FIAT Professional loopt voorop met nieuwe line-up - Gent Motors

FIAT Professional loopt voorop met nieuwe line-up

- De nieuwe Ducato, Doblò en Scudo worden geleverd met nieuwe elektrische motoren, een vernieuwd ontwerp en innovatieve en ingenieuze oplossingen. - De nieuwe Ducato is “in eigen beheer” ontworpen en garandeert een indrukwekkend elektrisch bereik: +30% vergeleken met de vorige en de beste laadefficiëntie in zijn klasse en een verlaagde prijs van 25% om hem voor iedereen toegankelijk te maken. - Een nieuwe functie “gedreven door vindingrijkheid” maakt zijn debuut op zowel de Ducato BEV- als de dieselversies: de “Eat&Work”-zitbank». - De nieuwe Doblò biedt hoogwaardige connectiviteits- en infotainmenttechnologieën om onze professionals te helpen bij hun dagelijkse werk en zichzelf te transformeren in de perfecte mobiele werkplaats. - Compact van buiten en groot van binnen: de nieuwe Scudo is de ideale partner om overal heen te gaan zonder te stoppen met zakendoen.

Het nieuwe Ducato-, Doblò- en Scudo-gamma voor 2024 is aanzienlijk vernieuwd: nieuwe elektrische aandrijflijnen, nieuw ontwerp, nieuwe connectiviteitssystemen en ADAS van de volgende generatie. Met meer dan een eeuw geschiedenis is FIAT Professional een maatstaf in de bedrijfswagenindustrie dankzij de superieure efficiëntie, de betrouwbaarheid van zijn modellen en de vindingrijkheid ten dienste van de klanten, die deel uitmaakt van het DNA van het merk en wordt weerspiegeld in een breed assortiment van maatwerkoplossingen. Het merk is een pionier in het efficiënter maken van technologieën en loopt voorop in de lichte bedrijfswagensector, een positie die het al sinds 1903 bekleedt binnen het domein van de e-mobiliteitsrevolutie. Dit blijkt uit de nieuwste generatie Ducato-, Doblò- en Scudo-modellen die innovatieve, duurzame en elektrische oplossingen bieden voor de bedrijven van de toekomst.

FIAT Professional heeft een tweeledig karakter: het is een belangrijke aanwezigheid voor zowel professionals als de vrijetijdswereld. Op het gebied van dit laatste vertegenwoordigen campers inderdaad een strategische troef voor het merk, waardoor ze een hoeksteen vormen op de markt voor recreatieve voertuigen. Deze positionering biedt niet alleen commerciële en professionele zekerheid, betrouwbaarheid, bruikbaarheid en lage kosten, maar ook exclusiviteit, technologische innovatie en een ervaringsgerichte aantrekkingskracht die resoneert met emoties.

Nieuwe Ducato en E-Ducato: geschikt voor elke missie

De Ducato is een winnend model dat sinds 1981 onafgebroken wordt geproduceerd, in meer dan 80 landen over de hele wereld op de markt wordt gebracht, en zestien keer op rij de beste basiscamper van het jaar volgens de gespecialiseerd tijdschrift Promobil. Met 40 jaar leiderschap in de branche heeft de Ducato voortdurend verbeteringen ondergaan om de beste in zijn klasse te blijven.

De nieuwe E-Ducato, die ‘in eigen huis’ is ontworpen, is het kroonjuweel van de nieuwe generatie en biedt elektrisch vermogen zonder compromissen. De nieuwe batterij van 110 kWh zorgt voor de beste emissievrije ervaring in zijn klasse dankzij zijn autonomie tot 424 km* in de WLTP-cyclus, waardoor hij binnen zijn categorie de beste prestaties levert en een actieradius van +30% biedt in vergelijking met de vorige. Het wordt ook aangeboden tegen een gereduceerde prijs van 25% om het voor iedereen toegankelijk te maken, in lijn met de missie van het merk om klantgericht te zijn.

Ook het laadsysteem is volledig nieuw en zorgt ervoor dat de batterij in slechts 55 minuten voor 80% kan worden opgeladen. Bovendien introduceert de E-Ducato dankzij de nieuwe elektrische architectuur ook een breed scala aan nieuwe ADAS, waardoor hij het veiligste bedrijfsvoertuig in zijn segment is.

De nieuwe Ducato behoudt het beste laadvermogen in zijn klasse van maximaal 17 m3 en een laadvermogen van maximaal 1,5 ton voor de elektrische versie en 2 ton voor de dieselversie, waardoor hij het best verkochte voertuig in zijn sector is geworden . Vergeleken met zijn concurrenten zorgt hij voor een betere effectiviteit van de laadruimte, omdat hij ruim 21 cm meer laadruimte biedt voor dezelfde externe lengte: minder voetafdruk buiten, meer ruimte voor zaken binnen. En zelfs bij de grootste ladingen biedt de Ducato het hoogste comfort, precisie en rijgedrag onder alle rijomstandigheden.

Een nieuwe functie “gedreven door vindingrijkheid” maakt zijn debuut op zowel de BEV- als de Diesel-versie: de “Eat&Work”-zitbank, gericht op het verbeteren van het beroepsleven van professionals en de functionaliteit, is een combinatie van een tafel aan de voorkant waar notitieboekjes, tafels kunnen worden geplaatst of lunchbladen en een achterste zone met bekerhouders en opbergplanken voor pennen of bestek. De tafel kan naar de inzittenden toe draaien voor maximaal comfort.

Technologische kenmerken verbeteren de levenskwaliteit aan boord: Keyless Entry and Go wordt standaard op de elektrische versie – om de cabine- en laadruimtedeuren te vergrendelen en ontgrendelen en de motor te starten zonder de sleutel; ook een elektrische parkeerrem om de rommel in de cabine te verminderen en verplaatsingen te vergemakkelijken; het 10” radionavigatiesysteem, 100% verbonden dankzij nieuwe specifieke EV-functies die EV-interactie ondersteunen en specifieke diensten aangeboden door F2M eSolution en de centrale 7” volledig digitale cockpit completeren de standaarduitrusting van de nieuwe E-Ducato.

Bevestiging van het uitgebreide assortiment dieselmotoren met de nieuwste generatie MultiJet-motoren, conform de Euro 6E-voorschriften, altijd aan de top op het gebied van prestaties en duurzaamheid: handgeschakelde zesversnellingsbak gecombineerd met drie vermogensniveaus (120, 140, 180 pk) en nieuwe automatische 8-versnellingsbak in combinatie met 140 en 180 pk. Het Heavy-Duty-gamma met Euro VI Step E-homologatie is gearticuleerd in de twee vermogensniveaus 140 en 180 pk, beide gecombineerd met een handgeschakelde zesversnellingsbak en de automatische achtversnellingsbak.

Dankzij de introductie van verschillende aerodynamische verbeteringen zorgt de Nieuwe Ducato voor een verlaging van het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot met maar liefst 5 procent ten opzichte van de vorige generatie. Dit zonder concessies te doen aan de befaamde prestaties van zijn aandrijflijn die een koppel tot 450 Nm kan leveren, de beste in zijn klasse in zijn klasse.

Nieuwe Doblò en E-Doblò: werk alsof u op kantoor bent

De nieuwe Doblò is veelzijdig, ruim en flexibel en biedt geavanceerde connectiviteit en technologieën om klanten te helpen hun dagelijkse werkuitdagingen efficiënt aan te pakken. De verbeterde BEV-versie zorgt nu voor een indrukwekkend bereik van meer dan 340 km in de gecombineerde WLTP-cyclus en snelladen, waardoor 80% van de batterijcapaciteit in slechts 30 minuten kan worden opgeladen. Voor meer efficiëntie zou de E-Doblò ook kunnen worden geleverd met een warmtepomp.

Zowel de elektrische als de thermische versies bieden het beste laadvermogen in hun klasse tot 1 ton en worden geleverd met een in hoge mate aanpasbare binnenruimte en technologische topfuncties. Deze omvatten, in de BEV-versie, de Magic Plug, een handig stopcontact waarmee klanten over de juiste stroom kunnen beschikken voor verschillende specifieke toepassingen, waardoor professionals betere prestaties leveren bij hun dagelijkse werk en de Doblò wordt getransformeerd in een echte mobiele werkplaats.

Het Smartphone Station in de nieuwe Doblò is ook een belangrijke innovatie, waarmee de bestuurder alle infotainmentsystemen kan bedienen met behulp van stuurwielknoppen of spraakopdrachten. Een ander kenmerk is de 10'' Radio Touch, die de rijervaring verbetert in combinatie met een achteruitkijkcamera. Bovendien verbetert de nieuwe 10'' Uconnect-radio met kleurenaanraakscherm de kwaliteit van het infotainment, met een geïntegreerd navigatiesysteem voor nuttige plaatsen. Hij is compatibel met Apple CarPlay en Android Auto™, samen met een aanpasbaar 10-inch digitaal kleurendisplay.

De BEV-versie bevat ook paddles voor het selecteren van regeneratief remmen, met drie niveaus voor de voorkeur van de klant. Drie rijmodi – Normaal, Eco en Power – verbeteren de prestaties van de nieuwe E-Doblò.

Op het gebied van veiligheid ligt de belangrijkste vooruitgang in de Magic Mirror, het dynamische surround vision-systeem dat nu een nieuw ontwerp en een nieuwe, grotere zichtzone heeft, waardoor een beter zicht wordt gegarandeerd dan in een auto. Dankzij een reeks verschillende camera's kunnen klanten met de Magic Mirror zowel de achterkant als de zijkant van hun voertuig zien, inclusief dode hoeken. Een baanbrekende functie waarmee de bestuurder manoeuvres met verhoogde veiligheid kan uitvoeren vertegenwoordigt perfect de productvindingrijkheid die altijd deel heeft uitgemaakt van het DNA van het merk. Een volledig assortiment standaard ADAS completeert de Doblò-veiligheidsuitrusting om de best comfortabele en veilige reis te bieden

Nieuwe Scudo en E-Scudo: het perfecte formaat om overal mee naartoe te nemen

De nieuwe Scudo behoudt nog steeds de robuustheid, veelzijdigheid en rijplezier die hem tot een maatstaf onder professionals hebben gemaakt, maar wordt nu geleverd met een vernieuwd ontwerp, verbeterde efficiëntie, ultramoderne connectiviteit en meer geavanceerde rijhulpmiddelen. De nieuwe E-Scudo is een modern en onstuitbaar voertuig dankzij de 100% elektrische aandrijflijn die een elektrisch bereik van maximaal 352 km (in de gemengde WLTP-cyclus) en een soepelere en responsievere rijervaring biedt.

De nieuwe Scudo biedt oplossingen voor ruimte- en cabinebeheer die exclusief zijn ontworpen om professionals in de beste werkomstandigheden te plaatsen. Het ultramoderne systeem voor het laden van volumineuze materialen benadrukt de unieke veelzijdigheid van het model: met Magic Cargo-functionaliteit kunnen professionals het laadoppervlak uitbreiden tot 3,67 m in de standaardversie en maximaal 4,02 m in de Maxi-versie .

Dankzij zijn compactheid en comfortabele rijpositie voelt de nieuwe Scudo net zo comfortabel aan als een auto, waardoor klanten een stressvrije werkdag kunnen hebben, zelfs tijdens langere reizen. Ondanks de compactheid van het exterieur van het voertuig is het beschikbare laadvolume van maximaal 6,3 m³ ongelooflijk groot, met maximaal 1,25 ton laadvermogen voor elektrische en tot 1,4 ton laadvermogen voor thermische versies. Bovendien maakt het compacte formaat de Scudo de ideale partner om je vrij in het stadscentrum te verplaatsen en past hij met een hoogte van slechts 190 cm in elke parkeergarage.

Op het gebied van veiligheid is hij uitgerust met een volledig assortiment standaard ADAS, bedoeld om het grootste gemak en de veiligheid tijdens de reis te garanderen. De nieuwe FIAT Professional Scudo beschikt ook over nieuwe connectiviteits- en infotainmentfuncties die essentieel zijn om professionals te helpen de dagelijkse uitdagingen van hun werk beter aan te kunnen.

Galerij

Gent Motors article image