FCA Heritage aanwezig op Interclassics Brussels - Gent Motors

FCA Heritage aanwezig op Interclassics Brussels

FCA Heritage, de divisie verantwoordelijk voor het automobielpatrimonium van de Italiaanse merken van Fiat Chrysler Automobiles, zal aanwezig zijn op het salon Interclassics Brussels, dat doorgaat op 15, 16 en 17 november.

FCA Heritage zal voor de eerste keer aanwezig zijn op het salon Interclassics Brussels. Dit salon gaat door in de Brusselse Heizelexpo van 15 tot 17 november. Voor deze vijfde editie van deze grote 'classic cars' manifestatie, hebben FCA Heritage en FCA Belgium beslist drie modellen van de merken Fiat en Abarth tentoon te stellen. De keuze van deze twee merken is geen toeval. Fiat viert dit jaar zijn 120ste verjaardag, en Abarth viert in 2019 zijn 70ste verjaardag.

Verschillende evenementen werden reeds georganiseerd in Italië en Europa om deze twee belangrijke verjaardagen te vieren. FCA Heritage op Interclassics Brussels is een 'must-see' voor de gepassioneerde liefhebber die in het weekend van 15, 16 en 17 november het event zal bezoeken, om er de stand van deze twee iconische Italiaanse merken te ontdekken.

Voor de 120ste verjaardag van Fiat ontwierp FCA de « Centoventi », de conceptauto die perfect uitdrukt hoe het Italiaanse merk elektrische massamobiliteit in de nabije toekomst ziet. Hij belichaamt een gedurfde, democratische toekomstvisie, gebaseerd op 120 jaar geschiedenis en ervaring op dit vlak - vandaar de naam van het prototype die "honderdtwintig" betekent in het Italiaans. Geheel volgens de traditie moet hij breken met het verleden en zich op de toekomst richten. Net als in de jaren 50 bijvoorbeeld, toen de Fiat 500 een industriële en culturele revolutie ontketende, door komaf te maken met traditionele categorieën qua looks, design en techniek om een meesterwerk te worden, dat anders was dan alles uit de geschiedenis van de autosector, het eerste echte voorbeeld van betaalbare mobiliteit voor de massamarkt. Om die reden heeft FCA beslist om een klassieke Fiat 500 tentoon te stellen op Interclassics Brussels : een 500D uit 1966 en een 500C Dolce Vita , de meest recente speciale serie van de huidige generatie Fiat 500.

De 70ste verjaardag van Abarth werd gevierd op een heel « sportieve », manier met de voorstelling van de nieuwe Abarth 695 70° Anniversario. Deze speciale serie Abarth 695 70 ° Anniversario wordt op Interclassics Brussels voor de eerste keer aan het Belgische publiek getoond, een perfect eerbetoon aan het merk Abarth & C. en eveneens aan zijn oprichter Carlo Abarth (1908-1979), Hij was immers de eerste die het potentieel van tuning en technische upgrades voor standaard productiewagens begreep.

De nieuwe beperkte reeks, waarvan slechts 1949 exemplaren zullen worden gebouwd als verwijzing naar het oprichtingsjaar van de onderneming, is het belangrijkste eerbetoon dat tijdens dit feestjaar wordt voorgesteld. De nieuwe Abarth 695 70° Anniversario is uitgerust met de nieuwe 'Spoiler ad AssettoVariabile', het resultaat van het werk dat de Abarth-ingenieurs in de windtunnel van FCA in Orbassano (Turijn) hebben uitgevoerd om de stroomlijn van de wagen te verbeteren.Hij bevordert de grip op snelle gemengde parcoursen en de stabiliteit bij hoge snelheden. Zo komt hij de prestaties ten goede.

De nieuwe 'Spoiler ad Assetto Variabile' is dan ookeen eerbetoon aan het prestatiegerichte concept van de oprichter, dat veel verder gingdan een streven naar pure kracht, topsnelheid en acceleraties. Carlo Abarth koosresoluut voor allesomvattende prestaties en spitste zijn onderzoek en ontwikkeling toe op innovatieve technische oplossingen. Het is precies dat doorgedreven onderzoek dat hem beroemd maakte als een van de pioniers en visionairs op het gebied van tuning.

De derde auto op de stand van FCA Heritage is een originele Fiat 500D uit 1966. Deze weet als geen ander de link te maken met enerzijds de Fiat 500C Dolce Vita en anderzijds de Abarth 695 70° Anniversario, allebei erfgenaam van een unieke stukje autogeschiedenis.

Meer informatie : https://www.interclassics.be/en/



Galerij

Gent Motors article image