Jeep® Renegade 2020: meer technologie, connectiviteit en veiligheid dankzij de nieuwe Uconnect-services - Gent Motors

Jeep® Renegade 2020: meer technologie, connectiviteit en veiligheid dankzij de nieuwe Uconnect-services

De Jeep® Renegade 2020 is het eerste FCA-model in Europa met een Uconnect Box, die toegang geeft tot de Uconnect-services en de nieuwe My Uconnect-app.

De nieuwe Jeep® Renegade 2020 kan nu besteld worden met een geüpdatete connectiviteit en gegevensuitwisseling, om in te spelen op de behoeften van zijn alsmaar veeleisendere en meer geconnecteerde klanten.

De nieuwe Renegade 2020 beschikt over de volledig nieuwe Uconnect Box, die toegang biedt tot de nieuwe Uconnect-services en de nieuwe My Uconnect-app, en dat op zowel 7"- als 8,4"-NAV-systemen. De nieuwe Uconnect Box, die voor het eerst verkrijgbaar is op een FCA-voertuig in Europa, omvat een brede waaier aan diensten, waarvan sommige standaard en andere als optie worden aangeboden. Ze zijn toegankelijk via diverse aanraakpunten, waaronder de My Uconnect-app, smartwatch, website, knoppen op de plafondverlichting en radio.

Zo sluit de Renegade 2020 perfect aan bij de voortdurende evolutie van het merk, die al bijna tachtig jaar trouw blijft aan de kernwaarden van het Jeep-DNA. Jeep heeft altijd al pionierswerk verricht qua nieuwe segmenten en technologieën. Het is dan ook geen toeval dat het merk dit jaar nieuwe modellen met oplaadbare hybridetechnologie (PHEV) onthulde. Op de weg naar elektrificering zal de Renegade opnieuw de toon aangeven. De compacte SUV wordt namelijk als eerste FCA-model in de EMEA-regio (Europa, het Midden-Oosten en Afrika) uitgerust met een geëlektrificeerde aandrijving, die perfect kan worden geïntegreerd in de technische lay-out van elke Jeep-SUV.

Extra veiligheid voor avonturen in alle vrijheid

De nieuwe Uconnect Box, die vanaf oktober verkrijgbaar is voor de Uconnect-infotainmentsystemen, biedt een geavanceerde connectiviteit aan boord en tal van nuttige diensten voor meer veiligheid en comfort. Deze diensten zijn onderverdeeld in drie categorieën: Basic (die al geactiveerd is in de fabriek) en Standard (die de klant zelf dient te activeren) worden allebei standaard aangeboden, terwijl de categorie Optional op verzoek verkrijgbaar is.

Elke categorie omvat een reeks servicepakketten: My Assistant (categorie Basic) bevat een noodoproepfunctie, waarmee inzittenden via de SOS-knop op de plafondconsole, de radiobediening of de app hulp kunnen inroepen door de locatie en identificatie van de wagen naar een callcenter te sturen bij een ongeval of noodsituatie. Bij een ongeval wordt er automatisch verbinding gemaakt. Bij pech kan de bestuurder pechverhelping inroepen met behulp van de coördinaten van het voertuig. De oproep kan worden geactiveerd via de Assist-knop op de plafondconsole, de knop op het radioscherm of de app op een smartphone.

Op dezelfde manier kan men ook rechtstreeks contact opnemen met de klantendienst om hulp te vragen.
Dit pakket omvat ook een rapporteringsdienst die eigenaars maandelijks via e-mail informeert over de gezondheid van hun Renegade.

De categorie Standard omvat de pakketten My Remote, My Car en My Navigation (enkel beschikbaar op de radio met 8,4"-scherm): deze worden allemaal standaard aangeboden, maar moeten door de klant geactiveerd worden. My Remote - een pakket dat tal van diensten omvat, waaronder de mogelijkheid om bepaalde functies van de wagen (deuren vergrendelen/ontgrendelen, knipperlichten) vanop afstand te bedienen via de smartphone/smartwatch, om te communiceren met de digitale assistenten Alexa en Google Home, de wagen te lokaliseren, bepaalde parameters te controleren (snelheid en vooraf ingestelde geografische beperkingen) en op de hoogte te worden gebracht als ze niet worden gerespecteerd.

My Car - een dienst waarmee men op elk moment de gezondheid en parameters van de wagen kan controleren.
My Navigation (enkel beschikbaar op Uconnect 8,4"-NAV) - dat apps omvat om vanop afstand bestemmingen en POI's (Points of Interest) op te zoeken en om realtime waarschuwingen over verkeersproblemen, het weer en de locatie van snelheidscamera's weer te geven. Het pakket omvat ook Send & Go, waarmee bestuurders een adres van hun smartphone of het webportaal naar het navigatiesysteem van de wagen kunnen sturen.

Het aanbod van Uconnect-services wordt aangevuld met het servicepakket Optional, dat kan worden aangekocht op de Connectivity-website. Deze categorie omvat de pakketten My Wi-Fi, My Theft Assistance en My Fleet Manager.

My Wi-Fi - met de wifi-hotspotservice die op grote markten beschikbaar is, kan de gebruiker tot acht apparaten tegelijk aansluiten om op het internet te surfen via de hotspot van de wagen. Deze service is inbegrepen in het lanceringsaanbod van de Uconnect-services en omvat een gratis proefperiode van 1 GB gedurende drie maanden.

My Theft Assistance - een dienst die de eigenaar waarschuwt bij een poging tot diefstal, beweging van de wagen of geknoei met de Uconnect Box, en die ondersteuning biedt om de wagen te recupereren bij diefstal.

My Fleet Manager - speciaal voor kleine wagenparken.

De volledige reeks Uconnect-services, inclusief verdere evoluties en upgrades, wordt na de commerciële lancering beschikbaar.

De Jeep Renegade 2020 met Uconnect Box maakt deel uit van het nieuwe wereldwijd geconnecteerde ecosysteem van voertuigen dat FCA in april van dit jaar heeft aangekondigd om de online capaciteiten van zijn voertuigen wereldwijd te verbeteren.

Op maat gemaakt en altijd authentiek

De Jeep Renegade staat aan de top van zijn segment op het vlak van personalisering, met opties waarmee klanten hun wagen geheel kunnen aanpassen aan de behoeften en eisen van hun persoonlijke levensstijl. Vanaf oktober wordt de gloednieuwe kleur Blue Shade verkrijgbaar als aanvulling op de tinten Sting Grey en Bikini die onlangs werden gelanceerd om het kleurenpalet van de Jeep Renegade 2020 te vervolledigen. Dat palet omvat twaalf verschillende opties (Alpine White, Solid Black, Colorado Red, Omaha Orange, Glacier, Carbon Black, Granite Crystal Metallic, JetSet Blue, Matt Green), waarvan er sommige ook verkrijgbaar zijn in combinatie met een zwart dak. Zo worden de personaliseringsmogelijkheden van de vier uitrustingsniveaus (Sport, Longitude, Limited en Trailhawk) en de twee speciale edities (S, Black Star) verder uitgebreid. Maar de personaliseringsmogelijkheden gaan nog veel verder. Klanten krijgen namelijk ook de keuze tussen vijf verschillende aandrijfgehelen, die ze naar wens kunnen combineren met voor- of vierwielaandrijving (enkel Trailhawk).

Het motorgamma omvat de 1.0 driecilinder-turbomotor met een maximumvermogen van 115 pk en een maximumkoppel van 190 Nm, gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak, evenals de 1.3 viercilinder-turbomotor met 150 pk en 270 Nm, gekoppeld aan een DDCT-transmissie met dubbele koppeling en voorwielaandrijving. Dieselrijders kunnen opteren voor de 115 pk en 320 Nm sterke 1.6 MultiJet II-turbodieselmotor met voorwielaandrijving en handgeschakelde zesversnellingsbak of DDCT-transmissie met dubbele koppeling, of voor de 2.0 MultiJet II met 170 pk en 350 Nm in combinatie met een negentrapsautomaat.

Er is reeds een Jeep Renegade vanaf €20.950 BTWI (€20.257,44 BTWI voor Luxemburg) voor de versie Sport 1.0 Turbo T3 115 pk 4x2 met manuele transmissie.

Een wereldwijde hit met meer dan een miljoen exemplaren

De Jeep Renegade, die in september 2014 werd gelanceerd, droeg meer dan om het even welk ander model bij tot de recordverkoopresultaten van Jeep in Europa. De Renegade was ook de eerste Jeep die buiten de Verenigde Staten werd gebouwd, meer bepaald in de SATA-fabriek in Melfi (Italië). Intussen rolt hij op drie continenten van de band: dus niet alleen in Europa, maar ook in de GAC FCA-fabriek in Guangzhou (China) en in de fabriek van Pernambuco (Brazilië). Een succesverhaal dat zich nog steeds doorzet: sinds zijn lancering in 2014 werden wereldwijd al meer dan een miljoen exemplaren verkocht. In het eerste semester van dit jaar nam de Renegade 45% van de Europese Jeep-verkoop voor zijn rekening en bevestigde hij zijn rol als meest verkochte Jeep met een groei van 10% in vergelijking met dezelfde periode in 2018.

Galerij

Gent Motors article image