De nieuwe Jeep Renegade 4xe, de eerste oplaadbare hybride van Jeep, op het Salon van Brussel 2020 - Gent Motors

De nieuwe Jeep Renegade 4xe, de eerste oplaadbare hybride van Jeep, op het Salon van Brussel 2020

Première van de nieuwe Jeep®4xe, het modelPlug-in Hybrid (PHEV) op het Salon van Brussel 2020. Dit model kondigt de komst aan van het gamma «4xe» van Jeep, dat in 2020 eveneens de modellen Compass en Wrangler zal bevatten.

Na zijn opmerkelijke wereldpremière op het Salon van Genève in maart van vorig en zijn voorstelling op de CES-beurs in Las Vegas deze week, doet de eerste oplaadbare hybride (PHEV) van Jeep ook Brussel aan, waar hij zal worden tentoongesteld op het Salon van Brussel van 10 tot 19 januari.

Jeep is altijd al een pionier geweest op het gebied van nieuwe segmenten en nieuwe technologieën en maakt zich op om aan een nieuw hoofdstuk te beginnen, door binnen enkele maanden de eerste oplaadbare hybride te lanceren bestemd voor de Europese markt. De volledig nieuwe Jeep Renegade 4xe doet zijn intrede in het fel bevochten segment van de compacte SUV's en geeft de merkwaarden vrijheid, avontuur, authenticiteit en passie nog een extra dimensie.

Meer Jeep® dan ooit

Op de stand van het Salon van Brussel toont de Renegade 4xe (tentoongesteld in de S-versie) een uitrusting die de sterke persoonlijkheid van het model benadrukt en tegelijk milieu- en stadsvriendelijk is dankzij een zuiver elektrisch - en dus emissievrij - rijbereik van ongeveer 50 kilometer. Daartoe combineert de Renegade 4xe een 1.3 GSE-turbobenzinemotor met een elektromotor tussen de achterwielen, aangedreven door een reeks batterijen die zowel tijdens het rijden als aan een extern stopcontact kunnen worden opgeladen. Dat stopcontact kan een klassiek huishoudstopcontact zijn, maar ook een efficiënte Wallbox of een openbaar laadpunt.
De laadtijden variëren van anderhalf uur tot ongeveer vier uur naargelang de stroombron.

De combinatie van een verbrandingsmotor en een elektromotor vertaalt zich in uitstekende prestaties en een maximaal rijplezier: de sprint van 0 tot 100 km/u wordt afgehaspeld in ongeveer zeven seconden, de CO2-uitstoot ligt lager dan 50 g/km (NEDC2) en de elektrische topsnelheid bedraagt 130 km/u.

Maar nog belangrijker is dat de al legendarische Jeep Renegade 4xe door de nieuwe hybridetechnologie nog straffere terreincapaciteiten kan voorleggen dankzij het hogere koppel van de twee vermogensbronnen. En met de nieuwe elektrische vierwielaandrijving (eAWD) wordt de achteras niet aangedreven door een aandrijfas maar door een specifieke elektromotor. Zo kunnen de twee assen van elkaar worden gescheiden om het koppel onafhankelijk te regelen. Dat is doeltreffender dan een mechanisch systeem.

De Jeep Renegade 4xe beschikt bovendien over een uniek interieur en dashboard, alsook een Uconnect-systeem met 8,4"-hogeresolutiescherm met specifieke pagina's om de dagelijkse werking van het hybridesysteem te beheren. De Selec-Terrain behoudt zijn locatie voor de versnellingspook terwijl de Hybrid-keuzeschakelaar er vlak naast komt te staan. Die laatste biedt de bestuurder de keuze tussen de volgende rijmodi :

Hybrid : de modus die het vermogen optimaliseert om het brandstofverbruik te minimaliseren. De verbrandingsmotor en elektromotor werken samen op basis van het wegtype en recupereren energie tijdens het remmen.

eSave : de verbrandingsmotor kan het batterijniveau behouden of de batterij bijladen tijdens het rijden (inschakelbare optie).

Electric : volledig elektrische modus met een zuiver elektrisch rijbereik van ongeveer
50 kilometer.

Het nieuwe, 7" grote TFT-kleurenscherm geeft nieuwe informatie weer in het gezichtsveld van de bestuurder: het batterijniveau, het rijbereik in de elektrische, thermische en gecombineerde modus, het vermogenspercentage en het herlaadniveau. Het Uconnect-systeem met
8,4"-kleurenscherm omvat nieuwe tabbladen zoals de vermogensstroom, de rijgeschiedenis,
de laadtijden, eSave en de verschillende laadinstellingen.

De nieuwe Jeep Renegade 4xe zal beschikbaar zijn op onze markt vanaf het tweede trimester 2020. Bijkomende informatie zal gecommuniceerd worden op het Salon van Genève in maart.

Galerij

Gent Motors article image
Gent Motors article image
Gent Motors article image
Gent Motors article image
Gent Motors article image
Gent Motors article image