De FCA Heritage “Officine Classiche”- werkplaatsen heropenen hun deuren - Gent Motors

De FCA Heritage “Officine Classiche”- werkplaatsen heropenen hun deuren

In alle veiligheid worden de activiteiten van FCA Heritage in de Mirafiori-fabriek in Turijn hervat: van de certificering van historische oldtimers, de diensten van technische bijstand en onderhoud tot de totale restauratie.

Vanaf 15 mei zijn de FCA Heritage Officine Classiche-werkplaatsen, gevestigd in het industriële complex Mirafiori in Turijn, weer operationeel. De certificatie- en restauratieactiviteiten, die werden gesloten door de gezondheidscrisis COVID-19, worden dus hervat. De Officine Classiche zal de gezondheids- en veiligheidsrichtlijnen, ontwikkeld door de FCA Group met de hulp van viroloog Roberto Burioni, implementeren. Deze zijn reeds van kracht voor wat betreft alle Italiaanse FCA-activiteiten - van fabrieken tot dealers - en voldoen volledig aan de op 9 april ondertekende overeenkomst tussen FCA en de Italiaanse Vakbondsorganisatie.

Opgericht in 2015 in het hoofdkwartier van Abarth & C. in de Via Plava in Turijn, binnen de voormalige Officina 83 van Mirafiori, herbergt de afdeling Officine Classiche de reparatie-, restauratie- en certificeringsactiviteiten met betrekking tot historische FCA-auto's, hetzij van particuliere verzamelaars, hetzij van de prachtige collectie van het FCA-erfgoed, de afdeling van de Groep die zich bezighoudt met de bescherming en promotie van het historisch erfgoed van de Italiaanse FCA-merken. De nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van elke interventie wordt gegarandeerd door het gebruik van de originele productiegegevens en technische tekeningen van elk model, die in het bedrijfsarchief worden bewaard, en ook door de unieke ervaring van de specialisten van het FCA Heritage-team.

In de werkplaatsen van Officine Classiche vinden de eigenaars van de oldtimers Alfa Romeo, Fiat, Lancia en Abarth de belangrijkste vaardigheden en ongeëvenaarde kwaliteitsnormen die nodig zijn om hun passie te bevorderen. Inderdaad, hetzelfde team dat de FCA-klassiekercollectie verzorgt, staat ook ter beschikking van particuliere klanten, met diensten die variëren van eenvoudig onderhoud - inclusief dat van de racemodellen, die specifieke controles vereisen voordat ze naar het circuit gaan - tot volledige restauratie: inclusief diagnose, restauratie van het interieur, reparatie van individuele mechanische en esthetische onderdelen... en volledige eindtests. Elk te behandelen model volgt gedefinieerde en strenge processen, maar deze kunnen ook flexibel gemaakt worden en aangepast worden aan elk type vraag van de klant. Voor elke restauratie wordt een dossier opgesteld met de technische en fotografische documentatie van de uitgevoerde procedures.

Naast de restauratie- en herstellingswerken zullen de Officine Classiche-activiteiten, die gericht zijn op het afgeven van "Authenticiteitscertificaten", worden hervat. Wanneer alle aspecten van de oldtimer in detail zijn geanalyseerd en de productiegegevens en technische specificaties in het bedrijfsarchief nauwgezet zijn geverifieerd, certificeert FCA Heritage de authenticiteit van het voertuig, waardoor de waarde ervan wordt bewezen. Het certificeringsproces vereist dat elke auto een strenge controle- en evaluatieprocedure doorloopt die wordt uitgevoerd door het FCA Heritage-team van deskundigen, waarbij de authenticiteit en de onderdelen van het voertuig en de werking van de belangrijkste mechanische onderdelen zorgvuldig worden gecontroleerd. Het Certificaat van Authenticiteit is beschikbaar voor klassieke modellen van de merken Alfa Romeo, Fiat, Lancia en Abarth en - als de klant dat wenst - kan de analyse van de auto ook bij de eigenaar thuis worden uitgevoerd, in alle veiligheid.

Galerij

Gent Motors article image