Binnenkort beschikbaar: Prijzen nieuwe Opel Grandland beginnen bij € 36.200 - Gent Motors

Binnenkort beschikbaar: Prijzen nieuwe Opel Grandland beginnen bij € 36.200

De orderboeken gaan open op 10 oktober: Grandland Hybrid beschikbaar voor € 36.200, plug-in hybride voor € 43.950 en Grandland Electric vanaf € 46.650 (alle prijzen incl. BTW in België).

  • Ultra-modern hoogtepunt: Nieuw Intell-Lux HD licht met meer dan 50.000 afzonderlijke elementen
  • Veelzijdig, slim, ruim: Tot 1.645 liter bagageruimte, extra opbergvakken in de cabine zoals de nieuwe semi-transparante Pixel Box met een inhoud van 36 liter.
  • STLA Medium platform: Nieuwe architectuur maakt elektrische actieradius tot ongeveer 700 kilometer mogelijk (WLTP)
  • Duitse energie: Ontworpen, ontworpen en gemaakt in Duitsland
De nieuwe Opel Grandland vierde dit voorjaar zijn wereldpremière in Eisenach. Het grote publiek kon hem voor het eerst van dichtbij zien tijdens de festiviteiten rond 125 jaar autoproductie in Rüsselsheim. Klanten kunnen de top-of-the-line SUV "made in Germany" vanaf 10 oktober bestellen en hebben de keuze uit drie geëlektrificeerde aandrijflijnen. De prijzen voor de nieuwe Grandland Hybrid met 48-volt technologie beginnen bij € 36.200 (alle prijzen inclusief BTW in België). Als alternatief kunnen klanten kiezen voor de plug-in hybride variant voor prijzen vanaf 43.950 euro. En de Grandland Electric zal ook verkrijgbaar zijn met een 157 kW (213 pk) elektromotor, 345 Nm koppel, 73 kWh batterij (netto capaciteit) en een lokaal emissievrije actieradius tot 523 kilometer (WLTP) vanaf €46.650. Bovendien zal de batterij-elektrische SUV worden aangeboden met een 82 kWh batterij (netto capaciteit) en een lokaal emissievrije actieradius tot 582 kilometer (WLTP) in de uitgebreid uitgeruste GS-uitvoering voor prijzen vanaf € 50.950,-. Maar dat is nog niet alles. De nieuwe Grandland is de eerste Opel die gebaseerd is op het BEV-native STLA Medium platform. Met de 97 kWh batterij, die binnenkort verkrijgbaar zal zijn, kan de Grandland Electric tot ongeveer 700 kilometer (WLTP) afleggen tussen twee oplaadbeurten. Eén ding hebben alle Grandland-varianten gemeen: ze bieden allemaal tal van innovatieve technologieën, slimme functies en duurzame oplossingen, samen met een verbluffend uiterlijk dankzij de nieuwe 3D Vizor - die in de GS-uitvoering zelfs wordt geleverd met verlicht Blitz-embleem.



"Met de baanbrekende Opel Experimental study gaven we een voorproefje van de toekomst van ons merk. De nieuwe Opel Grandland, die binnenkort te bestellen is, maakt veel visionaire innovaties werkelijkheid voor klanten. Het is een gedurfde, slimme en pure SUV die ontworpen en gebouwd werd in Rüsselsheim en gebouwd wordt in Eisenach. En de toekomstbestendige aandrijving laat niets te wensen over," aldus Florian Huettl, CEO van Opel.


Elektriserende nieuwkomer: Verbluffende SUV met praktische oplossingen

Stijlvol en dynamisch, ruim en veelzijdig met een volledig geëlektrificeerde aandrijflijn - dat is de nieuwe Opel Grandland. De nieuwe topklasse SUV brengt visioenen tot leven - te beginnen met het design. De 3D Vizor met verlicht Blitz-logo in het midden trekt onmiddellijk de aandacht, terwijl de permanent verlichte "OPEL"-belettering achteraan een duidelijk statement maakt.

De visuele accenten onderstrepen het indrukwekkende postuur van de grootste SUV van Opel. De nieuwe Grandland-generatie heeft een voertuiglengte van 4,65 meter, een breedte van ongeveer 1,93 meter en een hoogte van 1,66 meter. Daarmee is de nieuwe Grandland 173 millimeter langer, 36 millimeter hoger en 49 millimeter breder dan zijn voorganger. Deze toename in afmetingen komt zowel de passagiers- als de bagageruimte ten goede. De 2.795 millimeter lange wielbasis en de lange daklijn die overloopt in de achterklep vergroten de beschikbare ruimte. Passagiers op de tweede rij profiteren van 20 millimeter meer beenruimte. De achterbank kan 40:20:40 worden neergeklapt en creëert zo een laadvolume van maximaal 1.645 liter.



In de cockpit zorgen het licht op de bestuurder gerichte 10- of 16-inch centrale display en de hoge middenconsole voor een sportief gevoel. Achter het stuur biedt een discreet breed en volledig digitaal cluster essentiële informatie, zodat de bestuurder zich kan concentreren op het rijplezier en, in combinatie met het Intelli-HUD head-up display, zijn ogen niet van de weg hoeft te halen. Bestuurders hebben ook de optie om de Pure Mode te activeren. Die vermindert de inhoud van het Driver Information Cluster en het centrale display en zorgt voor nog minder afleiding tijdens het rijden in het donker of bij hoge snelheden. In de typische Opeltraditie kunnen veelgebruikte instellingen zoals de klimaatregeling ook intuïtief bediend worden via een paar resterende knoppen.

De ergonomische stoelen met individueel verstelbare zijkussens, gecertificeerd door Aktion Gesunder Rücken e.V., zorgen ook voor puur en vooral ontspannen rijplezier. De gepatenteerde Intelli-Seat ergonomische functie is al standaard op alle voorstoelen. Een speciale sleuf in het midden van de stoel vermindert de druk op het stuitje en verhoogt het rijcomfort, zelfs tijdens lange ritten op de snelweg. En trouw aan Opels "Greenovation"-aanpak zijn 100 procent van de stoffen en bekledingen in het interieur gemaakt van materialen met gerecycleerde inhoud.

Praktische en innovatieve oplossingen zoals de Pixel Box, die standaard wordt geleverd afhankelijk van het uitrustingsniveau, maken de reis ook aangenamer. Met het verlichte doorschijnende glas en de stoffen bekleding versterkt dit element niet alleen de visuele aantrekkingskracht van de console - het is ook zeer functioneel. De draadloze smartphone-oplader bevindt zich achter het glas, zodat apparaten kunnen worden opgeladen terwijl ze veilig zijn opgeborgen. De constante zichtbaarheid van de smartphone helpt ook om ervoor te zorgen dat deze niet wordt vergeten in de auto bij het verlaten van de Grandland. Opbergvakken zoals de telefoonhoesjes in de rugleuningen van de voorstoelen of de grote opbergruimte onder de middenconsole die ook plaats biedt aan een 12V-stopcontact bieden nog meer slimme opbergruimte.

Elders wordt Opels nieuwe topklasse SUV geleverd met een uitgebreide reeks hulpsystemen voor de bestuurder, waaronder automatische cruise control met stop & go-functie, uitgebreide verkeersbordherkenning, intelligente snelheidsaanpassing en remmen bij botsingen. Parkeren en manoeuvreren wordt ook gemakkelijker gemaakt door parkeersensoren voor en achter, de achteruitkijkcamera met automatische schoonmaakfunctie en de 360-graden Intelli-Vision camera. En de niet-verblindende Intelli-Lux HD-verlichting, die voor het eerst in de nieuwe Grandland meer dan 50.000 elementen heeft, verhoogt de veiligheid bij het rijden in het donker.


"Greenovation" : Geëlektrificeerd, chroomvrij en met gerecyclede materialen

Opel demonstreert zijn "Greenovation"-aanpak door gerecycleerde materialen te gebruiken in het interieur, geen chroom te gebruiken en uitsluitend geëlektrificeerde aandrijflijnen aan te bieden. Deze aanpak is niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor de rijprestaties van de nieuwe Grandland - de eerste Opel die profiteert van het Stellantis STLA Medium-platform, dat speciaal werd ontworpen voor batterij-elektrische modellen. De nieuwe Grandland heeft een bijzonder platte batterijverpakking en tal van energiebesparende voorzieningen, waaronder de warmtepomp, die standaard is in Duitsland. Met de Grandland Electric, die verkrijgbaar zal zijn vanaf €46.650 en inclusief een 73 kWh accu (netto capaciteit), kan tot 523 kilometer (WLTP) worden afgelegd tussen laadstops. Voor € 50.950 is de Grandland Electric verkrijgbaar in de uitgebreid uitgeruste GS-uitvoering met een 82 kWh-batterij, waarmee de actieradius toeneemt tot 582 kilometer (WLTP). De 97 kWh batterij kan straks tot ongeveer 700 kilometer (WLTP) afleggen zonder lokale uitstoot. En als de Grandland moet worden opgeladen, duurt het bij een openbaar snellaadstation minder dan 30 minuten om tot 80 procent van de accucapaciteit op te laden.



Tegelijkertijd geeft Opel iedereen die op dit moment niet in een batterij-elektrische auto wil rijden, de keuze uit alternatieven. Hoewel het STLA Medium-platform geoptimaliseerd is voor elektrische auto's, is het ook geschikt voor andere aandrijvingen. Als alternatief kunnen klanten ook kiezen voor de hybride met 48-volt technologie. Deze wordt geleverd met een 1,2-liter turbobenzinemotor met 100 kW (136 pk), een 21 kW (28 pk) sterke elektromotor en een geëlektrificeerde transmissie met zes versnellingen en dubbele koppeling (vanaf € 36.200). De plug-in hybride heeft een systeemvermogen van 143 kW (195 pk) en een koppel van 350 Newtonmeter (€ 43.950). Ongeacht de aandrijflijn combineert de Grandland altijd dynamisch en comfortabel rijplezier dankzij het chassis dat op de elektrische en plug-in versies zelfs standaard is uitgerust met geavanceerde frequentieselectieve dempingstechnologie.

Galerij

Gent Motors article image