Nieuwe Opel Astra Sports Tourer Electric nu bestelbaar - Gent Motors

Nieuwe Opel Astra Sports Tourer Electric nu bestelbaar

De nieuwe Opel Astra Sports Tourer Electric is nu te bestellen. Daarmee is de compacte bestseller in zijn klasse een van de eerste batterij-elektrische stationwagons op de markt. De nieuwe Opel Astra Sports Tourer Electric is verkrijgbaar met een vanafprijs van € 41.990. De compacte stationwagon biedt veel rijplezier en kan tot 413 kilometer afleggen volgens WLTP zonder te stoppen om op te laden. Met een gewicht van slechts 1.760 kilogram - minder dan veel van zijn concurrenten - levert de nieuwe Astra Sports Tourer Electric ook levendige prestaties op de weg.

De nieuwe Astra Sports Tourer Electric is standaard al uitgerust met talloze elektronische hulpjes en comfortfuncties. Daartoe behoren airconditioning, LED-verlichting rondom en de volledig digitale Pure Panel® cockpit met twee 10-inch displays en een Multimedia-infotainmentsysteem. In de Astra Sports Tourer Electric met de uitrusting GS verhoogt de AGR-gecertificeerde ergonomische Active-sportstoel het comfort voor de bestuurder.

Het waarschuwingssysteem voor botsingen heeft ook een verkeersbord- en snelheidsassistent met stopfunctie. De Intelli-Vision 360-graden camera biedt zicht rondom. Naast de zwarte buitenspiegelbehuizingen en 18-inch lichtmetalen velgen wordt de sportieve styling van de GS onderstreept door het carbonzwarte dak, de zwarte hemelbekleding en het hoogglans zwarte Opel-embleem en de Astra-letters aan de achterzijde. GS-rijders kunnen hun Astra Sports Tourer Electric bestellen vanaf € 45.700.

Ruime allrounder voor dagelijks gebruik: Lokaal emissievrij rijplezier

De nieuwe Astra Sports Tourer Electric is efficiënt, opwindend en vooral veelzijdig. De elektromotor levert 115 kW/156 pk en een krachtig maximumkoppel van 270 Newtonmeter, beschikbaar vanaf de eerste aanraking van het gaspedaal, wat zorgt voor een vlotte start. Het lage leeggewicht van ongeveer 1.760 kg draagt verder bij aan de levendige vooruitgang. En terwijl veel andere elektrische auto's beperkt zijn tot 150 km/u of 160 km/u, heeft de nieuwe Astra Sports Tourer Electric een topsnelheid van 170 km/u. Afhankelijk van de voorkeur kunnen klanten kiezen uit de drie rijmodi Eco, Normal en Sport.

De energie wordt opgeslagen in een compacte lithium-ionaccu van 54 kWh, die een efficiënte verpakking, een laag gewicht, een voorbeeldige actieradius en korte oplaadtijden biedt. De Astra Sports Tourer kan tot 413 km lokaal emissievrij afleggen volgens WLTP en vereist slechts 15,0 kWh elektriciteit per 100 kilometer (WLTP). Het regeneratieve remsysteem zorgt ervoor dat tijdens het rijden energie kan worden teruggewonnen. Zelfs wanneer de accu moet worden opgeladen, betekent dit slechts een korte "pitstop" bij een oplaadpunt. De Astra Sports Tourer Electric kan in ongeveer 30 minuten worden opgeladen tot 80 procent van de accucapaciteit bij een 100 kW gelijkstroom snellaadstation. Daarnaast is de volledig elektrische Astra Sports Tourer standaard uitgerust met een driefasige 11 kW boordlader voor in het stopcontact thuis.

Met vitale afmetingen van 4,64 x 1,86 x 1,48 meter (L x B x H) en een laadhoogte van ongeveer 60 cm is de nieuwe Astra Sports Tourer Electric een allrounder die een sportieve styling combineert met lokaal emissievrij rijden en Opels typische talent voor efficiënt verpakken. De accu bevindt zich onder de carrosserie, zodat er in het interieur geen ruimte voor passagiers en bagage verloren gaat. Zelfs met de achterbank omhoog biedt de Astra Sports Tourer Electric 516 liter bagageruimte in de bagageruimte - met de stoelen neergeklapt neemt de capaciteit toe tot 1.553 liter. Dit biedt voldoende ruimte voor meerdere koffers of gereedschap, maar ook voor grote voorwerpen zoals transportkisten. Nog een voordeel: De lage positie van de accu verlaagt ook het zwaartepunt van de auto, zodat de Astra Sports Tourer Electric stevig op de weg ligt.

Intelli-Drive 2.0, Intelli-Lux LED® en Co: Topuitrusting plus praktische pakketten

Het optionele Intelli-Drive 2.0 systeem integreert talrijke elektronische assistenten en combineert ze voor het eerst met halfautomatische rijstrookverandering en intelligente snelheidsaanpassing. Als de beoogde rijstrook vrij is, stuurt de assistent de Astra Sports Tourer Electric met kleine stuurbewegingen naar de gewenste rijstrook. En intelligente snelheidsaanpassing zorgt ervoor dat - indien bevestigd door de bestuurder - de snelheid van de auto dienovereenkomstig wordt verlaagd wanneer een nieuwe snelheidslimiet wordt bereikt of wordt verhoogd tot die limiet. Naast sensoren gebruikt Intelli-Drive 2.0 ook informatie van het over-the-air netwerk. Intelli-Lux LED® Pixel Light, met 168 LED-elementen, verhoogt de veiligheid nog verder.

Om de keuze van opties te vergemakkelijken, heeft Opel voor de Astra Sports Tourer Electric praktische pakketten samengesteld die zijn afgestemd op de verschillende voorkeuren van kopers. Het aanbod varieert van het Tech Pakket met Intelli-Lux LED® Pixel Light, draadloos opladen en dakrails, tot Comfort Pakketten met verwarmde stoelen en stuurwiel of elektrisch schuifdak, verwarmde ThermaTec® voorruit, Intelli-Air systeem en sensorgestuurde achterklep.

Galerij

Gent Motors article image