Hogere prestaties en comfort, lager verbruik: Nieuwe Opel Movano stelt normen met nieuwe achtversnellingsbak - Gent Motors

Hogere prestaties en comfort, lager verbruik: Nieuwe Opel Movano stelt normen met nieuwe achtversnellingsbak

De nieuwe Opel Movano zet maatstaven onder de lichte bedrijfsvoertuigen in de fleet business.

De vernieuwingen in de nieuwe Opel Movano omvat niet alleen de talloze configuratiemogelijkheden, een laadvolume tot 17 m3 , een laadvermogen tot 2 ton en toonaangevende nieuwe assistentiesystemen die voor het eerst geassisteerd rijden op niveau 2 mogelijk maken. De nieuw ontwikkelde automatische transmissie voor Movano-varianten met dieselmotor is ook een van de technische hoogtepunten van de nieuwste Movano-generatie. Dit betekent dat het grootste lid van de Opel LCV-familie krachtige en uiterst efficiënte prestaties biedt in elke variant - als de lokaal emissievrije Movano Electric en als zuinige diesel.

Ideale combinatie: Sterke turbodiesels en nieuwe achttraps automaat
De achttrapsautomaat is verkrijgbaar in de nieuwe Movano in combinatie met de 2,2-liter turbodieselmotor met 103 kW (140 pk) of 132 kW (180 pk) en zorgt voor een lager brandstofverbruik in vergelijking met de vorige Movano-aandrijflijnen.

Er zijn verschillende redenen voor de hoge efficiëntie en de aanzienlijke besparingen in brandstofverbruik en CO2 uitstoot. De nieuwe achttrapsautomaat is speciaal ontworpen voor een hoog koppel: tot 450 Newtonmeter in de 132 kW (180 pk) motor. Dankzij de hydraulische bediening zijn kortere schakeltijden mogelijk, wat een positief effect heeft op zowel de energiezuinigheid als het rijcomfort. Daarnaast zijn er verbeteringen aangebracht aan de carrosserie van de Movano, waardoor het voertuig aerodynamischer is geworden. Al deze maatregelen hebben ertoe bijgedragen dat de nieuwe Movano een segmentleider is op het gebied van brandstofefficiëntie en CO2 uitstoot, zelfs met dieselmotoren.

Ruime keuze: turbodiesel, batterij-elektrisch en binnenkort als HYDROGEN
Opel biedt commerciële klanten een aandrijflijn voor elk gebruikersprofiel - van de efficiënte turbodiesel met achttraps automatische transmissie (verkrijgbaar in verschillende voertuigconfiguraties en carrosseriestijlen) tot de krachtige Movano Electric. De nieuwste generatie van de batterij-elektrische bestelwagen is de eerste met een elektromotor van 200 kW (272 pk) en een koppel van 410 Newtonmeter. Dankzij de nieuwe 110 kWh batterij kan de nieuwe Movano Electric volgens WLTP tot 420 kilometer afleggen zonder te stoppen om op te laden, waardoor hij zelfs op langere ritten een betrouwbaar "werkpaard" is. Het is ook de eerste Opel die kan opladen met maximaal 150 kW gelijkstroom. Bij een openbaar snellaadstation duurt het opladen tot 80 procent van de accucapaciteit slechts 55 minuten.

De grote Opel LCV zal ook verkrijgbaar zijn als Movano HYDROGEN voor wie lokaal emissievrij lange afstanden moet afleggen en snel moet tanken. Het waterstofvoertuig met brandstofcel zal een actieradius tot 400 kilometer hebben (WLTP) en kan in ongeveer vijf minuten met waterstof worden gevuld.

Galerij

Gent Motors article image