Introductie van de geheel nieuwe, volledig elektrische Jeep® Wagoneer S 2024 – Jeep Brand’s Eerste wereldwijde batterij-elektrische SUV - Gent Motors

Introductie van de geheel nieuwe, volledig elektrische Jeep® Wagoneer S 2024 – Jeep Brand’s Eerste wereldwijde batterij-elektrische SUV

De 2024 Jeep® Wagoneer S, de eerste wereldwijde batterij-elektrische auto (BEV) van het merk, die in eerste instantie in de VS en Canada wordt gelanceerd, biedt 4xe-capaciteiten, indrukwekkende prestaties, een strak aerodynamisch ontwerp en state-of-the-art technologie.

• Jeep Wagoneer S levert opwindende prestaties met 600 pk, meer dan 800 Nm onmiddellijk koppel voor een razendsnelle acceleratie van 0-100 km/u in minder dan 4 seconden van 3,4 seconden en een beoogde actieradius van meer dan 600 km. 300 mijl (deze gegevens hebben alleen betrekking op Amerikaanse specificaties en Amerikaanse cyclus).

• Het exclusieve tractiemanagementsysteem Selec-Terrain van Jeep beschikt over vijf verschillende rijmodi: Auto, Sport, Eco, Snow, Sand, voor alle weers- en wegomstandigheden.

• Als eerste debuteert de Jeep Wagoneer S Launch Edition met elegante zwarte accenten, een opnieuw ontworpen verlichte grille met zeven sleuven, 20-inch wielen en een standaard panoramisch zonnedak met dubbel glas (Launch Edition alleen in de VS).

• Tech-geïntegreerd interieur met 45 inch bruikbare schermruimte – de beste in zijn klasse onder EV's – met een segment-exclusief interactief voorpassagiersscherm, premium verwarmde en geventileerde voor- en achterstoelen en segment-exclusieve 19-luidsprekers, 1.160 watt McIntosh Audio systeem.

• De Wagoneer S is vanaf de tweede helft van 2024 verkrijgbaar bij Jeep-merkdealers in de VS en zal later verkrijgbaar zijn op markten over de hele wereldMay 30, 2024, New York – Het merk Jeep® betreedt het geëlektrificeerde SUV-segment met de onthulling van zijn eerste wereldwijde batterij-elektrische auto (BEV) – de 2024 Jeep Wagoneer S Launch Edition (alleen in de VS). De geheel nieuwe, volledig elektrische Jeep Wagoneer S 2024 wordt in de tweede helft van 2024 voor het eerst gelanceerd in de VS en Canada en zal later verkrijgbaar zijn op markten over de hele wereld.

De Jeep Wagoneer S wordt exclusief aangeboden als BEV met een actieradius van meer dan 600 km (300 mijl) op één acculading, levert 600 pk en accelereert razendsnel van 0 naar 100 km/u in minder dan 4 seconden van 3,4 seconden en meer dan 800 Nm direct koppel. Indrukwekkende prestaties, gecombineerd met het exclusieve tractiemanagementsysteem Selec-Terrain van Jeep, zorgen ervoor dat de Jeep Wagoneer S rijvertrouwen en tractie biedt onder alle weers- en wegomstandigheden (deze gegevens hebben alleen betrekking op Amerikaanse specificaties en Amerikaanse cyclussen)

“De lancering van de volledig elektrische Jeep Wagoneer S markeert een nieuw hoofdstuk in de legendarische geschiedenis van het merk Jeep”, zegt Antonio Filosa, CEO van het merk Jeep. “Voortbouwend op bijna een eeuw innovatie en design zal deze eerste wereldwijde EV een hele nieuwe generatie eigenaren kennis laten maken met een ervaring die duidelijk Jeep is en in alle opzichten 100% elektrisch. Met nieuwe energie in het Jeep-gamma, variërend van EV tot V-8, hebben klanten nog nooit zo veel vrijheid gehad om hun eigen avontuur te kiezen.”Laad op uw manier: Moeiteloze oplaadoplossingen

Om het opladen van dit eerste wereldwijde Jeep-merk BEV snel en gemakkelijk te maken voor klanten, is de Jeep Wagoneer S voorzien van een efficiënt accupakket van 400 volt en 100 kilowattuur waarmee eigenaren het voertuig in 23 minuten van 20% naar 80% kunnen opladen. (met DC-snellader).

Elke Jeep Wagoneer S Launch Edition is voorzien van een 48 ampère Level 2-thuislader of openbare oplaadpunten van gelijke waarde via Free2move Charge, het 360 graden oplaad-ecosysteem van Stellantis, waardoor het voor klanten gemakkelijk wordt om altijd opgeladen te zijn door naadloos opladen en energiebeheer te bieden . Wagoneer S-klanten hebben toegang tot de Free2move Charge-app om gemakkelijk laadstations te zoeken, de laadsessie te activeren en de laadgeschiedenis bij te houden (alleen in de VS).Geëlektrificeerde architectuur levert uitstekende prestaties, 4xe-mogelijkheden en comfort

De basis voor de toonaangevende kenmerken van de 2024 Jeep Wagoneer S is het zeer flexibele, BEV-native STLA Large-platform. De ontwerpers en ingenieurs van het Jeep-merk hebben het STLA Large-platform aangepast om de lengte, breedte, ophanging en aandrijflijnconfiguraties aan te passen om het specifiek op de Jeep Wagoneer S af te stemmen, om direct koppel en bliksemsnelle acceleratie te leveren.

De standaard, volledig elektrische vierwielaandrijving zorgt voor een beheerste rijdynamiek, zowel op de weg als onder uiteenlopende wegomstandigheden. Door Stellantis ontworpen elektrische aandrijfmodules (EDM’s) drijven onafhankelijk de voor- en achterwielen aan voor een onmiddellijke koppelrespons, terwijl het exclusieve tractiemanagementsysteem Selec-Terrain van Jeep over vijf verschillende rijmodi beschikt: Auto, Sport, Eco, Snow en Sand.

De 3-in-1 EDM’s van de Jeep Wagoneer S combineren de elektromotor, de transmissie en de vermogenselektronica in één compacte eenheid die zowel krachtig als efficiënt is. De voorste EDM is uitgerust met wielontkoppelingen om het energieverbruik tijdens het varen te verminderen en de actieradius te helpen optimaliseren.

Het gebruik van nieuwe technologieën en technieken speelde een cruciale rol in de algehele ontwikkeling van de Jeep Wagoneer S. Om de rijervaring te verbeteren en de algehele geluids- en trillingsniveaus te verminderen om een stil interieur en een soepel rijgedrag te creëren, verbeterde het technische team van Jeep de torsiestijfheid van de carrosserie met 35% ten opzichte van eerdere SUV's uit het middensegment van Jeep, voor superieur rijgedrag, rijgedrag en effectieve reactie op de input van de bestuurder.Het premium exterieurdesign zet een nieuwe standaard voor de volledig elektrische Jeep Wagoneer S

De Jeep Wagoneer S 2024, een auto die is gesmeed op basis van eersteklas erfgoed, innovatie en verfijning, zal zijn eigen weg banen met zijn verfijnde stijl, gestroomlijnde verfijning en onwankelbaar vertrouwen. Het exterieurdesign van de SUV is een intelligente combinatie van harmonieuze proporties, moderne 4xe-capaciteiten en aerodynamische efficiëntie, die de functionele kant van het merk Jeep opnieuw vormgeeft voor het huidige elektrificatietijdperk.

De voorkant wordt op kunstzinnige wijze onderbroken door een opnieuw ontworpen grille met zeven sleuven, die de functionaliteit van ademen in zien transformeert. Het omsloten rooster is niet langer nodig om luchtstroom en koeling mogelijk te maken, maar verlicht nu de zichtlijn bij het naderen van het voertuig. De nieuwe opvallende sfeerverlichting is geïnspireerd op moderne architectuur en zorgt zelfs kilometers verderop voor een onderscheidende uitstraling.

Het aerodynamische oppervlak komt tot uiting in de precieze helling en kromming van de motorkap en de voorruit, beide schuin geplaatst voor optimale prestaties en efficiëntie bij hoge snelheden. Een aflopende daklijn stroomt onder een vrijdragende achterspoiler, die functie en esthetiek overbrugt met het kenmerkende Wagoneer-silhouet.

De Jeep Wagoneer S Launch Edition, die als eerste debuteert voor het modeljaar 2024, zal exclusief worden uitgerust met elegante, donkere accenten. De Launch Edition levert stijl en maatwerk rechtstreeks uit de fabriek en is voorzien van 20-inch wielen in Gloss Black, evenals exterieurelementen in Gloss Black en donkerneutraal grijs. Opvallend afwezig is het gebruik van chroom, omdat het ontwerpteam ernaar streefde milieuvriendelijkere processen en materialen te integreren. Gesatineerd gelakte accentlijsten en een panoramisch schuifdak met dubbel glas voor een openluchtervaring ronden de exterieurdetails af (alleen in de VS)Holistisch efficiënte ontwerpbenadering

Als het gaat om een volledig elektrisch voertuig, is aerodynamica een cruciaal onderdeel van het algehele ontwerp. De ontwerpers en ingenieurs van het Jeep-merk stellen agressieve doelen om optimale aerodynamische prestaties te bereiken voor maximale efficiëntie, actieradius en prestaties, terwijl de strakke, hoogwaardige uitstraling behouden blijft. Door gebruik te maken van de modernste tools en een rigoureus test- en ontwikkelingsproces, inclusief de modernste windtunnels, behaalde het team een luchtweerstandscoëfficiënt (CD) van 0,29, wat de laagste CD ooit is voor een Jeep-voertuig en ongeveer 15% beter dan de gemiddelde SUV.

Structureel zijn het dak en de achterklepspoiler schuin geplaatst om de zoggrootte te minimaliseren. De verzonken deurgrepen, de achtervleugel en de geïntegreerde vinnen van het voertuig helpen de luchtstroom rond het voertuig te geleiden en het scheidingspunt aan de achterkant te controleren. Bovendien zorgen een geïntegreerd systeem van bodemplaten, driedimensionaal gevormde voorbanden en een uniek zijdrempelontwerp ervoor dat de lucht soepel rond de banden en naar de achterkant van het voertuig stroomt, voor minimale weerstand. Dit alles draagt ertoe bij dat de Wagoneer S de meest aerodynamische SUV van het merk Jeep ooit is.De kunst van het interieurontwerp: een naadloze integratie tussen luxe en technologie

Als pioniers en makers van de eerste moderne luxe SUV in de sector was de iconische Jeep Wagoneer uit 1963 een stuk beter dan de concurrentie, baande hij nieuwe wegen en luidde hij de wijdverspreide adoptie van bedrijfsvoertuigen in. Zes decennia later blijft de Jeep Wagoneer S uit 2024 grenzen verleggen en het iconische merk Jeep evolueren met een nieuwe omarming van technologie, luxe en innovatie.

De Jeep Wagoneer S 2024 bouwt voort op de erfenis van het Jeep-merk op het gebied van interieurs van wereldklasse die de kunst van het reizen illustreren. Het technisch geïntegreerde interieur is even indrukwekkend als zijn prestatiecijfers, met een best-in-class bruikbare schermruimte van meer dan 45 inch, een voor dit segment exclusief interactief passagiersscherm, ambachtelijke details en elegante details.

De gestroomlijnde, lineaire cockpit bouwt voort op de designkenmerken van de huidige generatie Jeep Grand Wagoneer en is volledig digitaal met moderne bedieningselementen en interfaces. Het middelpunt van de voorcabine is een vleugelsculptuur met een visueel doorlopend display dat de gehele breedte van het instrumentenpaneel vooraan beslaat, met wijnrode accentstiksels en gebeitelde metalen sierlijsten. Het architectonisch indrukwekkende, geïntegreerde 12,3-inch middendisplay wordt omlijst door een rijke mix van materialen, waaronder een verfijnde metalen kruisversiering met een geglazuurd veterpatroon.

Er zijn verschillende nieuwe details in het hele interieur, waaronder een op prestaties geïnspireerd, wijnrood gestikt stuurwiel met een afgeplatte onderkant en dubbele spaken. Het stuur is voorzien van een nieuwe antimicrobiële oppervlaktecoating van Cabo-vinyl, waardoor het voertuig gemakkelijker schoon te houden is.

De elektronische deurontgrendelingen, nieuw voor het merk Jeep, kunnen eenvoudig worden geactiveerd met een lichte aanraking van een duim. Een nieuw verplaatste startknop is omgeven door gegoten zinkmetaal met een fijn, navigatie-haptisch structuurpatroon.

De Launch Edition wordt standaard geleverd met een volledig pakket aanpasbare LED-verlichting met dag-/nachtinstellingen, plus actieve, directe sfeerverlichting met maximaal 64 selecteerbare kleuren. De ruime Jeep Wagoneer S met vijf passagiers is de enige BEV in zijn segment met standaard verwarmde en exclusieve standaard geventileerde achterstoelen (alleen in de VS).Segment-exclusief McIntosh-geluidssysteem

Audiofielen die op zoek zijn naar een premium, meeslepend geluidssysteem hoeven niet verder te zoeken dan de nieuwe Jeep Wagoneer S. Dankzij een segment-exclusieve samenwerking met McIntosh worden kenmerkende audioprestaties geleverd via een op maat afgestemd systeem met 19 luidsprekers. Aangedreven door een versterker van 1.160 watt en een 12-inch subwoofer voor uitstekende baskwaliteit, levert het krachtige systeem een meeslepende ervaring, waardoor alle inzittenden van het voertuig het gevoel krijgen dat ze in de opnamestudio zitten met hun favoriete artiestenDoelgerichte ontwerpvergelijking

De voorste cockpit van de Jeep Wagoneer S is versierd met verschillende nieuwe details, waaronder nieuw zwart keramisch gecoat aluminium met haptische applique die op veel van de contactpunten van de auto verschijnt. Het exclusieve navigatiepatroon, dat prominent aanwezig is op het bestuurderscontrolecentrum, voelt koel aan en voelt porseleinachtig aan. De zacht omhulde deuren worden geaccentueerd met decoratieve afwerkingen, waaronder gebeitelde kruismetalen accenten die passen bij het instrumentenpaneel vooraan.

Het gebruik van gerecyclede grondstoffen en materialen werd bewust geïntegreerd in de Jeep Wagoneer S. De stoelen, console, deuren en instrumentenpaneeloppervlakken zijn gemaakt van een niet-lederen synthetisch materiaal. Extra voorzieningen zijn onder meer een hemelbekleding van premium microvezelsuède en premium tapijten bestaande uit gerecyclede pre- en post-consumer materialenVeiligere, slimmere technologie zorgt voor een meeslepende rijervaring

De geheel nieuwe Jeep Wagoneer S 2024 is toonaangevend in zijn klasse onder alle EV’s en beschikt over meer dan 45 inch aan high-definition vormgegeven schermruimte, inclusief een voor dit segment exclusief 10,25-inch interactief passagiersdisplay dat rechtstreeks met de Uconnect 5 praat. systeem, waardoor de voorpassagier de bestuurder aanwijzingen kan geven met een snelle aanraking van het scherm.

De bestuurder van de Jeep Wagoneer S zal een verbeterde rijervaring en naadloze connectiviteit ervaren via een geheel nieuw standaard 12,3-inch bestuurderscluster dat is ontworpen om intuïtief en visueel indrukwekkend te zijn op basis van feedback van klanten. In combinatie met het standaard geïntegreerde navigatiesysteem helpen nieuwe dynamische wegweergaven de bestuurder beter en versterken ze het standaard autonome rijsysteem van het voertuig. Het beschikt ook over een verfijnde reeks menu's, inclusief BEV-specifieke elementen, zoals laadniveau, batterijstatus en beschikbaar vermogen. Wanneer geparkeerd en aangesloten, geeft het Jeep Wagoneer S-cluster de huidige laadstatus weer, die wordt geactiveerd wanneer de sleutel wordt gedetecteerd.

Het standaard 12,3-inch middendisplay herbergt het bekroonde Uconnect 5-systeem, dat een nieuw niveau van helderheid biedt. Het scherm reageert beter en biedt een betere zichtbaarheid dan eerdere generaties, vooral wat betreft de leesbaarheid van kaarten, camera's en widgets. Een uitgebreid bereik aan verzadigde kleuren en achtergrondverlichting zorgen ook voor een betere projectie van systeemapps.

De Jeep Wagoneer S omvat ook Jeep Connect-diensten als onderdeel van de Jeep-app, waarmee eigenaren details kunnen begrijpen en openen, zoals de beschikbare resterende lading van de auto. Met de Dynamic Range Mapping-functie berekenen software-algoritmen bijvoorbeeld, zodra een bestemming in de navigatie is ingevoerd, het bereik dat kan worden afgelegd en geven deze visueel weer op basis van de laadstatus van het voertuig.

Veiligheid, beveiliging en premium voordelen voor de eigenaar = rijvertrouwen

De 2024 Jeep Wagoneer S biedt een combinatie van meer dan 170 standaard veiligheids- en beveiligingsvoorzieningen die de instrumenten beter zichtbaar maken en helpen botsingen te vermijden met geavanceerde rijhulptechnologie. Functies van de Launch Edition zijn onder meer Active Driving Assist, Intersection Collision Assist, Drowsy Driver Detection, Traffic Sign Recognition en Surround View-camera.

Met een flexibele architectuur en een open, softwaregedefinieerd platform kan de Jeep Wagoneer S innovatieve functies en diensten ontvangen, waaronder extra geautomatiseerd rijden, prestatie- en andere technologieën via over-the-air (OTA) updates. Met OTA-updates zal het voertuig blijven evolueren.

Jeep Wagoner S-klanten worden automatisch ingeschreven voor Jeep Wave, een premium loyaliteitsprogramma boordevol voordelen en extraatjes, waaronder speciale 24/7 ondersteuning.

Galerij

Gent Motors article image