Wereldpremière: Opel presenteert nieuwe Movano HYDROGEN op IAA Transportation 2024 in Hannover - Gent Motors

Wereldpremière: Opel presenteert nieuwe Movano HYDROGEN op IAA Transportation 2024 in Hannover

Efficiënt, tijdbesparend, zonder compromissen: de nieuwe Movano HYDROGEN met een actieradius tot 500 kilometer (WLTP) kan in minder dan 5 minuten worden getankt.

De nieuwe Opel Movano Electric kan al worden besteld als batterij-elektrisch voertuig - nu opent Opel het volgende hoofdstuk voor de grote bestelwagen. De nieuwe Opel Movano HYDROGEN viert zijn wereldpremière op de IAA Transportation 2024 in Hannover. Met de waterstofauto toont Opel van 16 tot 22 september hoe een innovatief aandrijfconcept met brandstofcel kan worden gecombineerd met compromisloze prestaties in het werk en dagelijks gebruik. De nieuwe Movano HYDROGEN rijdt lokaal emissievrij tot ongeveer 500 kilometer zonder te stoppen om te tanken (WLTP), kan in minder dan 5 minuten worden getankt en biedt de volledige flexibiliteit en het laadvolume van alle andere Movano-varianten.

Daarnaast zullen ook de nieuwe Opel Combo Electric en de batterij-elektrische Opel Rocks Electric vierwieler met KARGO-kit voor koeriersdiensten en dergelijke te zien zijn op de gezamenlijke Stellantis Pro One stand C70 in hal 13. Het bedrijfswagentrio wordt gepresenteerd op de toonaangevende vakbeurs voor logistiek, bedrijfswagens en de transportsector tijdens de persconferentie op maandag 16 september vanaf 11.20 uur.


Slimme waterstofvervoerder: nieuwe Opel Movano HYDROGEN

De Opel Vivaro HYDROGEN demonstreert al hoe je lange afstanden kunt rijden zonder lokale emissies en zonder tijd te verliezen met tanken. Nu wordt de innovatieve aandrijflijn ook gelanceerd voor het grootste model in het lichte bedrijfswagengamma van Opel. Met zijn combinatie van waterstofaandrijving en plug-in batterij kan de nieuwe Opel Movano HYDROGEN tot ongeveer 500 kilometer afleggen (WLTP) en in minder dan 5 minuten waterstof tanken. De elektromotor levert een vermogen van 110 kW (150 pk) en een maximumkoppel van 410 Newtonmeter. De lithium-ionaccu van 11 kWh biedt ondersteuning bij het starten of accelereren. Dit betekent dat het brandstofcelsysteem altijd onder optimale omstandigheden werkt.

Een ander groot voordeel van het hybride systeem: remenergie kan worden gerecupereerd en als elektriciteit naar de batterij worden gevoerd via de elektromotor die als generator werkt. De volledige aandrijftechnologie en de waterstoftanks zijn zo ruimtebesparend ondergebracht dat de bestelwagen geen compromissen sluit op het vlak van dagelijkse bruikbaarheid; de Movano HYDROGEN benut zijn kwaliteiten als flexibele ladingdrager ten volle en kan, afhankelijk van de variant, tot 17 m3 lading kwijt en tot 1.370 kilogram laadvermogen meenemen.


Compact, flexibel, stijlvol: Combo Elektrisch

De Opel Combo Electric heeft ook een frisse nieuwe look. De nieuwe editie van de compacte Opel LCV is onmiddellijk herkenbaar en onmiskenbaar, met een nieuw ontworpen voorkant en het karakteristieke Opel Vizor merkgezicht. Naast alle bewezen kwaliteiten van de vorige versie, kan de nieuwe Combo voor het eerst de weg voor zich verlichten met het niet-verblindende Intelli-Lux Matrix Light. Daarmee is de compacte bestelwagen de eerste die state-of-the-art adaptieve verlichtingstechnologie naar dit marktsegment brengt.

Galerij

Gent Motors article image