Nieuwe Abarth 595 Scorpioneoro en Abarth 595 Monster Energy Yamaha, de tweeledige ziel van het merk Abarth - Gent Motors

Nieuwe Abarth 595 Scorpioneoro en Abarth 595 Monster Energy Yamaha, de tweeledige ziel van het merk Abarth

Abarth presenteert de exclusieve Abarth 595 Scorpioneoro en de adrenalinerijke Abarth 595 Monster Energy Yamaha. Beide verbluffende speciale reeksen belichamen de tweeledige ziel van het merk, evenals twee van zijn fundamentele waarden: erfgoed en rijplezier.

De Abarth 595 Scorpioneoro is een beperkte reeks van nauwelijks 2.000 exemplaren die hulde brengt aan de exclusieve A112 Abarth ‘Gold Ring’, bij fans beter bekend als de A112 Abarth ‘Targa Oro’. Van deze uitermate exclusieve wagen uit 1979 werden slechts 150 exemplaren gebouwd, die stuk voor stuk zijn voorzien van een zwart koetswerk, goudkleurige details, verfijnde interieurs en een uitgebreide standaarduitrusting, geheel in lijn met de Italiaanse ‘granturismo’-traditie.

De tweede special, de Abarth 595 Monster Energy Yamaha, weerspiegelt als geen ander de gedeelde merkwaarden van Abarth en Yamaha, die diep zijn geworteld in prestaties, racen, technologie en rijplezier.

Dit partnerschap, dat in 2015 werd opgestart, slaagt er nog steeds in om sport- en racegrenzen te verleggen door opwindende wagens voor de weg te bouwen, zoals de Abarth 595 Yamaha Factory Racing Edition (2015), de tweezitter Abarth 695 biposto Yamaha Factory Racing Edition (2015) en tot slot de Limited Edition Abarth 695 XSR Yamaha (2017). Vandaag wordt de fakkel doorgegeven aan de nieuwe Abarth 595 Monster Energy Yamaha, waarvan slechts 2.000 stuks zullen worden gebouwd. Zo zetten beide partners hun reis samen voort, nu met de extra ‘energieboost’ van de nieuwe samenwerking met Monster, de befaamde energiedrank die als geen ander aansluit bij de zoektocht van Abarth en Yamaha naar uitdaging, emoties en liefde voor sport.


Abarth 595 Scorpioneoro

De exclusieve Abarth 595 Scorpioneoro vertegenwoordigt de perfecte mix van lifestyle en prestaties. Hij werd ontworpen voor mensen die elke dag willen genieten van een comfortabele auto met een geraffineerd karakter, zonder daarbij in te boeten aan prestaties. In het vooronder schuilt een motor met 165 pk, die de auto een verhouding gewicht/vermogen van 6,5 kg/pk geeft en in 7,3 seconden van 0 naar 100 stuwt. Deze 1.4 T-Jet-motor, die is gehomologeerd volgens de Euro6D TEMP-norm, werkt samen met een handgeschakelde versnellingsbak, maar kan desgewenst ook aan de sequentiële Abarth-transmissie met schakelpaddles worden gekoppeld. Zijn ontzagwekkende prestaties, die hand in hand gaan met een opvallende en unieke look, vormen een eerbetoon aan de exclusieve A112 Abarth ‘Gold Ring’ uit 1979, beter bekend als de A112 Abarth ‘Targa Oro’. Hij kenmerkte zich door zijn zwarte koetswerk, zijn goudkleurige sierlijn rond het koetswerk en glanzende goudkleurige lichtmetalen velgen. Een zeldzaam model dat nog steeds erg in trek is bij verzamelaars.

De bijzondere Abarth 595 Scorpioneoro oogt al even indrukwekkend en werpt zich op als een echt ‘collector’s item’: het gaat immers om een beperkte reeks met een goudkleurig genummerd plaatje dat het interieur siert. De nieuwe speciale reeks onderscheidt zich door diverse exclusieve details. Aan de buitenkant is hij te herkennen aan zijn zwarte schorpioenlivrei – al is hij op verzoek ook leverbaar in de kleuren Podium Blue, Racing White en Record Gray – en het matgrijze gebloktevlagmotief op het dak, dat perfect aansluit bij de afwerking in ‘tar cold gray’ voor de handgrepen, de buitenspiegelkappen en de spoilerlip voor- en achteraan Om zijn coole look nog extra te benadrukken, omvat deze nieuwe speciale reeks goudkleurige details, zoals de schorpioen op de motorkap, de lijn rond het koetswerk en de goudkleurige 17” lichtmetalen velgen (of op verzoek zwarte 17” lichtmetalen velgen met een goudkleurige schorpioen op de naafdop).

In het interieur krijgen de nieuwe ‘Scorpionflage’-sportzetels van Abarth een bekleding in zwart leder en een achterbank in technisch materiaal om het lichaam beter op zijn plaats te houden bij een sportieve rijstijl. Op de voorste hoofdsteunen werd een ‘Scorpioneoro’-opschrift geborduurd, naast de Italiaanse vlag en het borduurwerk van Abarth. De nieuwe zetels worden gecombineerd met het dashboard in Scorpion Black met matzwarte details, het goudkleurige plaatje op de middentunnel en de gepersonaliseerde matten.

En om het geheel compleet te maken, beschikt de Abarth 595 Scorpioneoro over het allerbeste infotainmentsysteem op de markt: het 7" HD Uconnect™-systeem met Apple CarPlay en Google Android Auto™* – een snel platform met hogeresolutieweergave, gps en DAB-radio – alsook het gesofistikeerde BeatsAudio™-systeem met een totaal vermogen van 480 watt en een digitale achtkanaalsluidspreker met een baanbrekend equalizeralgoritme dat het volledige klankspectrum van een opnamestudio evenaart.

Tot slot creëerde Breil een speciale beperkte reeks van chronograafhorloges, gewijd aan de nieuwe speciale reeks Abarth 595 Scorpioneoro, met een ingewerkt gouden schorpioenlogo.


Abarth 595 Monster Energy Yamaha

De nieuwe speciale reeks Abarth 595 Monster Energy Yamaha werd speciaal ontworpen voor jonge klanten en motorsportfans, en werpt zich op als een opwindend en exclusief product met de fabelachtige prestaties van een rasechte Abarth.

De nieuwe speciale reeks, die op een beperkte oplage van 2.000 stuks wordt gebouwd, viert het partnerschap tussen beide merken, dat al teruggaat tot 2015. Dat partnerschap steunt op gedeelde waarden: prestaties, races, technologie en rijplezier.

Het koetswerk van de nieuwe speciale reeks, dat zich inspireert op de esthetiek van de Monster Energy Yamaha MotoGP YZR-M1 uit 2020, beschikt over een tweekleurige livrei in donkerblauw en zwart (of volledig zwart op verzoek) en is getooid met het Monster Energy Yamaha MotoGP-logo onderaan de flanken, net boven het ‘595’-logo. De speciale reeks is afgewerkt met de Monster-klauw op de motorkap als teken van de nieuwe samenwerking tussen het merk met de Schorpioen en de befaamde energiedrank. Een ware energieboost voor het imago van de nieuwe speciale reeks. De donkere kleuren contrasteren met de accenten in ‘tar cold gray’ op de deurgrepen en de spoilerlippen voor- en achteraan.

Binnenin beschikt het model over speciale nieuwe sportzetels van Abarth, met een blauwe afwerking en het ‘Monster Energy Yamaha MotoGP’-logo op de hoofdsteunen. De blauwe voering contrasteert met het zwarte dashboard. Zo vertaalt ze de tweekleurige lakafwerking naar het interieur terwijl het genummerde plaatje een plaats kreeg op de middentunnel.

De Abarth 595 Monster Energy Yamaha wordt aangedreven door de 165 pk sterke 1.4 T-Jet-motor, die is gehomologeerd volgens de Euro6D TEMP-norm en werkt samen met een handgeschakelde versnellingsbak, maar kan desgewenst ook worden gekoppeld aan de sequentiële Abarth-transmissie met schakelpaddles.

Zijn standaarduitrusting is geïnspireerd op die van racewagens, met onder meer een onderaan afgeplat stuurwiel met centrummarkering bovenaan de velg. Dat komt goed van pas voor bestuurders die er graag een sportieve rijstijl op nahouden. De ‘Sport’-toets regelt het maximumkoppel, de afstelling van de stuurbekrachtiging en de gasrespons, aangevuld met het geroffel van de Record Monza-uitlaat met actieve klep. Het speciaal voor Abarth ontworpen remsysteem garandeert een maximaal veiligheidsniveau tijdens het remmen dankzij geventileerde remschijven van 284 millimeter vooraan en 240 millimeter achteraan. Eveneens standaard is de Koni-achterwielophanging met FSD-technologie (Frequency Selective Damping) die de wegligging, het rijgedrag en de stabiliteit verhoogt en een unieke rijervaring verzekert.

Het 7" HD Uconnect™-systeem is eveneens standaard op de Abarth 595 Monster Energy Yamaha en beschikt over Apple CarPlay en Google Android Auto™*, de beste mirroringoplossingen voor Apple iOS- en Android-smartphones. Dit unieke platform omvat ook het ingebouwde Abarth-telemetriesysteem, dat bestuurders de mogelijkheid biedt om hun prestaties te meten. En last but not least omvat deze speciale reeks een specifiek splash-scherm, waarop het Monster Energy Yamaha MotoGP-logo wordt getoond bij het opstarten.

*Android Auto, Google Play en Google Maps zijn handelsmerken van Google LLC.

Apple CarPlay is een geregistreerd handelsmerk van Apple Inc.


De nieuwe communicatiecampagne van het creatief bureau Independent Ideas

Abarth 595 Scorpioneoro en Abarth 595 Monster Energy Yamaha, twee modellen die de bijtende geest van het merk verheerlijken, verbazen met hun indrukwekkende communicatiecampagne die opnieuw werd toevertrouwd aan Independent Ideas, wat blijk geeft van hun doorgedreven samenwerking. Beide films resulteren in een project dat communicatie op digitale platformen combineert met meer conventionele formaten, waarbij een campagne vol moderne en boeiende content wordt aangeboden.

Het exclusieve karakter van de nieuwe Abarth 595 Scorpioneoro wordt benadrukt door de goudkleurige afwerking van de auto, die een meerwaarde vormt voor een product dat het hele campagneconcept inspireert. De nieuwe online video, gemaakt voor de lancering, is een eigentijdse interpretatie van de bekende legende van Koning Midas, waar de taal van de ATL- en Digitale wereld samenkomen om het verhaal te verrijken, met de Schorpioen als ultieme ster. Visuele effecten zoals GIF's, loops en wireframes zijn maar enkele van de technieken die gebruikt worden om de toeschouwer onder te dompelen in een buitengewone wereld, die ergens tussen het echte leven en de virtuele realiteit bestaat en waar alles wordt veranderd en getransformeerd door de Schorpioen.

De nieuwe Abarth 595 Monster Energy Yamaha overtreft dan weer alle energieniveaus zoals we die kennen. De campagne getuigt van een pure adrenalinerush, die tot uitbarsting komt in een provocerende en ironische online video in typische Abarth-stijl. Het verhaal dat werd ontwikkeld om de lancering te ondersteunen, creëert opnieuw een inhoudelijk zeer rijk project, geïnspireerd door de online video om de communicatie op alle digitale platformen te verbeteren. Het doel is heel specifiek: de komst van een nieuwe en onuitputtelijke bron van rijplezier aankondigen, die ieders verlangen om te rijden kan voeden met ongelofelijke prestaties op de weg.

Twee stilistisch verschillende projecten, met de Schorpioen als gemeenschappelijke ultieme ster.

Galerij

Gent Motors article image