Nieuwe Lancia Ypsilon. Eén auto, vier statements. - Gent Motors

Nieuwe Lancia Ypsilon. Eén auto, vier statements.

Lancia presenteert officieel de complete New Lancia Ypsilon line-up, verkrijgbaar in drie nieuwe uitrustingsniveaus: de elegante New Lancia Ypsilon, speciaal voor jongere klanten; de New Lancia Ypsilon LX, de meest complete versie met de hoogste specificaties; de NEW LANCIA YPSILON EDIZIONE CASSINA, voor wie zich thuis wil voelen in zijn auto.

  • Alle drie de versies van de Nieuwe Lancia Ypsilon zijn verkrijgbaar met een hybride of een 100% elektrische versie, voor een uitgebreid, veelzijdig en toonaangevend aanbod.
  • De nieuwe Lancia Ypsilon vertelt vier verhalen: rijplezier en welzijn aan boord; eenvoudige en intuïtieve technologie; elektrificatie, met de beste actieradius en oplaadtijden in zijn klasse; Lancia's typische tijdloze elegantie.
  • De nieuwe Lancia Ypsilon is toonaangevend in het segment van de premium hatchbacks B, dankzij het verlichtingssysteem voor het exterieur, het beste in zijn klasse op het vlak van technologie en omvang, dankzij de parkeerhulp, het dubbele 10,25" displayoppervlak dat tot de top van het segment behoort , en autonoom rijden van niveau 2, allemaal standaard.
  • Na Italië komt Lancia terug in Europa: de nieuwe Lancia Ypsilon wordt gelanceerd in België, Luxemburg en Nederland, gevolgd door Spanje en Frankrijk en vervolgens in Duitsland in 2025. Een totaal netwerk van meer dan 70 nieuwe dealers in 70 grote Europese steden.
  • In lijn met het strategisch plan bevestigt Lancia de komst van het tweede en derde model: de Gamma wordt geïntroduceerd in 2026, de Delta in 2028.
  • Het volledige gamma van de Nieuwe Lancia Ypsilon is nu beschikbaar met catalogusprijzen vanaf € 24.000 en met een financieel pakket in samenwerking met Stellantis Financial Services vanaf € 229 per maand, inclusief 5 jaar/75.000 km garantie en een Easy Wallbox thuislaadoplossing voor modellen met elektrische motor.
  • De nieuwe elektrische Lancia Ypsilon, ondersteund door Free2move Charge, biedt eenvoudige oplossingen voor privé opladen (thuis) en in het openbaar (onderweg of buitenshuis). Het aanbod is toegankelijk voor alle Lancia-klanten in heel Europa.

"Vandaag zetten we weer een belangrijke stap vooruit in de reis van ons Renaissance Plan. Lancia bevestigt zijn ambitieuze plan en presenteert de volledige line-up van de New Lancia Ypsilon, de eerste auto in het nieuwe tijdperk van het merk, bestaande uit drie versies voor drie verschillende soorten klanten: New Lancia Ypsilon, als instap in de wereld van Italiaanse elegantie; New Lancia Ypsilon LX, de belichaming van het model, een waar statussymbool; en tot slot NUOVA LANCIA YPSILON EDIZIONE CASSINA, een manifest op het gebied van comfort. Een ongecompliceerde line-up met een duidelijke positionering. De nieuwe Lancia Ypsilon vertelt vier verhalen: rijeigenschappen, in termen van wegligging, wendbaarheid, comfort en rijplezier; state-of-the-art technologie, altijd eenvoudig en intuïtief, in perfecte Lancia-stijl, in naam van welzijn, veiligheid en connectiviteit aan boord; elektrificatie, met een auto waarvan de 100% elektrische versie garant staat voor uitstekende prestaties, uiterste efficiëntie en de beste actieradius en oplaadtijden in zijn klasse; en tot slot de elegantie die kenmerkend is voor de mooiste Lancia's ooit, met een tijdloze stijl, geïnspireerd door het verleden en tegelijkertijd eigentijds. 1 auto, 4 statements !" aldus Luca Napolitano, CEO van het merk Lancia.


Welzijn en rijplezier voor absolute topkwaliteit

De nieuwe Lancia Ypsilon is een slimme stadsauto die zich in de stedelijke omgeving onderscheidt door zijn rijgemak en weggedrag: wendbaar in de stad maar ook veel plezier in de bochten op een heuvel. Om deze test te doorstaan, baseerde Lancia zich op het multi-energetische Common Modular Platform (CMP), een modulaire voorziening die toonaangevend is in het segment en perfect geschikt is voor zowel volledig elektrische motoren als hybride motoren. Het ontwerp- en productieteam heeft gewerkt aan een auto die wendbaar en dynamisch is, een opmerkelijke grip en stabiliteit op de weg kan behouden en tegelijkertijd is uitgerust met een groot comfort, waardoor een niveau van absolute topkwaliteit wordt gegarandeerd.

Het werk richtte zich op vier belangrijke gebieden: welzijn aan boord, geluidskwaliteit, productiekwaliteit en rijplezier. Op het gebied van welzijn aan boord is een specifiek geluiddempingspakket ontwikkeld om een ontspannen en geluiddichte omgeving te creëren, ongeacht de toestand van het wegdek en de snelheid van de auto. Er is ook een specifieke set pakkingen ontwikkeld voor de deuren om de geluidskwaliteit bij het sluiten te verbeteren, evenals een nieuw ontwerp voor de handgrepen om een tastbaar en uitgebreid gevoel van robuustheid over te brengen. Wat de productiekwaliteit betreft, is er geïnvesteerd in de opleiding van personeel, speciale apparatuur en processen om een concurrentieniveau te bereiken dat typisch is voor een topmerk en om de eindklant de beste kwaliteit te garanderen die momenteel op de markt verkrijgbaar is.

Naast deze ingrepen is er ook aandacht besteed aan het rijplezier: het team heeft de wielspoorbreedte met 24 mm verbreed om een betere gewichtsverdeling en wegligging van het nieuwe model te garanderen. De stuurinrichting is ook gekalibreerd voor de grootst mogelijke rijprecisie; last but not least is er gewerkt aan een specifieke afstelling van de ophanging, dynamischer maar nooit te stijf.


Moeiteloze technologie voor een eersteklas stadsauto

De nieuwe Lancia Ypsilon belichaamt de visie van het merk op het gebied van technologie en infotainment, mede dankzij een reeks functies die tot de beste in hun klasse behoren. Het model beschikt over de beste technische voorzieningen in zijn segment, maar blijft toch gebruiksvriendelijk: De technologie van Lancia is moeiteloos en intuïtief, om de ervaring van de klant in de auto te vergemakkelijken, hem welkom te heten en hem "zich thuis te laten voelen", waar hij ook is.

De pijler van dit concept is S.A.L.A., een virtuele en intelligente interface die de essentiële parameters bevat voor een comfortabele rijervaring, in perfecte Lancia-stijl. In het Italiaans betekent SALA 'woonkamer', maar in dit geval staat het voor Sound Air Light Augmentation, een infotainmentsysteem dat de audio-, klimaatregelings- en verlichtingsfuncties samenbrengt. De bestuurder en passagiers kunnen dus de omgeving van het interieur aanpassen met slechts één druk op de knop.

Het audiosysteem van de auto is speciaal ontworpen door een Lancia geluidsontwerper. Het airconditioningsysteem is uitgerust met een zeer efficiënt filter dat tot 99% van de schadelijke deeltjes kan verwijderen, voor een gezonder en comfortabeler passagierscompartiment. De verlichting in de auto kan volledig worden aangepast door simpelweg op het display te tikken, om zo een exclusieve sfeer te creëren in combinatie met de sfeerverlichting.

Het S.A.L.A.-systeem betekent dat de 'woonkamer' van de Nieuwe Lancia Ypsilon zich kan aanpassen aan de stemming van dat moment, door onmiddellijk de muziek, de lucht en het licht in het passagierscompartiment te veranderen.
En het 'woonkamer'-concept komt ook tot uiting in andere componenten in de auto, zoals de verstelbare, masserende en verwarmde elektrische stoelen, die zijn omgetoverd tot ware fauteuils. Dit alles wordt nog aangenamer gemaakt door het grote akoestische comfort van het passagierscompartiment, om het welzijn in de auto te maximaliseren.

De ervaring aan boord van de Nieuwe Lancia Ypsilon wordt nog relaxter door de uitgebreide uitrusting. De belangrijkste kenmerken zijn het keyless entry and start-systeem en de parkeerhulp, bestaande uit camera's met een zicht van 180° en sensoren voor en achter om manoeuvres te vergemakkelijken, en een dubbel scherm, het grootste display in de categorie met een totale diagonaal van 20,5", en een digitaal instrumentenpaneel/radio van 10,25" dat zowel qua lay-out als qua kleuren kan worden aangepast.

S.A.L.A. wordt ook standaard geleverd met Bluetooth Apple CarPlay en Android Auto, een draadloze telefoonoplader en drie USB-C poorten, voor degenen die zich niet los kunnen rukken van hun persoonlijke apparaat. Het infotainmentsysteem wordt aangevuld met S.A.L.A. HUB, de virtuele assistent die de verbinding tussen auto en bestuurder verbetert en het hightechkarakter van de auto benadrukt. Om de rijervaring compleet te maken, is de Nieuwe Lancia Ypsilon tot slot standaard uitgerust met Level 2 Autonomous Driving, om veiliger buiten de stad te rijden en de rijervaring te vereenvoudigen, zodat Lancia-klanten optimaal kunnen genieten van de omgeving in de auto. Level 2 Autonomous Driving past automatisch de kruissnelheid en het traject aan met behulp van Adaptive Cruise Control en Lane Centering. Autonoom rijden van niveau 2, dat kan worden geactiveerd tussen 30 en 150 km/u, omvat file-assistent met Stop&Go-functie, om de auto automatisch opnieuw te starten wanneer deze vastzit in het verkeer, voor een comfortabelere rit.




Twee toonaangevende aandrijflijnen

In zijn volledig elektrische versie is de Nieuwe Lancia Ypsilon de eerste 100% elektrische auto voor een merk waarvan de duidelijke en ambitieuze elektrificatiestrategie in lijn ligt met het strategische plan "Dare Forward" van Stellantis. Het model luidt het tijdperk van de elektrische mobiliteit in en belichaamt zijn visie op het gebied van actieradius, oplaadtijd en efficiëntie voor toonaangevende prestaties.

Met een 156 pk/115 kW krachtbron en een 51 kWh batterij, waarmee hij de beste in zijn klasse is in het premium hatchback B-segment, heeft de nieuwe Ypsilon een actieradius tot 403 km* in de WLTP gecombineerde cyclus - oplopend tot meer dan 500 in de stad, met snelladen in 24 minuten (van 20% tot 80%) of genoeg voor 100 km in 10 minuten. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat de elektrische versie garant staat voor reactievermogen, kick en rijplezier, waardoor het de ideale auto is voor klanten die het milieu respecteren en geïnteresseerd zijn in eenvoudige toegang tot gebieden met beperkt verkeer, die op zoek zijn naar meer rijcomfort en het gemak van thuis opladen, met behulp van hernieuwbare bronnen zoals zonne- of windenergie. Het brandstofverbruik van de auto ligt tussen 14,3 en 14,6 kWh per 100 km, in lijn met de prestaties van de beste concurrent in de hele markt van elektrische voertuigen.

Ook de specificaties van de MHEV-versie springen in het oog, ontworpen voor iedereen die op zoek is naar veelzijdigheid en respect voor het milieu. De auto wordt aangedreven door een hybride motor van de laatste generatie, met een cilinderinhoud van 1,2 liter, 3 cilinders en 100 pk (74 kW) en hybride 48V-technologie, die maximale efficiëntie koppelt aan uiterste betrouwbaarheid. Met een topsnelheid van 190 km/u, een acceleratie van 0 naar 100 in 9 seconden en tegelijkertijd extreem lage emissies, tussen 103 en 104 g/km in de WLTP-cyclus, wordt het model gepositioneerd als de beste mild hybrid in zijn klasse op het gebied van efficiëntie en prestaties, die in staat is om 25% van zijn actieradius elektrisch te rijden.

De hybride versie is uitgerust met een zestraps e-DCT automatische transmissie en maakt het - met de ondersteuning van elektronische functies zoals e-Start, e-Parkeren, e-Queuing en e-Creeping - mogelijk voor de bestuurder om zijn rijstijl aan te passen aan zijn behoeften.


Eenvoudig openbaar en privé opladen dankzij Free2move Charge

De nieuwe elektrische Lancia Ypsilon wordt ondersteund door Free2move Charge. Het oplaadaanbod, dat toegankelijk is voor alle Lancia-klanten, bestaat uit twee oplossingen: voor thuis (Free2move Charge Home) en onderweg (Free2move Charge Go).

Voor thuis hebben Lancia en Free2move Charge de Easy Wallbox geselecteerd, voor snel en veilig opladen. Klanten kunnen hun eigen Easy Wallbox direct na het bestellen van de auto aanschaffen, zodat deze thuis geïnstalleerd kan worden voordat hun nieuwe Ypsilon wordt afgeleverd. Als ze de Easy Wallbox niet zelf willen installeren, kunnen Lancia-klanten ondersteuning krijgen van een Free2move Charge gecertificeerde installateur. Het enige wat hiervoor nodig is, is een telefoontje naar de klantenservice.

Aan de andere kant omvat het aanbod ook openbare oplaadpunten wanneer u op reis bent of wanneer u niet thuis bent. Alle Lancia-klanten hebben eenvoudig toegang tot het uitgebreide netwerk van openbare oplaadpunten van Free2move Charge Go. Met de oplaadpas die bij de elektrische Lancia Ypsilon en Lancia Ypsilon LX wordt geleverd, kunnen klanten hun auto opladen bij meer dan 700.000 openbare oplaadpunten in heel Europa, met één account en vereenvoudigde betaling.


Lancia's tijdloze elegantie

De voorkant van de Nieuwe Lancia Ypsilon herinnert aan de historische Lancia grille, de 'kelk', met drie LED balken die het iconisch en uniek maken, op gelijke voet met de ronde LED koplampen aan de achterkant - een eerbetoon aan de rallylegende de Lancia Stratos, die de letter Y horizontaal geplaatst bevatten, wat een nieuwe design cue vertegenwoordigt. De twee achterlichten omlijsten ook de nieuwe Lancia letters. De dialoog tussen puurheid en radicaliteit wordt voortgezet in de Ypsilon belettering aan de voor- en achterzijde, waarvan de 'handgeschreven' letters zijn geïnspireerd op iconische en historische Lancia auto's zoals de Fulvia, Flavia en Flaminia. Een ander prestigieus detail is het Lancia schild dat als een waar juweel op de C-stijl van de auto is aangebracht.

In het interieur herinnert elke afwerking aan het idee van je thuis voelen, tegelijkertijd elegant en duurzaam, in perfecte Lancia-stijl.

De samenwerking met Cassina - een uitmuntend Italiaans merk op het gebied van high-end meubilair - wordt weerspiegeld in de aandacht voor stilistische details en de keuze van materialen en kleuren: aan elk detail is gedacht om een gastvrije, uitnodigende omgeving te creëren. De waarden die de twee merken hebben geleid in deze reis zijn de Italiaanse geest, een smaak voor het iconische, innovatie, onderzoek en respect voor traditie, evenals aandacht voor het milieu. Het belangrijkste onderscheidende element is de Cassina multifunctionele tavolino tafel, een gloednieuw designelement dat voor het eerst te zien is in een auto en gemaakt is van kunststof op biologische basis. Lancia creëert zo een uitnodigende en gastvrije ruimte, waarvan de elegantie wordt versterkt door andere details, zoals de verfijnde bekleding van de deur- en dashboardpanelen van de nieuwe Lancia Ypsilon LX versie, gemaakt door Limonta en de FILI PARI startup in MARM MORE - een innovatief materiaal, gerecyclede stof, gemaakt met natuurlijke kleuren, zacht om aan te raken en waterdicht. Lancia verandert het passagierscompartiment zo in een authentieke 'woonkamer', in lijn met de waarden die zijn vastgelegd in het 10-jaren strategisch plan van het merk, waarbij 50% van de aanraakbare oppervlakken is gemaakt van eco-duurzame materialen.

Lancia's tijdloze elegantie wordt ook weerspiegeld in het kleurenpalet dat beschikbaar is voor de carrosserie van de Nieuwe Lancia Ypsilon. Een selectie van tinten die de diepe band tussen het merk en zijn thuisland benadrukt, terwijl tegelijkertijd wordt ingespeeld op Lancia's historische waarden en de verfijning en uitmuntendheid die kenmerkend zijn voor een premium merk.

Er zijn zes tinten beschikbaar voor de eerste twee uitrustingsniveaus, naast de tweekleurige varianten die worden gekenmerkt door hun combinatie met een zwart dak: Grigio Granito, Nero Ardesia, Bianco Marmo, Blu Lancia, Verde Giada, Oro. De NIEUWE LANCIA YPSILON EDIZIONE CASSINA heeft daarentegen alleen de exclusieve Blu Lancia kleur, een iconische kleur in de traditie van het merk. Elke kleur doet onmiddellijk denken aan een onderscheidend, prestigieus, typisch Italiaans materiaal, in de ware ideale reis langs het Italiaanse schiereiland.


Middenklasse prijs en financieel aanbod

Het volledige gamma van de New Lancia Ypsilon is verkrijgbaar vanaf een catalogusprijs van € 25.000. Voor de hybride motor begint de prijs bij € 24.000. Voor de elektrische versie begint de catalogusprijs bij € 34.500.

Voor beide motoren kunnen klanten profiteren van een financieringsaanbod in samenwerking met Stellantis Financial Services, met maandelijkse termijnen van € 229 gedurende 59 maanden. Aan het einde van de financieringsperiode kunnen klanten hun auto houden door het saldo te betalen, dat varieert per uitrustingsniveau, of de auto aan het einde van de contractperiode inleveren of vervangen.

Lancia Ypsilon Hybrid Representatief voorbeeld van het StretchFin Plus-product via Stellantis Financial Services BeLux, lening op afbetaling met een verhoogd laatste maandbedrag (met optionele aanbetaling), voor een looptijd van 60 maanden tegen een JKP van 4,49%. Contante prijs: € 24.633,00, aanbetaling van € 5.581,79, te financieren bedrag van € 19.051,21. Aflossing in 59 maandelijkse termijnen van € 229,00 plus een laatste termijn van € 8 621,55, totaal door de consument verschuldigd bedrag: € 22 132,55. Vaste jaarlijkse debetrentevoet van 4,49%. Inclusief verlengde garantie tot 60 maanden / 75.000 km.

Lancia Ypsilon Electric Representatief voorbeeld van het StretchFin Plus product via Stellantis Financial Services BeLux, lening op afbetaling met een verhoogde laatste maandtermijn (met optionele aanbetaling), voor een looptijd van 60 maanden tegen een JKP van 4,49%. Contante prijs: € 35.859,00, aanbetaling van € 8.356,63, te financieren bedrag: € 27.502,37. Aflossing in 59 maandelijkse termijnen van €329,00 plus een laatste termijn van €12.550,65, totaal door de consument verschuldigd bedrag: €31.961,65. Vaste jaarlijkse debetrentevoet van 4,49%. Inclusief verlengde garantie tot 60 maanden / 75.000 km en Easy Wallbox.


NIEUWE LANCIA YPSILON BEV

Lengte

4,08 m

Breedte

1,76 m

Hoogte

1,44 m

Gewicht

1.584 kg

Technologie

BEV

Segment

Hatchback in segment B Premium

Vermogenseenheid

Volledig elektrisch 115 kW/156 cv

Oplaadtijd

DC: 24 minuten (dal 20% all'80%)

Energieverbruik

(kWh/100 km)

YPSILON 14,3, YPSILON LX / CASSINA 14,5, LX full opt 14,6km

Autonomie

YPSILON 403km, YPSILON LX 398km, CASSINA 397km, LX full opt 394km

Koppel elektromotor

260 Nm

Capaciteit kofferbak

309 L



NIEUWE LANCIA YPSILON MHEV

Lengte

4,08 m

Breedte

1,76 m

Hoogte

1,44 m

Gewicht

1,282 kg

Technologie

MHEV

Motorvermogen

74 kW/100 cv

CO2

103g/km*

Topsnelheid

190 km/u

0 - 100 km/u

9.3"

Brandstofverbruik

4,6 l/100 km

Capaciteit brandstoftank

44 L

Capaciteit kofferbak

352 L


Galerij

Gent Motors article image