking. Het koetswerk dankt zijn opvallende assertiviteit aan de vele sportieve elementen die standaard worden aangeboden, zoals de zijschorten en de wielkastverbreders boven de velgen in koetswerkkleur, de achterbumper in diffuserstijl, de dubbele verchroomde uitlaat - eveneens exclusief voor dit Fiat-model - en de 'full led'-verlichting die 160% meer vermogen levert dan halogeenlampen en bovendien minder energie verbruikt. De 'full led'-koplampen worden gecombineerd met led-mistlampen om een homogene en sportieve lichtsignatuur te creëren. Dat alles wordt 'gecertificeerd' door het Sport-label op het spatbord vooraan. En wie de krachtige look nog wil versterken, kan tegen een meerprijs speciale sportbanden met 19" lichtmetalen velgen en glanzend zwarte naafdoppen bestellen (de speciale 18" velgen zijn standaard). Behalve de exclusieve tint Rosso Seduzione zijn er ook andere koetswerkkleuren verkrijgbaar, waaronder Bianco Gelato, Grigio Moda en Blu Italia, (allemaal te combineren met een zwart dak voor een suggestief tweekleurig koetswerk), evenals Nero Cinema.

Tegen het jaareinde worden nieuwe 19" velgen verkrijgbaar, met een sportieve look ontworpen door Mopar, het merk dat zich bezig houdt met de bijstand, reserveonderdelen en ondersteuning voor de auto's van FCA. Ze onderscheiden zich door hun personaliseringsmogelijkheden. Zo kan elke velg worden uitgerust met vijf verschillende inzetstukken in de kleuren Matte Bronze, Miron, Dark Miron, Copper en Titanium. Deze laten zich bovendien door de klant of de verdeler monteren dankzij een eenvoudige clip (wegnemen mag enkel door de verdeler worden gedaan). Die nieuwigheid breidt het al rijke gamma authentieke Mopar-accessoires voor de 500X Sport nog verder uit.

De sportieve en elegante stijl van het koetswerk komt ook terug in het interieur van deze nieuwe topversie. Dat blijkt uit de donkere tint van het imperiaal en de verticale delen, het specifieke tft-scherm in het instrumentenbord en zijn rode accenten, de aluminium versnellingspookknop, het onderaan afgeplatte sportstuur in technoleder, het dashboard in titaniumgrijs en de grijze details in Myron met afwerking in Rosso Seduzione. Op verzoek kunnen klanten hun 500X Sport uitrusten met een hoogwaardige Alcantara-bekleding voor het sportieve stuurwiel en de afdekking van het instrumentenbord. Een sportieve en elegante toets die zijn gelijke niet kent in dit segment dankzij de manueel aangebrachte rode sierstiksels. Het interieur wordt vervolledigd door nieuwe exclusieve zetels in zwarte stof met inzetstukken in vinyl en een grijs 500-logo, een zwarte sierrand in vinyl en speciale sierstiksels in grijs en rood. Op verzoek kunt u de zetels echter ook laten bekleden met zwart leder met titaniumgrijze afwerking, aangevuld met sportieve aluminium pedalen en vloermatten met gepersonaliseerde sierstiksels.

De nieuwe 500X toont zich niet alleen uitermate sportief maar beschikt ook over een rijk gamma aan technologieën, waaronder standaard gemonteerde, uiterst innovatieve rijhulpsystemen zoals Traffic Sign Recognition, Speed Advisor en Lane Assist (dat u waarschuwt wanneer u ongewild de rijstrook verlaat). En om elke rit nog comfortabeler te maken, behoort ook het Uconnect 7"-systeem met satellietnavigatie en compatibiliteit met Apple CarPlay en Android Auto tot de standaarduitrusting, net als de automatische airconditioning en de cruisecontrol met snelheidsbegrenzer. De uitrusting wordt vervolledigd door parkeersensoren achteraan en een elektrische parkeerrem.

Om aan alle mobiliteitsbehoeften te voldoen, kan de nieuwe 500X Sport bovendien ook worden uitgerust met alle motoren uit het gamma in combinatie met voorwielaandrijving. Dat zijn meer bepaald twee FireFly-turbobenzinemotoren: een 1.0 met 120 pk en handgeschakelde zesversnellingsbak en een 1.3 met 150 pk en automatische zesversnellingsbak met dubbele koppeling (DCT) en optionele bediening aan het stuur. Dieselrijders gaan voor de 1.6 met 120 pk en handgeschakelde zesversnellingsbak, of een automatische zesversnellingsbak met dubbele koppeling (DCT) en optionele bediening aan het stuur.

De nieuwe Fiat 500X Sport is beschikbaar vanaf €24.690 op de Belgische markt (€23.874 in Luxemburg).





Galerij

Gent Motors article image