Casa 500 wordt nog gastvrijer met het nieuwe 'FIATCafé500', een gezellige ruimte om bezoekers te verwelkomen in de wereld van de 500 - Gent Motors

Casa 500 wordt nog gastvrijer met het nieuwe 'FIATCafé500', een gezellige ruimte om bezoekers te verwelkomen in de wereld van de 500

In het museum Casa 500 in Turijn opened afgelopen vrijdag het 'FIATCafé500' voor een meeslepende ervaring in de geschiedenis van het FIAT-icoon en de groene toekomst van het Italiaanse merk.

Het nieuwe "FIATCafé500" werd afgelopen vrijdag geopend in het Casa 500 - het museum gewijd aan het FIAT-icoon, de 500, en gelegen op de vierde verdieping van de Pinacoteca Agnelli. Dit creëert een nieuwe ontmoetingsplaats voor gezelligheid, waar de geschiedenis en het design van de 500 samenkomen met de persoonlijke ervaringen van de bezoekers van het museum om de vreugde, de lichtheid en het Italiaanse dolce vita te verheerlijken, warden die men terug kan vinden in het DNA van FIAT. De iconische Fiat 500 weet kunstenaars over de hele wereld te fascineren en werd ook tentoongesteld in de meest prestigieuze musea voor moderne kunst, zoals in het Museum of Modern Art in New York (MoMA) in 2019.

En vandaag bevestigt het een onverbrekelijke band tussen hedendaagse kunst en design Made in Italy. Bovendien was de tijdloze 500 onlangs de muze van gerenommeerd kunstenaar-ontwerper Ron Arad die op het kunstplatform Shifting Vision zijn eerste "Reverse Again" veiling van digitale kunstwerken presenteerde, beschikbaar voor verzamelaars in de vorm van Non Fungible Token (NFT) technologie.

"De FIAT 500 is het icoon van dolce vita, maar er kan geen dolce vita zijn zonder gezelligheid, samenzijn en in het genieten van mooie, unieke en buitengewone plaatsen die geschiedenis hebben geschreven en dat nog steeds doen", zegt Olivier Francois, FIAT CEO en Stellantis Global CMO. "Daarom is het Casa 500-museum, dat naar de toekomst van het merk kijkt en tegelijk zijn wortels versterkt, geëvolueerd tot het nieuwe "FIATCafé500", een plaats die ontworpen is om mensen te verwelkomen die het Casa 500-museum bezoeken om de visie van het merk op duurzame, verantwoorde en elektrische mobiliteit te ontdekken. En vanuit de ramen kunnen we een blik werpen op de exclusieve La Pista 500, waar het publiek kan wandelen over het landschap omringd door kunst en een testrit kan maken met de nieuwe 500, symbool van vreugde en onbezorgdheid, van Italiaans design en Italiaanse dolce vita."

Opgedragen aan en geïnspireerd door de legendarische Fiat 500, werd het project in opdracht van Pinacoteca Agnelli, als onderdeel van haar nieuwe cursus, en gecureerd door Studio lamatilde. "FIATCafé500" weerspiegelt de industriële aanpak en vermengt de architecturale, archeologische, industriële, artistieke en natuurlijke elementen van het dak van de Lingotto. Een metalen carrosserie die een gezellige en meeslepende "cabine" wordt met materialen, beelden en memorabilia die het legendarische verleden van FIAT's juweel vertellen. De essentie van de nieuwe 500 ligt in de combinatie van een gemoedelijke stijl en spitstechnologie.

De ramen van het nieuwe "FIATCafé500" kijken uit op de prachtige La Pista 500, die in september werd ingehuldigd en nu deel uitmaakt van het nieuwe renovatieproject op de historische site van Lingotto. De testbaan van vorige eeuw voor de voertuigen van FIAT is vandaag een buitengewone constructie die de concepten ecologie, energiebesparing, maatschappij en kunst tentoonstelt.

FIAT is er trots op de Pinacoteca Agnelli te steunen bij de creatie van een ambitieus kunstproject in openlucht. Deze indrukwekkende tentoonstellingsruimte en haar reeks artistieke en ecologische installaties spelen op onverwachte wijze in op de architectuur, het landschap en de symbolen van een van de meest emblematische plaatsen van Turijn. De artistieke installaties op La Pista 500 zijn ontworpen om de ervaring van deze unieke locatie te versterken en er ook een culturele bestemming van te maken. Het eerste project op 27 mei zal kunstwerken voorstellen van zeven hedendaagse kunstenaars uit de hele wereld: Nina Beier, VALIE EXPORT, Sylvie Fleury, Shilpa Gupta, Louise Lawler, Mark Leckey en Cally Spooner.

La Pista 500 is een 28 meter hoge groene ruimte met meer dan 40.000 planten, afkomstig van meer dan 300 verschillende inheemse soorten. Het reconversieproject van FIAT, dat werd ontworpen door Camerana&Partners, omvat een daktuin en een exclusief circuit voor testritten met de nieuwe 500. Elke maandag zal Stellantis & You Torino het publiek de kans bieden om een unieke ervaring te beleven aan boord van de meest verkochte stadswagen in 11 Europese landen.

Bovendien zal er ook de "E-DRIVE SCHOOL" zijn. Dit zijn een reeks educatieve activiteiten over elektrische mobiliteit die, met de hulp van deskundigen, testritten zullen aanbieden en licht zullen werpen op de nieuwe motoren en hun oplaadmethoden.

Galerij

Gent Motors article image