Het eerste veldhospitaal om Covid-19 te bestrijden, opgericht met de hulp van FCA, is operationeel in Brazilië - Gent Motors

Het eerste veldhospitaal om Covid-19 te bestrijden, opgericht met de hulp van FCA, is operationeel in Brazilië

Amper zeven werkdagen waren nodig om het sport- en vrijetijdscentrum van de fabriek van Fiat Chrysler Automobiles (FCA) van Betim, in de Braziliaanse staat van Minas Gerais, operationeel klaar te hebben voor de behandeling van de Covid-19 patiënten.

FCA stelde aan de lokaliteit Betim niet minder dan 2000 m2 van zijn ruimte « Fiat Clube » ter beschikking voor de installatie van een veldhospitaal met 200 bedden voor stadsgenoten die besmet zijn met het Covid-19 virus. Betim is de thuisstad van één van de grootste Fiat-fabrieken ter wereld.

De unit met 200 bedden, die eveneens een eerstehulppost en een reanimatieruimte bevat is goed voor meer dan één derde van de nieuwe onthaalcapaciteit die door de stad werd gecreëerd om de patiënten die slachtoffer zijn van de pandemie Covid-19 te kunnen behandelen.

Het hospitaal neemt twee verdiepingen in van « Fiat Clube ». Op de eerste verdieping vinden we de bedden en de kliniek, de tweede verdieping is ingericht voor het verplegend personeel, met onder meer een cafetaria, kleedkamers, een rustzaal, een opslagruimte en bureaus.

FCA schonk eveneens aan de gemeente Betim een omgebouwde Fiat Ducato ziekenwagen teneinde de operaties van het veldhospitaal logistiek te ondersteunen.

Galerij

Gent Motors article image