Toonaangevende geavanceerde bestuurdersassistentiesystemen voor de nieuwe generatie lichte bedrijfsvoertuigen van Opel - Gent Motors

Toonaangevende geavanceerde bestuurdersassistentiesystemen voor de nieuwe generatie lichte bedrijfsvoertuigen van Opel

De bedrijfwagens van Opel waren nog nooit zo veilig in het verkeer.

  • State-of-the-art: Uitgebreid ADAS-aanbod voor nieuwe Combo, Vivaro en Movano
  • Veiliger draaien en manoeuvreren: Dynamische omgevingsvisie
  • Marktleider: ADAS van nieuwe Movano bereikt niveau 2 automatisch rijden
Lichte bedrijfswagens worden gebruikt door drukbezette mensen op de meest uiteenlopende gebieden. Of het nu gaat om toegang tot bouwterreinen, het vervoeren van pakjes of groot materieel - lichte bedrijfswagens zijn flexibele, moderne werkpaarden. Bestuurders van de nieuwe Opel Combo Electric, Opel Vivaro Electric en Opel Movano Electric, en van hun broers en zussen met verbrandingsmotor, zullen daarom de vele beschikbare ADAS-systemen (Advanced Driver Assistance Systems) op prijs stellen, die de stress verlichten en het werk veiliger maken.

Manoeuvres in krappe ruimtes komen vaak voor bij lichte bedrijfsvoertuigen. In dergelijke situaties willen bestuurders precies weten wat er achter en naast hun voertuig gebeurt - voor hun eigen veiligheid en die van anderen. Om bestuurders een beter zicht te geven op hun directe omgeving zijn de nieuwe Opel Combo en Vivaro verkrijgbaar met Dynamic Surround Vision.

Dynamic Surround Vision: Externe camera's en hoge definitie achteruitkijkspiegel
Dynamic Surround Vision combineert twee camera's - één boven de achterportieren en één onder de buitenspiegel aan passagierszijde - met een hoge-definitie achteruitkijkspiegel. De twee beelden (van het gebied achter de auto en - indien geactiveerd door de richtingaanwijzerknop - de dode hoek aan de zijkant) worden weergegeven in de achteruitkijkspiegel. Bestuurders van de nieuwe Opel Combo en de Vivaro kunnen dus veiliger manoeuvreren en bochten nemen en lopen aanzienlijk minder risico om andere voertuigen, fietsers of voetgangers over het hoofd te zien.

Het verbeterde zicht rondom is slechts een van de voordelen die de geavanceerde bestuurdersondersteuningssystemen van de nieuwe Opel Combo en Vivaro bieden. De lijst van maximaal 18 elektronische helpers (vele standaard) voor beide modellen omvat ook Intelligent Speed Assist, Lane Keep Assist, Advanced Emergency Braking en Driver Attention Alert. Adaptieve Cruise Control (ACC) als optie maakt langere ritten extra ontspannen.

Verlicht het gezwoeg van langzaam rijdend verkeer: Nieuwe Movano met niveau 2 automatisch rijden
Adaptive Cruise Control is ook een van de 21 ADAS die van de nieuwe Opel Movano de leider in zijn segment maken. Bovendien maakt de combinatie van ACC met Lane Centring, Traffic Jam Assist en elektrische stuurbekrachtiging de nieuwe Movano tot een van de eerste auto's in zijn klasse die niveau 2 van geautomatiseerd rijden bereikt.

Geautomatiseerd rijden van niveau 2 betekent dat de zware bedrijfswagen van Opel zelf kan remmen, accelereren en sturen bij snelheden tot 30 km/u - op voorwaarde dat de bestuurder altijd zijn handen aan het stuur houdt. De bestuurder hoeft dus niet het gaspedaal of de remmen te bedienen in langzaam rijdend verkeer, maar blijft alert en klaar om over te nemen wanneer dat nodig is.

Drowsiness Alert in de nieuwe Opel Movano helpt de bestuurder om altijd alert te blijven. Het systeem waarschuwt de bestuurder om een pauze in te lassen als hij langere tijd achter het stuur zit. De uitgebreide lijst Advanced Driver Assistance Systems van de nieuwe Movano wordt aangevuld met extra voorzieningen zoals verkeersbordherkenning, Forward Collision Alert met noodstopfunctie en parkeerhulp.

Gebruikers van lichte bedrijfsvoertuigen hebben veel te doen. Opel weet dat en handelt daarnaar. De nieuwe generatie lichte bedrijfswagens, de Combo, Vivaro en Movano, van het merk met de Blitz heeft een uitzonderlijk breed aanbod Advanced Driver Assistance Systems die de stress uit een toch al veeleisende baan halen en hem nog veiliger maken ook.

Galerij

Gent Motors article image