Lancia wint het Chantilly Concours d'Élégance - Gent Motors

Lancia wint het Chantilly Concours d'Élégance

Lancia Pu+Ra HPE, de Lancia concept car die symbool staat voor Italiaanse elegantie, zegevierde op het Chantilly Concours d'Élégance - Best of Show, een van de toonbeelden van automobiele schoonheid wereldwijd.

De Lancia Concept is bedacht, ontworpen en geproduceerd in Turijn door het Italiaanse Lancia Design Team. De laatste parade, gewijd aan conceptauto's, werd gehouden in het prachtige decor van Chantilly Arts & Élégance Richard Mille 2024, waaraan Lancia deelnam met drie iconische auto's: de nieuwe Lancia Ypsilon, Lancia Pu+Ra HPE en Lancia Stratos. De nieuwe Lancia Ypsilon was voor het eerst te zien in Frankrijk sinds de officiële presentatie in juli, met vier auto's beschikbaar voor testritten.

Frankrijk is een van de Europese markten die betrokken zijn bij het internationaliseringsproces van het merk: de eerste exemplaren van de nieuwe Lancia Ypsilon zullen vanaf het laatste kwartaal van 2024 aan klanten in Frankrijk worden geleverd en tegen 2025 zal Lancia beschikken over een distributienetwerk van 25 showrooms, samen met 80 servicepunten.

Lancia Pu+Ra HPE definieert de visie van het merk voor de komende 10 jaar op het gebied van actieradius, oplaadtijd en efficiëntie, voor toonaangevende prestaties. De Lancia concept car is de inspiratiebron geweest voor het ontwerp van toekomstige Lancia modellen.

Het Chantilly Concours d'Élégance werd opgericht met de ambitie om een onvergetelijk stijltijdperk als de jaren 1920 te doen herleven, toen Frankrijk de bakermat was van gerenommeerde autowedstrijden en auto-evenementen die verband hielden met mode en design.

"Vandaag wint de Italiaanse elegantie van Lancia op het Chantilly Concours d'Élégance - Best of Show met Lancia Pu+Ra HPE, de visie van het merk voor de komende 10 jaar op het gebied van stijl, design en elegantie. Deze erkenning bevestigt Lancia Pu+Ra HPE als de rijdbare concept car die de link tussen de wereld van auto's en die van mode het beste uitdrukt. De conceptauto paradeerde naast een model met een outfit die in Italië was ontworpen door Ginevra Zanivan van het Lancia Design Team in een blauwe Lancia fluwelen textuur die volledig overeenkomt met het interieur van de auto. Het is een bron van grote trots voor ons om deze prijs te ontvangen in de aanloop naar de mooiste auto's van de toekomst, slechts een paar maanden na het begin van de Lancia Renaissance. Dit is ook de beste manier om ons opnieuw onder de aandacht te brengen van het Franse publiek met de New Lancia Ypsilon, geïnspireerd op de Lancia Pu+Ra HPE. De eerste auto in het nieuwe tijdperk van het merk zal in Frankrijk verkrijgbaar zijn in hybride en elektrische versies met een uitgebreid, veelzijdig en efficiënt gamma, bestaande uit drie uitrustingsniveaus. In 2025 zal Frankrijk beschikken over een distributienetwerk van 25 showrooms en 80 servicepunten," aldus Charles Fuster, hoofd Marketing & Communicatie van het merk Lancia.

Lancia is altijd al een icoon van Italiaanse elegantie geweest en Lancia Pu+Ra HPE bevestigt die traditie door de principes van de nieuwe, pure en radicale designtaal van het merk volledig te belichamen, zoals blijkt uit de naam zelf "Pu+Ra," terwijl HPE staat voor High Performance Electric, voor een auto die tegelijkertijd eco-duurzaam, opwindend en geëvolueerd is.

In lijn met de wedstrijd en de traditie werd de Lancia concept car tentoongesteld naast een model waarvan de outfit een eerbetoon is aan de grote traditie van de Italiaanse mode, geherinterpreteerd met een eigentijdse flair, ontworpen voor wie op zoek is naar een authentiek en verfijnd stijlstatement. De creatie van het kledingstuk is niet alleen een kleermakersproces, maar een reis die elegantie en aandacht voor detail combineert. Blauw - een symbool van verfijning - roept tijdloze klasse op, net als auto's van Lancia met hun combinatie van geraffineerd design en innovatie. De zachte en luxueuze textuur van fluweel geeft onmiddellijk een gevoel van comfort en warmte, waardoor het perfect past bij de minimalistische lijnen van de outfit. Fluweel vangt het licht op zijn eigen unieke manier, waardoor reflecties en diepte ontstaan die de klasse en verfijning versterken die inherent zijn aan zowel het kledingstuk als het merk zelf.

Met zijn gestroomlijnde, efficiënte en aerodynamische carrosserie definieert Lancia Pu+Ra HPE de visie van het merk voor de komende 10 jaar, op het gebied van actieradius, oplaadtijd en efficiëntie, voor toonaangevende prestaties: een inspiratiebron en benchmark voor alle auto's in het nieuwe tijdperk van het merk, waarvan de volumes ontstaan uit de kruising van elementaire en iconische vormen zoals de cirkel en de driehoek, gecombineerd met enkele eclectische details. Lancia Pu+Ra HPE is dus een uitdrukking van tijdloos Italiaans design, met een duurzame en innovatieve benadering die verder gaat dan de typische autotaal en perfect past bij de filosofie van de competitie, in het prachtige decor van de jardin à la française in het Château de Chantilly.

Het Chantilly Concours d'Élégance werd opgericht met de ambitie om een onvergetelijk stijltijdperk als de jaren 1920 te doen herleven, door autoconstructeurs en ontwerpers uit te nodigen om hun conceptauto's, een interpretatie van de toekomstige modellen van hun merken, aan het publiek te presenteren en door ze te associëren met modellen die zijn uitgedost in de meest verbluffende outfits van modehuizen, waardoor het een unieke catwalk over de hele wereld werd die al lang zeer wordt gewaardeerd door het publiek.

Tijdens het evenement keerde de New Lancia Ypsilon voor het eerst terug naar Frankrijk sinds de officiële presentatie aan de markt in juli, met vier eenheden - twee met 100% elektrische motoren en twee met hybride motoren - beschikbaar voor de eerste testritten in het land. De eerste exemplaren van de New Lancia Ypsilon zullen vanaf het laatste kwartaal van 2024 aan klanten in Frankrijk worden geleverd.


Lancia
Met 117 jaar geschiedenis staat Lancia voor tijdloze Italiaanse elegantie, een merk dat mensen over de hele wereld heeft laten dromen dankzij zijn iconische voertuigen: de elegante Flaminia en Aurelia B24 Spider, de high-performance Delta, Stratos en 037, de eclectische Fulvia, de Beta HPE en vele anderen.Lancia begon zijn Renaissance Plan met de lancering van de Nieuwe Ypsilon en met een 10-jarig strategisch plan dat met sprongen vooruit gaat.Innovatie en tijdloos design zijn altijd de basisprincipes geweest voor het merk. En nu zijn duurzaamheid, klantgerichtheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid ook essentieel geworden, want Lancia is vastbesloten om met grote inzet en ambitie naar de toekomst te kijken.

Galerij

Gent Motors article image